Είμαι η Νανά, γνωστή και ως Kouzinista, και είμαι ενθουσιασμένη που επισκεφτήκατε την κουζίνα μου!
Ας γνωριστούμε…
Eίμαι μαμά, σύζυγος, γραφίστρια και food blogger. Mου αρέσει να δημιουργώ με σχήματα, χρώματα και γράμματα αλλά και με αλεύρι, ζάχαρη, μπαχαρικά… Στο Κouzinista® μοιράζομαι την αγάπη μου για το φαγητό (τη λατρεία μου για τη σοκολάτα!), πειραματίζομαι, αυτοσχεδιάζω κι εκφράζομαι μέσα από λέξεις, γεύσεις και εικόνες. Για τις ανάγκες του blog σχεδιάζω, γράφω, μαγειρεύω, φωτογραφίζω και (τις περισσότερες φορές) πλένω τα πιάτα όταν τελειώσω.
Μου αρέσει να δημιουργώ και να μοιράζομαι συνταγές που με ενθουσιάζουν και ικανοποιούν πρωτίστως τα δικά μου αυστηρά κριτήρια. Δίνω έμφαση στην ακρίβεια της δοσολογίας των υλικών και αποκαλύπτω μικρά «μυστικά», με σκοπό το γευστικό αποτέλεσμα να αποζημιώσει αυτόν που θα τις δοκιμάσει. Ελπίζω να εμπνευστείτε και να μπείτε κι εσείς στην κουζίνα!
Γιατί βρίσκομαι εδώ
Μαγειρεύω και φτιάχνω μανιωδώς γλυκά γιατί αγαπώ τις μυρωδιές, τα χρώματα, τις υφές των υλικών, τον τρόπο που αυτά αναμειγνύονται και μεταμορφώνονται σε κάτι άλλο. Στην κουζίνα η δημιουργικότητά μου αποκτά μορφή, σχήμα και γεύση. Η μεγάλη μου εμμονή (μετά τα ζυμαρικά και τη σοκολάτα, βεβαίως, βεβαίως) είναι οι κάθε είδους ζύμες (ψωμιά, πίτες, πίτσες…).
Αυτό το blog ξεκίνησε σαν ένα πείραμα αλλά και μια διέξοδο στις ατελείωτες μέρες της ανεργίας μου. Εξελίχθηκε σε μια μεγάλη αγάπη και τα υπόλοιπα ανήκουν πλέον στην ιστορία.
Η αλφαβήτα της μαγειρικής
Για μένα το να μαθαίνεις να μαγειρεύεις είναι κάπως σαν να μαθαίνεις να μιλάς. Ξεκινάς με απλές συλλαβές. Κατόπιν φτιάχνεις λέξεις. Σιγά-σιγά αρχίζεις να κάνεις συνδυασμούς λέξεων και να φτιάχνεις προτάσεις. Στη μαγειρική τα συστατικά είναι σαν τις συλλαβές. Αρχίζεις να τα αναμειγνύεις και να φτιάχνεις τις πρώτες σου συνταγές.
Στην αρχή είναι δύσκολο να θυμάσαι όλα τα συστατικά και τη διαδικασία, χωρίς να κοιτάς την συνταγή. Δεν ξέρεις ακριβώς πόσο λάδι, πόσο αλάτι, πόσο λεμόνι… Η συνταγή για το μαγείρεμα είναι σαν τη γραμματική. Είναι αναγκαίο κακό. Όσο κι αν τη μισείς, σου είναι απαραίτητη για να μάθεις και στην αρχή τουλάχιστον είναι καλό να την ακολουθείς κατά γράμμα (το πιάσατε το υπονοούμενο;). Τα καλά νέα είναι πως ακόμη κι αν δεν τα ‘παιρνες τα γράμματα, στην κουζίνα υπάρχουν ελπίδες να θριαμβεύσεις!
Και όταν δεν μαγειρεύω
Εκτελώ «χρέη» μαμάς, έχω δυο γιους στην εφηβεία που λατρεύω κι ας δοκιμάζουν την υπομονή μου καθημερινά, κάνω βόλτες στην παραλία με το έτερον μου ήμισυ και τους δυο μας σκύλους, τον Dexter και τη Bianca, απροσδιόριστης ράτσας και προέλευσης (στο δίλημμα ράτσα ή φάτσα, απαντώ κατηγορηματικά ΦΑΤΣΑ!), ασχολούμαι με τη γραφιστική, την κηπουρική και ενιότε με τη… νοικοκυρική!
10 πράγματα που δεν ξέρετε για μένα (σε τυχαία σειρά)
- Ζω στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Περαία.
- Μετανιώνω που δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική.
- Ήθελα (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα) να γίνω γιατρός.
- Η κουζίνα είναι το «καταφύγιο» και το «βασίλειο» μου!
- Σιχαίνομαι το σιδέρωμα και να βάζω στη θέση τους τα πλυμένα πιάτα.
- Το μυστικό μου όπλο στην κουζίνα είναι το έτερον μου ήμισυ.
- Με βάφτισαν Αθηνά.
- Συχνά βαριέμαι αφόρητα να μαγειρέψω αλλά είμαι πρόθυμη ανά πάσα στιγμή να φτιάξω κάτι γλυκό.
- Τρώω ντομάτες όλο το χρόνο.
- Το πρώτο φαγητό που αποπειράθηκα να φτιάξω σαν παιδί ήταν τα γεμιστά.
Από που να ξεκινήσετε
Αν επισκέπτεστε το blog για πρώτη φορά, εδώ θα βρείτε όλες τις συνταγές χωρισμένες σε κατηγορίες.
Έχετε κάποια απορία, χρειάζεστε κάποια συμβουλή ή βοήθεια σχετικά με κάποια συνταγή; Κάτι πήγε στραβά και αναρωτιέστε τι έφταιξε; Έχετε ερωτήσεις, σχόλια ή παρατηρήσεις, θα χαρώ πολύ να σας ακούσω. Mη διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο κάτω από την ανάρτηση που σας ενδιαφέρει ή να επικοινωνήσετε μαζί μου στο hallo@kouzinista.gr.
Μπορείτε να κάνετε ‘like’ στη σελίδα μου στο: facebook, ώστε να ενημερώνεστε για όλες τις νέες αναρτήσεις. Θα με βρείτε, επίσης, εδώ: pinterest, twitter, bloglovin’, google+ αλλά και εδώ: foodgawker, tastespotting.
Copyright
Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα μου, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link.