Cookies μπανάνας με καρύδα και σταφίδες
 
Προετοιμασία
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
 
Κατηγορία: Cookies, Μπισκότα & Κουλουράκια
Ποσότητα/μερίδες: 32
Υλικά
  • ½ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (115g)
  • ¾ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (150g)
  • 1 αυγό, μεγάλο
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πολύ ώριμη μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φετούλες (καθαρό βάρος 150g)
  • 100g τριμμένη καρύδα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250g)
  • ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 75g σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
  • 130g θρυμματισμένα κορν φλέικς της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα ν’ ασπρίσει και ν’ αφρατέψει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την μπανάνα κομμένη σε λεπτές φετούλες και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει. Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και ομογενοποιούμε. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύουμε μόνο όσο χρειάζεται για να ενσωματωθούν. Τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον, ώστε να σφίξει η ζύμη και να πλάθεται πιο εύκολα.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
  3. Θρυμματίζουμε τα κορν φλέικς με τα χέρια μας ή σε ένα γουδί ή στο multi (προσέχουμε να μη γίνουν σκόνη) και τα βάζουμε σε ρηχό πιάτο. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες (μέγεθος μπάλας πινγκ-πονγκ). Κυλάμε τις μπαλίτσες στα θρυμματισμένα κορν φλέικς, μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού. Τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα φροντίζοντας να έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους και τις πατάμε με την παλάμη μας ή με τον πάτο ενός ποτηριού για να γίνουν πιο επίπεδες (τα cookies απλώνουν ελάχιστα στο ψήσιμο).
  4. Ψήνουμε κάθε λαμαρίνα χωριστά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Τα αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα cookies σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.
Recipe by Kouzinista at https://kouzinista.gr/2014/01/18/cookies-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8d%ce%b4%ce%b1/