Τάρτα σοκολάτας με μπανάνες και φυστικοβούτυρο
 
Προετοιμασία
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
 
Κατηγορία: Επιδόρπια / Πίτες & Τάρτες
Ποσότητα/μερίδες: 12
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • ⅔ κούπας νιφάδες βρώμης quick oats, ψημένες (60g)
  • 2⅔ κούπες δημητριακά ολικής άλεσης (80g)
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη (50g)
  • ¼ κούπας βούτυρο, λιωμένο (60g)
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο (32g)
  • 1 κ.σ. κακάο (7g)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 2 μπανάνες, πολύ ώριμες (καθαρό βάρος≈250g)
  • ½ κούπα φυστικοβούτυρο (130g)
  • 100g κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. βούτυρο (30g)
  • 2 κ.σ. κακάο (14g)
  • λίγο μέλι (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ
  • 1 μπανάνα, πολύ ώριμη (καθαρό βάρος≈125g)
  • ¼ κούπας φυστικοβούτυρο (65g)
  • λίγο μέλι (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  • ⅓ κούπας ξεφλουδισμένα αράπικα φυστίκια, χοντροαλεσμένα (40g)
  • 50g κουβερτούρα, λιωμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Για τη βάση: Απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης σ' ένα ταψάκι σε λεπτή στρώση. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Αφού κρυώσουν, τις βάζουμε στο multi ή στο μπλέντερ μαζί με τα δημητριακά, τη ζάχαρη και το κακάο. Τα αλέθουμε, μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το φυστικοβούτυρο, μέχρι να προκύψει ένα ελαφρώς υγρό μείγμα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρόγγυλο ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα και διάμετρο 22cm ή σε φόρμα για τάρτες. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση, πιέζοντας με την παλάμη μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  2. Για την κρέμα σοκολάτας: Πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με το φυστικοβούτυρο και το κακάο στο multi ή στο μπλέντερ. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στον πολτό μπανάνας και ανακατεύουμε, μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα. Δοκιμάζουμε κι αν το προτιμάμε πιο γλυκό, προσθέτουμε λίγο μέλι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στην κρύα βάση της τάρτας και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
  3. Για την κρέμα φυστικοβούτυρου: Πολτοποιούμε τη μπανάνα μαζί με το φυστικοβούτυρο στο multi ή στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μέλι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την κρέμα φυστικοβούτυρου πάνω στην κρέμα σοκολάτας.
  4. Για το γαρνίρισμα: Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της τάρτας με τα αλεσμένα φυστίκια και διακοσμούμε, αν θέλουμε, φτιάχνοντας σχέδια με λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, αν βιαζόμαστε, μέχρι να σφίξει. Σερβίρεται κρύα.
Σημειώσεις
Aν θέλουμε πιο παχιά τη στρώση της κρέμας φυστικοβούτυρου, διπλασιάζουμε τις ποσότητες.
Recipe by Kouzinista at http://kouzinista.gr/2013/07/05/%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%82/