Αν μέχρι τώρα πετούσατε τις παραγινωμένες μπανάνες που είχαν μαυρίσει ξεχασμένες σε κάποια γωνιά του ψυγείου ή στη φρουτιέρα, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Μπορείτε να τις μεταμορφώσετε σε υπέροχα παγωμένα φρουτένια σοκολατάκια. Σοκολατάκια που η τραγανή τους επικάλυψη από σκούρη σοκολάτα κρύβειμια απρόσμενα κρεμώδη γέμιση που λιώνει στο στόμα. Η πικρή σοκολάτα με την ελαφριά γλυκιά επίγευση της μπανάνας, δημιουργούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό. Άλλωστε αυτή είναι η μαγεία μιας συνταγής, να μετατρέπει ένα απλό υλικό σε κάτι εξαιρετικό.
Το μόνο που απαιτεί η συνταγή είναι υπομονή, έως ότου παγώσει η γέμιση για να μπορεί να δουλευτεί. Τα σοκολατάκια διατηρούνται καλύτερα στην κατάψυξη αλλά για να τα απολαύσετε, προτείνω να τα αφήσετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για λίγα λεπτά.
- 3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
- 40g κακάο
- 20g φρέσκο βούτυρο
- 100g κουβερτούρα
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 250g κουβερτούρα
- Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι.
- Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη δεύτερη περίπτωση, χρησιμοποιούμε τη μεσαία ένταση (500W) και θερμαίνουμε για 40 δευτερόλεπτα. Αποσύρουμε, ανακατεύουμε κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε ζάχαρη αν χρειάζεται.
- Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη μία φόρμα προκειμένου να μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα. Επιλέγουμε το μέγεθος της φόρμας ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να έχουν τα σοκολατάκια μας. Αδειάζουμε το μείγμα μπανάνας-σοκολάτας στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
- Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από την κατάψυξη, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε είτε με μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια (2,5x2,5cm) είτε εναλλακτικά με κουπ πατ στο σχήμα και το μέγεθος που προτιμάμε.
- Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και βουτάμε μέσα με προσοχή ένα-ένα τα κομμάτια της γέμισης. Στη συνέχεια, τα αραδιάζουμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η κουβερτούρα. Αν δούμε στην πορεία ότι η γέμιση αρχίζει να λιώνει, την τοποθετούμε για λίγο στη κατάψυξη. Αν πάλι η κουβερτούρα αρχίζει να πήζει, τη ζεσταίνουμε λίγο για να μη γίνει πολύ χοντρή η επικάλυψη.
- Διατηρούμε τα σοκολατάκια στην κατάψυξη. Πριν τα σερβίρουμε, τα αφήνουμε για 10΄ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μαλακώσει η γέμιση.
Ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος που θα έχουν τα σοκολατάκια, μπορεί να χρειαστείτε να χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα κουβερτούρας.
Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.
Φωτεινή Χιώτη λέει
Είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!! Τα τσάκισαμε. Θέλω όμως να ρωτήσω πώς να έκανα με λευκή τη γέμιση. ( δεν είναι όλοι της σοκολάτας όπως εγώ). Σκέφτομαι μήπως να έβαζα λευκή σοκολάτα και να παρελειπα το κακαο? Θα πήξει η γέμιση,? Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο??
Και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!! Ο,ΤΙ έχω κάνει από τις συνταγές σου καθιερώθηκε στην κουζίνα μας. Κάνω το ψωμί του τοστ, λευκό και ολικής και τα κρουασανακια με ο,τι γέμιση βάζει ο νους σου.
Kouzinista λέει
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Η λευκή σοκολάτα όντως πήζει πιο δύσκολα αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω χωρίς να το δοκιμάσω.
Φωτεινή Χιώτη λέει
Καλά!! Κουζινιστα ίσον εγγύηση. Τα έφτιαξα και είναι καταπληκτικά!!!???? συγχαρητήρια!!!!
Anastasia Th λέει
τι ωραια ιδέα!! σα παγωτομπουκίτες παρά σα σοκολατάκια! τελεια!