• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Cookies με ταχίνι, βρώμη και σοκολάτα

08.10.2013

Cookies με ταχίνι, βρώμη και σοκολάτα / Chocolate chip tahini cookies

Τα cookies αποτελούν το ιδανικό γλυκό ταίρι για ένα ποτήρι φρέσκο γάλα ή μια κούπα αχνιστό καφέ ή τσάι. Χαριτωμένες μπουκίτσες γλυκιάς ζύμης που φλερτάρουν αδιακρίτως με κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα. Βούτυρο, ζάχαρη, αλεύρι, αυγά και αρωματικά συνδυάζονται ταιριαστά μεταξύ τους σε αμέτρητες παραλλαγές και ποικίλες αναλογίες για να δημιουργήσουν cookies άλλοτε αφράτα και μαλακά κι άλλοτε τραγανά και μαστιχωτά.

Cookies με ταχίνι, βρώμη και σοκολάτα / Chocolate chip tahini cookies

Cookies που μπορεί να διαφέρουν σε υφή, γεύση, μέγεθος, σχήμα ή χρώμα αλλά έχουν ένα κοινό γνώρισμα: είναι δύσκολο να τους αντισταθείς και να φας μόνο ένα! Παραφράζοντας μια κινέζικη παροιμία που διάβασα τυχαία στο διαδίκτυο: «Κανένας άνθρωπος δεν έχει μεγαλύτερη θέληση από αυτόν που μπορεί να φάει μόνο ένα μπισκότο».

Cookies με ταχίνι, βρώμη και σοκολάτα / Chocolate chip tahini cookies

Στη συγκεκριμένη συνταγή το ταχίνι αντικαθιστά ένα μέρος του βουτύρου προσφέροντας περισσότερα «καλά λιπαρά» και μια αρωματική σουσαμένια νότα στα cookies που τους ταιριάζει. Η θρεπτική αξία του ταχινιού συνδυάζεται μ’ αυτήν των νιφάδων βρώμης και την απολαυστική σοκολάτα σε μια δυναμωτική τριλογία που χαρίζει ενέργεια και τόνωση. Έτσι η γλυκιά ατασθαλία μετατρέπεται σε ένα απολαυστικό ενεργειακό σνακ για μικρούς και μεγάλους!

Cookies με ταχίνι, βρώμη και σοκολάτα / Chocolate chip tahini cookies

Cookies με ταχίνι, βρώμη και σοκολάτα
 
Save Print
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
12 λεπτά
Συνολικός χρόνος
32 λεπτά
 
Κατηγορία: Cookies, Μπισκότα & Κουλουράκια
Ποσότητα/μερίδες: 24-30 (ανάλογα το μέγεθος)
Υλικά
  • 1¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (155g)
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης, αλεσμένες σε πούδρα (90g)
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (115g)
  • ¼ κούπας ταχίνι (60g)
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη (110g)
  • ½ κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (100g)
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
  • 1 αυγό
  • 1 συσκευασία κουβερτούρα σε σταγόνες (100g)
  • 50g κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι. Αλέθουμε στο μπλέντερ ή στο multi τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν πούδρα και τις αναμειγνύουμε με το αλεύρι.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το ταχίνι και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν, 3 με 5 λεπτά, καθαρίζοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να υγρανθούν και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.

  4. Παίρνουμε με το χέρι κομμάτια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού (περίπου 30g) και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα φροντίζοντας να έχουν 5cm απόσταση μεταξύ τους. (Δεν χρειάζεται να πλάσουμε λείες μπαλίτσες ζύμης. Όταν τα κομμάτια της ζύμης έχουν ανώμαλη και τραχιά επιφάνεια, τα cookies αποκτούν πιο ελκυστική εμφάνιση όταν ψηθούν αλλά και πάλι γούστα είναι αυτά. Διαλέξτε και πράξτε αναλόγως. Ιδού και τα πειστήρια...)

  5. Ψήνουμε κάθε λαμαρίνα χωριστά για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες (στο κέντρο θα είναι ακόμη πολύ μαλακά). Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα cookies σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.
3.5.3208

Πηγή συνταγής: Kouzinista

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

25 Σχόλια / Filed In: Cookies, Μπισκότα & Κουλουράκια
Tagged: Βρώμη, Δημητριακά, Σοκολάτα, Ταχίνι

Δοκιμάστε επίσης:

Ταρτάκια με ζύμη μπισκότου & φρέσκα φρούτα / Fresh fruit cheesecake sugar cookie cups
Ταρτάκια μπισκότου με φρέσκα φρούτα

Μπισκότα με nutella (με 3 υλικά) / 3-Ingredient Nutella thumbprint cookies
Έχεις αυγά, αλεύρι & nutella (No2); Φτιάξε μπισκότα Νutellotti!

