Παγωμένα σοκολατάκια μπανάνας
 
Προετοιμασία
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
 
Κατηγορία: Κεράσματα / Παγωτά
Ποσότητα/μερίδες: 15-20
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
  • 40g κακάο
  • 20g φρέσκο βούτυρο
  • 100g κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • 250g κουβερτούρα
Εκτέλεση
  1. Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι.
  2. Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη δεύτερη περίπτωση, χρησιμοποιούμε τη μεσαία ένταση (500W) και θερμαίνουμε για 40 δευτερόλεπτα. Αποσύρουμε, ανακατεύουμε κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να λιώσει.
  4. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε ζάχαρη αν χρειάζεται.
  5. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη μία φόρμα προκειμένου να μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα. Επιλέγουμε το μέγεθος της φόρμας ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να έχουν τα σοκολατάκια μας. Αδειάζουμε το μείγμα μπανάνας-σοκολάτας στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
  6. Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από την κατάψυξη, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε είτε με μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια (2,5x2,5cm) είτε εναλλακτικά με κουπ πατ στο σχήμα και το μέγεθος που προτιμάμε.
  7. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και βουτάμε μέσα με προσοχή ένα-ένα τα κομμάτια της γέμισης. Στη συνέχεια, τα αραδιάζουμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η κουβερτούρα. Αν δούμε στην πορεία ότι η γέμιση αρχίζει να λιώνει, την τοποθετούμε για λίγο στη κατάψυξη. Αν πάλι η κουβερτούρα αρχίζει να πήζει, τη ζεσταίνουμε λίγο για να μη γίνει πολύ χοντρή η επικάλυψη.
  8. Διατηρούμε τα σοκολατάκια στην κατάψυξη. Πριν τα σερβίρουμε, τα αφήνουμε για 10΄ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μαλακώσει η γέμιση.
Σημειώσεις
Δοκιμάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά την προτιμάμε.
Ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος που θα έχουν τα σοκολατάκια, μπορεί να χρειαστείτε να χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα κουβερτούρας.
Recipe by Kouzinista at https://kouzinista.gr/2013/04/16/%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%82/