Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας
 
Προετοιμασία
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
 
(+αναμονή:
Κατηγορία: Cookies, Μπισκότα & Κουλουράκια
Ποσότητα/μερίδες: 60 μπισκότα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
  • 1 κούπα βούτυρο γάλακτος, μαλακό σε θερμοκρασία
  • δωματίου, κομμένο σε κύβους (230g)
  • 50g φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (200g)
  • 1 αυγό, μεγάλο
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (375g)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (5g)
  • ½ κ.γλ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • 400g σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 2 κ.γλ. σπορέλαιο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει, περίπου 4 με 5 λεπτά, καθαρίζοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το ξύσμα, αν χρησιμοποιήσουμε, και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτό φύλλο με πάχος 2 με 3 χιλιοστά, τοποθετώντας τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες για να μη κολλάει. Τοποθετούμε τα φύλλα της ζύμης μαζί με τις λαδόκολλες στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον, για να σφίξει το βούτυρο.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα και στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα. Μεταφέρουμε τα φύλλα της ζύμης στον πάγκο εργασίας και κόβουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας κουπ-πατ. Τοποθετούμε τα μπισκότα προσεκτικά στις λαμαρίνες.
  5. Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα οι άκρες τους. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, πριν ξεκινήσουμε τη διακόσμηση.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  1. Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με ζεστό, όχι βραστό, νερό) λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Βουτάμε τα μπισκότα από τη μία πλευρά στη λιωμένη κουβερτούρα, αφήνοντας να τρέξει όση περισσεύει και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Αν η σοκολάτα αρχίσει να πήζει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μεταφέρουμε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το ζεστό νερό, ώστε να λιώσει ξανά.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ με το σετ Cookie Choc Country της Silikomart
  1. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο εσωτερικό των κοιλοτήτων της φόρμας από σιλικόνη. Περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Βάζουμε λίγη από τη λιωμένη σοκολάτα στην κάτω πλευρά του μπισκότου και κολλάμε επάνω μια πλάκα σοκολάτας, ασκώντας ελαφρά πίεση.
Σημειώσεις
• Από τη στιγμή που θα προσθέσουμε το αλεύρι, δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη γιατί θα γίνουν σκληρά τα μπισκότα.
• Η ζύμη χρειάζεται να ξεκουραστεί στο ψυγείο για να παγώσει το βούτυρο, ώστε να μπορέσουμε να κόψουμε τα μπισκότα σε σχήματα αλλά και για να διατηρήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο.
• Αποθηκεύουμε τα μπισκότα σε αεροστεγές κουτί για να παραμείνουν τραγανά.
Recipe by Kouzinista at http://kouzinista.gr/2015/04/02/chocolate-covered-biscuits/