Cookies με γέμιση κανέλας
 
Προετοιμασία
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
 
Κατηγορία: Cookies, Μπισκότα & Κουλουράκια
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (100g)
  • 1 κ.σ. σκούρη καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου (30g)
  • 2 κ.γλ. γάλα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
ΓΙΑ ΤΑ COOKIES
  • 2¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280g)
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. σόδα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (100g)
  • ½ κούπα ζάχαρη άχνη (55g)
  • 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο και ζεστό (60g)
  • ⅕ κούπας σπορέλαιο ή ελαιόλαδο, με απαλή γεύση (45g)
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  1. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.
ΓΙΑ ΤΑ COOKIES
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους κοσκινίζουμε μαζί, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και τη βανίλια. Χτυπάμε να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε ισομεγέθεις μπαλίτσες, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού (ή με βάρος περίπου 12g). Πιέζουμε με την παλάμη μας κάθε μπαλίτσα προκειμένου να πλατύνει και να σχηματιστεί ένας δίσκος. Βγάζουμε τη γέμιση από το ψυγείο και τη μοιράζουμε ισόποσα πάνω στους μισούς δίσκους ζύμης. Σκεπάζουμε τη γέμιση μ' ένα δεύτερο δίσκο ζύμης, πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους και πλάθουμε σε μπαλίτσα. Αραδιάζουμε τις μπαλίτσες στις δύο λαμαρίνες.
  4. Ψήνουμε κάθε λαμαρίνα χωριστά για 11 με 13 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες (στο κέντρο θα είναι ακόμη πολύ μαλακά). Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα cookies σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.
Recipe by Kouzinista at http://kouzinista.gr/2013/08/21/cookies-%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%ad%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b1%cf%82/