Μπισκότα βουτύρου με καρύδα & μαρμελάδα / Strawberry coconut thumbprint cookies
Ντελικάτα μπισκότα με καρύδα & μαρμελάδα

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες με σταγόνες σοκολάτας & αμύγδαλα / Double chocolate almond snowball cookies
Κουραμπιέδες σοκολάτας με αμύγδαλα

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Νικη λέει

    05.03.2021 at 15:38

    Καλησπέραααα…εκανα 2 φορες τη συνταγη αλλά καπως μου πικριζουν στο τελος και δεν μπορω να καταλαβω το γιατί. Το μόνο που αλλαξα ηταν οτι αντι για ταχίνι εβαλα φουντουκοβουτυρο. Τι μπορω να κανω λαθος και δε βγαινουν γλυκα;;;

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      29.03.2021 at 15:40

      Νίκη, πιθανόν να σε ενοχλεί η μαγειρική σόδα. Δεν γνωρίζω αν διαθέτεις δοσομετρικά κουταλάκια, αν όχι δοκίμασε να προσθέσεις μικρότερη ποσότητα την επόμενη φορά που θα τα φτιάξεις.

      Απάντηση
  2. Πολύμνια λέει

    21.04.2020 at 23:04

    Γεια σας! Η συνταγή σας είναι υπέροχη. Τα μπισκότα βγήκαν τραγανά απέξω και μαλακά από μέσα, τέλεια για τον καφέ ή το γάλα. Θα ήθελα όμως να τα κάνω πιο υγιεινά ώστε να τα τρώμε συχνότερα. Υπάρχει περίπτωση να αντικατασταθεί το βούτυρο με ελαιόλαδο ή κάποιο άλλο φυτικό έλαιο (Π.χ. ηλιέλαιο- όχι όμως μαργαρίνη) και αν ναι, σε τι ποσότητα;
    Σας ευχαριστώ!

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      25.04.2020 at 12:55

      Πολύμνια, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου! Χαίρομαι που σας άρεσαν! Για cookies με ελαιόλαδο μπορείς να ρίξεις μια ματιά σ’ αυτήν τη συνταγή: http://kouzinista.gr/2014/12/04/olive-oil-chocolate-chip-cookies/. Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
  3. Ευαγγελία λέει

    15.04.2019 at 16:24

    Καλησπέρα φαίνονται τελεια, λατρεύω το ταχίνι αλλά πάντα κάτι μου πάει στραβά όταν στις συνταγες αναφέρεται ο χαρακτηρισμός «κούπα» Πόσα γρ. Είναι η κούπα που αναφέρεται λοιπόν στην συνταγή? Ευχαριστώ πολύ..

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      15.04.2019 at 18:19

      Eυαγγελία, ο όρος κούπα αναφέρεται στη δοσομετρική κούπα που έχει χωρητικότητα 240ml. Επειδή, όμως, κάθε υλικό έχει διαφορετικό βάρος, δίνω και τη μετατροπή τους σε γραμμάρια. Αν δεν διαθέτεις δοσομετρική κούπα ή ζυγαριά ακριβείας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάτι να πάει στραβά, όπως λες, γιατί η ζαχαροπλαστική απαιτεί ακρίβεια και λεπτομέρεια. Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
  4. Αγάπη Τσικνιά λέει

    16.07.2017 at 20:04

    Απο το site σας δεν ειχα κανει καμια συνταγη. Την παραπανω ομως την εμπιστευτηκα αμεσως, λογω της ακριβειας των ποσοτητων των υλικων. Την εκτελεσα κατα γραμμα πλην της ζαχαρης που μειωσα βαζοντας 85 γρ καστανη και 90 γρ ασπρη. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Τα εψησα σε φουρνο στους 170 βαθμους 15 λεπτα. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      19.07.2017 at 22:24

      Σε ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη και για τα καλά σου λόγια!!!

      Απάντηση
  5. nansu λέει

    17.02.2017 at 18:50

    Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντησή σας.
    Τα έφτιαξα και είναι υπέροχα, μπράβο για τη συνταγή.
    Απλά κάτι τελευταίο να ρωτήσω, στο δωδεκάλεπτο που τα βγάζουμε πρέπει να είναι πολύ μαλακά και ίσα – ίσα να έχουν πάρει ένα ελαφρύ χρώμα από κάτω;

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      17.02.2017 at 19:15

      Σε ευχαριστώ πολύ για τα κάλα σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Όταν τα βγάλεις από το φούρνο πρέπει να είναι πολύ μαλακά στο κέντρο κι ελαφρώς πιο ψημένα περιμετρικά. Καλό είναι να ελέγξεις αν είναι έτοιμα 2 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο που σου δίνει η συνταγή. Τα αφήνεις λίγα λεπτά στο ταψί να σταθεροποιηθούν και κατόπιν τα μεταφέρεις με μια σπάτουλα σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Αν σου αρέσουν πιο τραγανά, μπορείς να τα ψήσεις λίγο παραπάνω.

