Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι & σταγόνες σοκολάτας + GIVEAWAY!
 
Προετοιμασία
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
 
Κατηγορία: Κέικ, Cupcakes & Muffins
Ποσότητα/μερίδες: 16-20
Υλικά
  • 1 κούπα ταχίνι, απλό ή με κακάο (240g)
  • ½ κούπα νερό, χλιαρό (120m)
  • ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού (120m)
  • 1 κούπα+2 κ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (225g)
  • 2¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (345g)
  • 5 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (20g)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα (60g)
  • 100g σταγόνες κουβερτούρας
  • 75g ξανθή σταφίδα
  • 60g μαύρη σταφίδα
  • 60g κόντιτα (προαιρετικά)
  • 1 κ.γλ. κανέλα (προαιρετικά)
  • ζάχαρη άχνη ή γλάσο ταχινιού με κακάο ή γλάσο πορτοκαλιού, για το γαρνίρισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΤΑΧΙΝΙΟΥ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
  • ¼ κούπας ταχίνι με κακάο (60g)
  • λίγο χλιαρό νερό
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
  • 2¾ κούπας ζάχαρη άχνη (340g)
  • 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, και λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 25x35 εκατοστά (προτείνω να χρησιμοποιήστε λίγο μικρότερο). Το αλευρώνουμε, το αναποδογυρίζουμε και το χτυπάμε, για να πέσει το περίσσιο αλεύρι.
  2. Χτυπάμε το ταχίνι και προσθέτουμε σταδιακά το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταγόνες σοκολάτας, τις σταφίδες και, αν θέλουμε, τα κόντιτα και την κανέλα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα από ταχίνι, ενώ το ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Βάζουμε το μείγμα της ταχινόπιτας στο ταψί (το μείγμα είναι πολύ παχύρευστο και χρειάζεται να το απλώσουμε με μια λαδωμένη σπάτουλα) και το ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει (στο δικό μου φούρνο ήταν έτοιμο στα 30 λεπτά).
  6. Αφήνουμε την ταχινόπιτα να κρυώσει στο ταψί. Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη από πάνω ή γαρνίρουμε με γλάσο ταχινιού με κακάο ή γλάσο πορτοκαλιού.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΤΑΧΙΝΙΟΥ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
  1. Αραιώνουμε το ταχίνι με κακάο με λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Γαρνίρουμε αμέσως.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ώστε να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο γλάσο. Γαρνίρουμε αμέσως.
Σημειώσεις
• Το κέικ είναι σχετικά άγλυκο και μπορείτε, αν θέλετε, να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης.
Recipe by Kouzinista at https://kouzinista.gr/2016/03/24/sesame-butter-chocolate-chip-cake/
503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.