Ταρτάκια μπισκότου με φρέσκα φρούτα
 
Προετοιμασία
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
 
(+αναμονή:
Κατηγορία: Πίτες & Τάρτες
Ποσότητα/μερίδες: 12 ταρτάκια
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
  • 2¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280g)
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • ½ πλάκα αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια (125g)
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (200g)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 200g τυρί κρέμα
  • 100g στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ κούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη (65g)
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  • ποικιλία φρέσκων φρούτων ή φρούτα σε κονσέρβα της αρεσκείας μας ή μαρμελάδα
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) χτυπάμε με φτερό (ή με το μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει και να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το στραγγιστό γιαούρτι, την άχνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τη σχάρα στην προτελευταία θέση. Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα για μάφιν με 12 υποδοχές και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  4. Βγάζουμε τη ζύμη μπισκότου από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 12 ισομεγέθεις μπάλες. Τοποθετούμε μία μπάλα ζύμης σε κάθε υποδοχή και την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ή με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να πάρει το σχήμα της υποδοχής. Ψήνουμε τις βάσεις για τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και με ένα ποτήρι πατάμε απαλά τη ζύμη που έχει στο μεταξύ φουσκώσει, ώστε να πάρει ξανά το επιθυμητό σχήμα. Επιστρέφουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα στις άκρες.
  5. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και την ακουμπάμε πάνω σε σχάρα. Περιμένουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε προσεκτικά, περνώντας ένα μαχαίρι περιμετρικά στα τοιχώματα για να ξεκολλήσουν. Ακουμπάμε τις βάσεις για τα ταρτάκια πάνω στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  6. Όταν κρυώσουν, τις γεμίζουμε με την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει. Διατηρούμε τα ταρτάκια σκεπασμένα στο ψυγείο και γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας, φρέσκα ή σε κονσέρβα, ή μαρμελάδα όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε.
Recipe by Kouzinista at https://kouzinista.gr/2016/06/17/fruit-cheesecake-sugar-cookie-cups/