      Απάντηση
  6. nansu λέει

    17.02.2017 at 10:18

    Καλημέρα, θέλουν ψήσιμο σε αέρα ή αντιστάσεις;
    Ευχαριστώ.

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      17.02.2017 at 15:23

      Ψήνουμε τα cookies σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Καλή σου επιτυχία!

      Απάντηση
    • Ορεστης λέει

      07.03.2017 at 20:14

      Εγω τα ψηνω στον αέρα δυο ταψιά ταυτόχρονα στους 190 και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

      Απάντηση
      • Kouzinista λέει

        10.03.2017 at 22:29

        Κάθε φούρνος είναι διαφορετικός αλλά κατά γενικό κανόνα, όταν ψήνουμε στον αέρα καλό είναι να χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου μας κατά 20°C ή να ελαττώνουμε το χρόνο ψησίματος γιατί η συνεχής ροή ζεστού αέρα έχει σαν αποτέλεσμα το πιο γρήγορο ψήσιμο.

        Απάντηση
  7. Νάνσυ λέει

    29.06.2016 at 10:49

    Καλημέρα ευχαριστώ για την απάντηση.
    Θα επιστρέψω με θετικά σχόλια σίγουρα όταν τα φτιάξω.

    Απάντηση
  8. nansu λέει

    28.06.2016 at 17:19

    Μπορώ να βάλω μόνο κουβερτούρα γάλακτος και σε τι αναλογία;;

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      28.06.2016 at 17:34

      Μπορείς να αντικαταστήσεις τις σταγόνες κουβερτούρας με τεμαχισμένη σοκολάτα γάλακτος. Η επιλογή και η ποσότητα της σοκολάτας είναι περισσότερο θέμα γούστου. Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
  9. paco λέει

    19.08.2015 at 23:32

    σε ευχαριστώ πολύ!

    Απάντηση
  10. paco λέει

    19.08.2015 at 22:16

    για πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν τώρα που είναι καλοκαίρι?

    Απάντηση
    • Nana λέει

      19.08.2015 at 22:58

      Τα cookies μπορούν να διατηρηθούν για 3-5 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο, μεταλλικό ή γυάλινο, σε δροσερό και ξηρό μέρος.
      Τα ψημένα cookies μπορούν να διατηρηθούν και στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες. Όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

      Απάντηση
  11. Ανθούλα λέει

    10.08.2015 at 01:49

    Επιτέλους βρήκα μια τέλεια συνταγή για φανταστικά cookies σαν της φωτογραφίας!! Τα εκανα λιγο παραλλαγή γιατι δεν έχω ταχίνι και προτιμώ ελαιόλαδο για τα παιδιά. Μπράβο και πάλι μπράβο!

    Απάντηση
    • Nana λέει

      10.08.2015 at 02:00

      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν! Σου προτείνω να δοκιμάσεις και τη συνταγή «Cookies με ελαιόλαδο και σοκολάτα» (http://wp.me/p3cvZP-17X) που δεν περιέχει καθόλου βούτυρο, παρά μόνο ελαιόλαδο.

      Απάντηση
  12. Olives and Olive λέει

    11.10.2013 at 18:04

    Καλησπέρα, kouzinista!!! καλώς σε βρήκα!!! πολύ ωραία φωτογραφία…και τα cookies σου, φαίνονται τέλεια!!!

    Απάντηση
    • Nana Leontidou λέει

      11.10.2013 at 19:49

      Kαλώς ήρθες, ελπίζω να τα λέμε!!!

      Απάντηση
  13. Ερμιόνη λέει

    09.10.2013 at 09:09

    Καλημέρα Νανά!
    Τα cookies είναι μακράν η αγαπημένη μου κατηγορία συνταγών! Τα λατρεύω και θέλω να δοκιμάζω κάθε παραλλαγή τους.
    Το ταχίνι και η βρόμη είναι αγαπημένα υλικά. Όσο για τη σοκολάτα, έχεις βάλει και 2 είδη οπότε φαντάζομαι απλά τη γεύση τους!
    Φιλιά!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.