Πικάντικο σπαγγέτι μανιταριών
 
Προετοιμασία
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
 
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Ποσότητα/μερίδες: 4
Υλικά
  • 500g σπαγγέτι Νο 6
  • 300g φρέσκα άσπρα μανιτάρια
  • 300g μανιτάρια πλευρώτους
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 50ml λευκό ξηρό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. κοφτή αλεύρι
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • ½ κ.γλ. μπούκοβο καυτερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, χωρίς να τα πλύνουμε, σκουπίζοντάς τα σχολαστικά με ένα υγρό πανάκι. Κόβουμε και πετάμε την άκρη του μίσχου τους και στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
  2. Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δύο δόσεις για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σ' ένα βαθύ πιάτο.
  3. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε, φροντίζοντας να τα διατηρήσουμε ζεστά, και κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό τους.
  4. Προσθέτουμε το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Διαλύουμε καλά το αλεύρι σε λίγο από το νερό των ζυμαρικών και μόλις εξατμιστεί το κρασί, το προσθέτουμε στα μανιτάρια. Αν προτιμάμε τη σάλτσα πιο ρευστή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε φυλάξει στο τηγάνι.
  7. Προσθέτουμε τη σάλτσα μανιταριών χωριστά πάνω σε κάθε μερίδα ή περιχύνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Recipe by Kouzinista at http://kouzinista.gr/2013/03/13/%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%cf%84%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%8e%ce%bd/