• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Παγωμένα σοκολατάκια μπανάνας

16.04.2013

Παγωτοσοκολατάκια μπανάνας / Banana trufflesΑν μέχρι τώρα πετούσατε τις παραγινωμένες μπανάνες που είχαν μαυρίσει ξεχασμένες σε κάποια γωνιά του ψυγείου ή στη φρουτιέρα, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Μπορείτε να τις μεταμορφώσετε σε υπέροχα παγωμένα φρουτένια σοκολατάκια. Σοκολατάκια που η τραγανή τους επικάλυψη από σκούρη σοκολάτα κρύβειμια απρόσμενα κρεμώδη γέμιση που λιώνει στο στόμα. Η πικρή σοκολάτα με την ελαφριά γλυκιά επίγευση της μπανάνας, δημιουργούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό. Άλλωστε αυτή είναι η μαγεία μιας συνταγής, να μετατρέπει ένα απλό υλικό σε κάτι εξαιρετικό.

Το μόνο που απαιτεί η συνταγή είναι υπομονή, έως ότου παγώσει η γέμιση για να μπορεί να δουλευτεί. Τα σοκολατάκια διατηρούνται καλύτερα στην κατάψυξη αλλά για να τα απολαύσετε, προτείνω να τα αφήσετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για λίγα λεπτά.

Παγωμένα σοκολατάκια μπανάνας
 
Save Print
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
15 λεπτά
 
Κατηγορία: Κεράσματα / Παγωτά
Ποσότητα/μερίδες: 15-20
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
  • 40g κακάο
  • 20g φρέσκο βούτυρο
  • 100g κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • 250g κουβερτούρα
Εκτέλεση
  1. Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι.
  2. Προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη δεύτερη περίπτωση, χρησιμοποιούμε τη μεσαία ένταση (500W) και θερμαίνουμε για 40 δευτερόλεπτα. Αποσύρουμε, ανακατεύουμε κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να λιώσει.
  4. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε ζάχαρη αν χρειάζεται.
  5. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη μία φόρμα προκειμένου να μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα. Επιλέγουμε το μέγεθος της φόρμας ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να έχουν τα σοκολατάκια μας. Αδειάζουμε το μείγμα μπανάνας-σοκολάτας στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
  6. Μόλις παγώσει, το βγάζουμε από την κατάψυξη, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε είτε με μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια (2,5x2,5cm) είτε εναλλακτικά με κουπ πατ στο σχήμα και το μέγεθος που προτιμάμε.
  7. Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και βουτάμε μέσα με προσοχή ένα-ένα τα κομμάτια της γέμισης. Στη συνέχεια, τα αραδιάζουμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η κουβερτούρα. Αν δούμε στην πορεία ότι η γέμιση αρχίζει να λιώνει, την τοποθετούμε για λίγο στη κατάψυξη. Αν πάλι η κουβερτούρα αρχίζει να πήζει, τη ζεσταίνουμε λίγο για να μη γίνει πολύ χοντρή η επικάλυψη.
  8. Διατηρούμε τα σοκολατάκια στην κατάψυξη. Πριν τα σερβίρουμε, τα αφήνουμε για 10΄ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μαλακώσει η γέμιση.
Σημειώσεις
Δοκιμάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά την προτιμάμε.
Ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος που θα έχουν τα σοκολατάκια, μπορεί να χρειαστείτε να χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα κουβερτούρας.
3.5.3208


 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

4 Σχόλια / Filed In: Κεράσματα, Με σοκολάτα, Παγωτά, Σορμπέ & Smoothies
Tagged: Κακάο, Μπανάνες, Σοκολάτα, Φρούτα

Δοκιμάστε επίσης:

Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με κολοκύθα & μπισκότα πιπερόριζας / Pumpkin ginger thin truffles
Τρουφάκια με κολοκύθα & μπισκότα πιπερόριζας

Nηστίσιμα κέικ με καρύδα και σοκολάτα (lamingtons ή χιονάτες) / Vegan lamingtons
Η νηστίσιμη πλευρά των lamingtons

Tρουφάκια με πραλίνα φουντουκιού / Nutella truffles
Tρουφάκια με πραλίνα φουντουκιού σε συσκευασία δώρου!

Tρουφάκια με dulce de leche / Dulce de leche melting middle truffles
Γιορτινά τρουφάκια με dulce de leche

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Φωτεινή Χιώτη λέει

    24.04.2021 at 14:41

    Είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!! Τα τσάκισαμε. Θέλω όμως να ρωτήσω πώς να έκανα με λευκή τη γέμιση. ( δεν είναι όλοι της σοκολάτας όπως εγώ). Σκέφτομαι μήπως να έβαζα λευκή σοκολάτα και να παρελειπα το κακαο? Θα πήξει η γέμιση,? Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο??
    Και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!! Ο,ΤΙ έχω κάνει από τις συνταγές σου καθιερώθηκε στην κουζίνα μας. Κάνω το ψωμί του τοστ, λευκό και ολικής και τα κρουασανακια με ο,τι γέμιση βάζει ο νους σου.

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      24.08.2021 at 12:41

      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Η λευκή σοκολάτα όντως πήζει πιο δύσκολα αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω χωρίς να το δοκιμάσω.

      Απάντηση
  2. Φωτεινή Χιώτη λέει

    19.04.2021 at 09:00

    Καλά!! Κουζινιστα ίσον εγγύηση. Τα έφτιαξα και είναι καταπληκτικά!!!???? συγχαρητήρια!!!!

    Απάντηση
  3. Anastasia Th λέει

    29.10.2013 at 11:53

    τι ωραια ιδέα!! σα παγωτομπουκίτες παρά σα σοκολατάκια! τελεια!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.