Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα
 
Προετοιμασία
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
 
Κατηγορία: Επιδόρπια / Παγωτά, Σορμπέ & Smoothies
Ποσότητα/μερίδες: 8-10
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • 175g μπισκότα, τύπου digestive
  • 75g βούτυρο γάλακτος, λιωμένo (κατά προτίμηση soft)
ΓΙΑ ΤΗ MOYΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
  • 400g λευκή σοκολάτα
  • 300g φράουλες
  • 300g τυρί κρέμα (όχι light)
  • 200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, παγωμένη
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
  • 100−200g φράουλες
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi, μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να υγρανθούν. Βουτυρώνουμε ελαφρά τον πάτο και τα τοιχώματα μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 20 εκατοστά και τη ντύνουμε εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε μέσα το το μείγμα των μπισκότων και το απλώνουμε ομοιόμορφα στη βάση, πιέζοντάς το με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει καλά.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
  1. Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο multi, μέχρι να γίνουν λείος πουρές. Αν θέλουμε, περνάμε τον πουρέ από μια λεπτή σήτα για να απομακρύνουμε τα σποράκια. Αδειάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε με ένα σύρμα χειρός.
  3. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να σχηματιστούν πολύ απαλές κορυφές (υφή σαν γιαούρτι) και την ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
  1. Αδειάζουμε τη μους φράουλας πάνω στην παγωμένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε την τούρτα στη κατάψυξη για αρκετές ώρες, μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, την αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει ελαφρώς. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, γαρνίρουμε με φράουλες, κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
• Χρησιμοποιούμε λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας και φράουλες γλυκές και αρωματικές γιατί αυτό είναι που θα κάνει την διαφορά στη γεύση και την υφή της μους.
• Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα περνάμε τον πολτό φράουλας από λεπτή σήτα για να απομακρύνουμε τα σποράκια.
• Εναλλακτικά, η τούρτα διατηρείται και στο ψυγείο αλλά η μους είναι πολύ αφράτη και δεν κόβεται σε ωραία κομμάτια.
Recipe by Kouzinista at https://kouzinista.gr/2016/05/05/strawberry-and-white-chocolate-mousse-cake/