• Διαλέγουμε μικρά και τρυφερά κολοκυθάκια, γιατί είναι πιο νόστιμα, έχουν λιγότερα σπόρια και σφιχτή σάρκα.
• Αν δεν αφήσουμε τα κολοκυθάκια να στραγγίσουν, θα αποβάλλουν τα υγρά τους στο σοτάρισμα με αποτέλεσμα να λασπώσουν.
• Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια ελαφρά προκειμένου να διατηρήσουν την φρεσκάδα της γεύσης τους και να παραμείνουν ζωντανά.
• Στο σοτάρισμα δεν αφήνουμε το σκόρδο να σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει. Για πιο ήπια γεύση, σοτάρουμε το σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια και μόλις χρυσίσει, το αφαιρούμε.