Tρουφάκια με πραλίνα φουντουκιού
 
Προετοιμασία
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
 
Κατηγορία: Κεράσματα
Ποσότητα/μερίδες: 60
Υλικά
  • 200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. βούτυρο (30g)
  • 1 κ.σ. γλυκόζη (προαιρετικά)
  • 400g κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 συσκευασία Merenda με καραμελωμένα φουντούκια (230g)
  • ή αντίστοιχη ποσότητα απλής πραλίνας φουντουκιού
  • 4 σοκοφρέτες με φουντούκια, τεμαχισμένες σε μικρά κομμάτια (152g)
  • θρυμματισμένα κορν φλέικς* ή
  • αλεσμένα φουντούκια, για την επικάλυψη
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και τη γλυκόζη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η γλυκόζη. Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες μικρές φουσκάλες περιμετρικά στα τοιχώματα της κατσαρόλας (δεν αφήνουμε να βράσει!!!), απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τη σοκολάτα. Περιμένουμε 2 λεπτά για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα, προσθέτουμε τη Merenda και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
  2. Κόβουμε τις σοκοφρέτες με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σ΄ ένα μικρό ταψάκι καλυμμένο με μεμβράνη, αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει και να σφίξει καλά, περίπου 2 ώρες. Θρυμματίζουμε στο multi τα κορν φλέικς ή αλέθουμε τα φουντούκια, προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη. Πλάθουμε το παγωμένο μείγμα σε μπαλίτσες και τις κυλάμε στα θρυμματισμένα κορν φλέικς ή στα φουντούκια, μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού. Διατηρούμε τα τρουφάκια σκεπασμένα στο ψυγείο. Πριν τα προσφέρουμε, τα αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Recipe by Kouzinista at https://kouzinista.gr/2013/12/19/%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%86%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b1/