• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Μαγικό τριπλό κέικ λεμονιού

16.06.2013

Μαγικό κέικ λεμονιού με τρεις στρώσεις / Magic lemon cakeΤο λεμόνι είναι ένα μαγικό συστατικό, τόσο για τη μαγειρική όσο και για τη ζαχαροπλαστική. Μπορεί να ζωντανέψει ένα βαρετό πιάτο, να νοστιμίσει ένα άνοστο, να αναδείξει τις γεύσεις μίας συνταγής. Όξινο και μυρωδάτο, προσθέτει μια αρωματική νότα φρεσκάδας και μια ανάλαφρη δροσερή γεύση. Λίγος χυμός και ξύσμα λεμονιού αρκούν για να μεταμορφώσουν και το «μαγικό» τριπλό κέικ σ’ ένα δροσερό καλοκαιρινό επιδόρπιο. Απίθανη γεύση και άρωμα λεμονιού σ’ αυτό το πρωτότυπο κέικ τριών στρώσεων και τριπλής απόλαυσης.

Για περισσότερες και πιο αναλυτικές οδηγίες συμβουλευτείτε και τη συνταγή για το «Μαγικό τριπλό κέικ σοκολάτας».

Μαγικό τριπλό κέικ λεμονιού
 
Save Print
Προετοιμασία
25 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
70 λεπτά
Συνολικός χρόνος
1 ώρα 35 λεπτά
 
Κατηγορία: Επιδόρπια / Κέικ, Cupcakes & Muffins
Ποσότητα/μερίδες: 8-12
Υλικά
  • ½ πλάκα βούτυρο, λιωμένο & χλιαρό (125g)
  • 1¾ κούπας γάλα, χλιαρό (420ml)
  • 1 κούπα αλεύρι (125g)
  • 4 μεγάλα αυγά (χωρισμένα), σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • ¾ κούπας ζάχαρη (150g)
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 βανίλια ζάχαρη με λεμόνι Captain's
  • 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού (60ml)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία τετράγωνη φόρμα, με διαστάσεις 20x20cm ή στρογγυλή, με διάμετρο 22cm. (Για μεγαλύτερη φόρμα αυξάνουμε ανάλογα τη δοσολογία των υλικών, διαφορετικά το κέικ δε θα ψηθεί σωστά.)
  2. Σ' ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ομοίως, ζεσταίνουμε το γάλα να γίνει χλιαρό. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  4. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ, στη χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια μαζί με ½ κ.γλ. χυμό λεμονιού, έως ότου σχηματιστούν κορυφές που να στέκονται.
  5. Σε χωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό γάλα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας με σύρμα χειρός ή σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Προσθέτουμε ⅓ της μαρέγκας στο παραπάνω μείγμα. Με τη σπάτουλα «διπλώνουμε» με απαλές, κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μείγμα (θα συνεχίσουν να υπάρχουν αδιάλυτοι κόμποι μαρέγκας). Συνεχίζουμε κάνοντας το αντίστροφο, προσθέτουμε δηλαδή ⅓ του υγρού μείγματος στη μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά και συνεχίζουμε προσθέτοντας ⅓ κάθε φορά του υγρού μείγματος στη μαρέγκα. Το τελικό μείγμα δεν θα είναι εντελώς λείο και θα έχει μικρούς κόμπους. (Αν έχετε αμφιβολία ότι το κάνετε σωστά δείτε το βίντεο της πρωτότυπης συνταγής.)
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Ανάλογα με το φούρνο, μπορεί να χρειαστεί από 50 έως 70 λεπτά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν η επιφάνεια έχει ροδίσει και κάνει ρωγμές ενώ στο κέντρο του τρεμοπαίζει ελαφρά σαν ζελέ κάτω από την ψημένη κρούστα, όταν κουνάμε απαλά το ταψί.
  8. Το βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε τρεις ώρες για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, πριν το κόψουμε. Σερβίρεται δροσερό πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Διατηρείται στο ψυγείο.
3.5.3208

Βασισμένη στη συνταγή: Pasteles de Colores

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

5 Σχόλια / Filed In: Επιδόρπια, Κέικ, Cupcakes & Muffins
Tagged: Λεμόνι

Δοκιμάστε επίσης:

Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου / Chocolate poke cake
Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

Μαγικό σουφλέ λεμονιού με δύο στρώσεις / Lemon soufflé pudding cake
Μαγικά σουφλέ λεμονιού

Μους-κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη
Μους-κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας με αβοκάντο & πορτοκάλι / Vegan chocolate-orange avocado cake
Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. tanitsa λέει

    28.01.2016 at 14:20

    πότε ακριβώς βάζουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα; δεν έχω καταλάβει καλά μάλλον, ή είναι μπροστά στα μάτια μου και δεν το βλέπω… φαντάζομαι όταν λέτε ότι χτυπάμε τα ασπράδια με τον χυμό, εννοείτε το κουταλάκι χυμού και όχι τα 60ml, γιατί έτσι είναι και στην άλλη μαγική συνταγή με την σοκολάτα… ευχαριστώ πολύ.

    Απάντηση
    • Nana λέει

      28.01.2016 at 15:35

      Σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες παρατηρήσεις. Έχεις απόλυτο δίκιο! Έκανα τις απαραίτητες διορθώσεις. Ό,τι άλλο χρειαστείς, είμαι στη διάθεση σου.

      Απάντηση
  2. littledeco λέει

    22.01.2014 at 13:20

    κέκι, κέκι φωνάζει η γιό μου όταν θέλει να φάει λίγο κεκάκι. Το λεμόνι είναι απο τις αγαπημένες μας γεύσεις μαμάς και γιού !!! Είναι σιγουράκι !!!

    Απάντηση
    • Nana λέει

      22.01.2014 at 13:39

      Aυτό το μαγικό «κέκι» λεμονιού είναι λίγο ιδιόρυθμο στην παρασκευή του και πολύ ιδιαίτερο σε υφή και γεύση. Περιμένω εντυπώσεις, αν το δοκιμάσετε!

      Απάντηση
  3. Anastasia Th λέει

    11.11.2013 at 11:16

    !!!!!!!!!!!! τέλειο!!! αγαπώ το λεμόνι και σίγουρα θα το δοκιμάσω!

    Απάντηση

Γράψτε απάντηση στο littledeco Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.