Έχεις αυγά, αλεύρι & nutella; Φτιάξε ένα κέικ!
 
Προετοιμασία
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
 
Κατηγορία: Κέικ, Cupcakes & Muffins
Ποσότητα/μερίδες: 8-10 κομμάτια
Υλικά
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα + 1 κ.σ. nutella (300g)
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (125g)
  • 1 σοκολάτα με ολόκληρα φουντούκια, τεμαχισμένησε μικρά κομμάτια (100g) (προαιρετικά)
λίγη λιωμένη nutella, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)ψιλοκομμένα φουντούκια, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις, και τοποθετούμε τη σχάρα στην δεύτερη θέση από κάτω.
  2. Βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις 10x20cm. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα, για να μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε τη nutella (τα ¾ του βάζου των 400g) και ανακατεύουμε έντονα με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα λείο και πυκνό μείγμα. Προσθέτουμε τη φαρίνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι μόλις να ενσωματωθεί στο μείγμα (μην παραδουλεύετε το μείγμα). Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45−50 λεπτά περίπου (ίσως και λίγο περισσότερο ανάλογα με το φούρνο). Βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, πρέπει να βγαίνει καθαρή, χωρίς υπολείμματα ζύμης (μην μπερδευτείτε με τη λιωμένη σοκολάτα). Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  5. Το σερβίρουμε όπως είναι ή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με λίγη λιωμένη nutella και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια.
Recipe by Kouzinista at http://kouzinista.gr/2015/10/09/3-ingredient-nutella-loaf-cake/