• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Μεσογειακά cupcakes με κρέμα φέτας

21.06.2013

Μεσογειακά cupcakes με κρέμα φέτας / Tomato basil cupcakes with feta frostingΤα αλμυρά cupcakes δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απ’ τους γλυκούς αντίζηλούς τους. Ζουμερά και προκλητικά νόστιμα, με κομματάκια φρέσκιας ντομάτας, πλούσιο άρωμα βασιλικού και γαρνιρισμένα με δροσερή κρέμα φέτας, πλημμυρίζουν το στόμα αρώματα καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά. Αγαπημένα υλικά της μεσογειακής κουζίνας συνδυάζονται αρμονικά χαρίζοντας πλούσια γεύση σ’ αυτά τα αλμυρά λαχταριστά κεκάκια. Γίνονται πανεύκολα και γρήγορα, δεν χρειάζονται καν μίξερ, τρώγονται ως ορεκτικό ή σνακ και είναι ιδανικά για μπουφέ και πάρτυ.

Μεσογειακά cupcakes με κρέμα φέτας / Tomato basil cupcakes with feta frosting

Μεσογειακά cupcakes με κρέμα φέτας
 
Save Print
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
25 λεπτά
Συνολικός χρόνος
40 λεπτά
 
Κατηγορία: Κέικ, Cupcakes & Muffins / Ορεκτικά & Σνακ
Ποσότητα/μερίδες: 12
Υλικά
  • 1⅓ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (165g)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη (12g)
  • 1 κ.γλ. αλάτι (5g)
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • ¾ κούπας γάλα (160ml)
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (55g)
  • 1 ώριμη αλλά σφιχτή ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια (200g)
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού (10g)
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένο (προαιρετικά)
  • ½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ
  • 150g φέτα
  • 100g γιαούρτι, στραγγιστό ή 50g γάλα
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε 12 χάρτινες θήκες σε μία φόρμα για μάφινς ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις υποδοχές της φόρμας.
  2. Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, την αλατίζουμε και τη βάζουμε σ' ένα σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά της, περίπου 15 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σχηματίζουμε μια λακούβα στο κέντρο των «στεγνών» υλικών και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, το γάλα, το λάδι, το πιπέρι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με το σύρμα όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά μ' ένα κουτάλι.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα στις υποδοχές των μάφινς γεμίζοντας τες μέχρι τα ⅔.
  5. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πριν τα σερβίρουμε, τα γαρνίρουμε με την κρέμα φέτας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ
  1. Τοποθετούμε στο multi τη φέτα, το γιαούρτι ή το γάλα, το βασιλικό και το πιπέρι. Πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα. Ανάλογα με την πυκνότητα του μείγματος, προσθέτουμε επιπλέον γιαούρτι, γάλα ή φέτα αν χρειάζεται. Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Σημειώσεις
Η ποσότητα του γιαουρτιού και του γάλακτος είναι σχετική και εξαρτάται από τη φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε.
3.5.3208

Πηγή συνταγής: Kouzinista

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

Αφήστε το σχόλιό σας. / Filed In: Κέικ, Cupcakes & Muffins, Ορεκτικά & Σνακ
Tagged: Τυρί

Δοκιμάστε επίσης:

Ονειρεμένο κέικ σοκολάτας που λιώνει στο στόμα / Dreamy chocolate fudge bundt cake
Ονειρεμένο κέικ σοκολάτας με γιαούρτι

Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου / Chocolate poke cake
Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

Μαγικό σουφλέ λεμονιού με δύο στρώσεις / Lemon soufflé pudding cake
Μαγικά σουφλέ λεμονιού

http://terzopoulosbooks.com/index.php/cooking/megeiriki-kai-zaxaroplastiki-detail
Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι & σταγόνες σοκολάτας + GIVEAWAY!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.