Cookies με ταχίνι, βρώμη και σοκολάτα
 
Προετοιμασία
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
 
Κατηγορία: Cookies, Μπισκότα & Κουλουράκια
Ποσότητα/μερίδες: 24-30 (ανάλογα το μέγεθος)
Υλικά
  • 1¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (155g)
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε πούδρα (90g)
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (115g)
  • ¼ κούπας ταχίνι (60g)
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη (110g)
  • ½ κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (100g)
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
  • 1 αυγό
  • 1 συσκευασία κουβερτούρα σε σταγόνες (100g)
  • 50g κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι. Αλέθουμε στο μπλέντερ ή στο multi τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν πούδρα και τις αναμειγνύουμε με το αλεύρι.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το ταχίνι και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν, 3 με 5 λεπτά, καθαρίζοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να υγρανθούν και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.
  4. Παίρνουμε με το χέρι κομμάτια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού (περίπου 30g) και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα φροντίζοντας να έχουν 5cm απόσταση μεταξύ τους. (Δεν χρειάζεται να πλάσουμε λείες μπαλίτσες ζύμης. Όταν τα κομμάτια της ζύμης έχουν ανώμαλη και τραχιά επιφάνεια, τα cookies αποκτούν πιο ελκυστική εμφάνιση όταν ψηθούν αλλά και πάλι γούστα είναι αυτά. Διαλέξτε και πράξτε αναλόγως. Ιδού και τα πειστήρια...)
  5. Ψήνουμε κάθε λαμαρίνα χωριστά για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες (στο κέντρο θα είναι ακόμη πολύ μαλακά). Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα cookies σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.
Recipe by Kouzinista at https://kouzinista.gr/2013/10/08/cookies-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1%cf%87%ce%af%ce%bd%ce%b9-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1/