• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Cookies μπανάνας με καρύδα και σταφίδες

18.01.2014

Αφράτα cookies μπανάνας με καρύδα και σταφίδες / Soft banana coconut cookies

Όταν το μπανανόψωμο συνάντησε τα cookies γεννήθηκε αυτή εδώ η συνταγή. Μυρωδάτα cookies που είναι μαλακά και αφράτα στο εσωτερικό τους με υφή που θυμίζει κέικ και τραγανά εξωτερικά με κριτσανιστά κομματάκια δημητριακών. Φτιαγμένα με μπανάνα, τριμμένη καρύδα, σταφίδες και δημητριακά, έχουν ισορροπημένη γλύκα και πλούσια γεύση. Το γλυκό, φρουτώδες άρωμα της ώριμης μπανάνας και το ζεστό άρωμα της εξωτικής καρύδας κάνουν τα cookies ακαταμάχητα και την κουζίνα να μυρίζει παραδεισένια όσο ψήνονται.

Αφράτα cookies μπανάνας με καρύδα και σταφίδες / Soft banana coconut cookies

Είναι η ιδανική συντροφιά για μια κούπα φρεσκοψημένου καφέ ή ένα ποτήρι ζεστό γάλα αλλά και νόστιμη λύση για μασούλημα στη δουλειά ή σαν σνακ για τα παιδιά στο σχολείο. Εδώ που τα λέμε είναι δύσκολο να αντισταθείς στα cookies οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας… τουλάχιστον εγώ. Μοσχοβολάνε μπανάνα και καρύδα και μου φέρνουν στο μυαλό ηλιόλουστες μέρες, τροπικές παραλίες με κοκοφοίνικες και χρυσή άμμο, καλοκαίρι, διακοπές κι άλλα παρόμοια που ουδεμία σχέση έχουν τελικά με το γεγονός ότι είναι ακόμη χειμώνας και όσα cookies κι αν φάω, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει!

Αφράτα cookies μπανάνας με καρύδα και σταφίδες / Soft banana coconut cookies

Να θυμάστε ότι τα συγκεκριμένα cookies απλώνουν ελάχιστα στο ψήσιμο και γίνονται φουσκωτά, μεγάλα και χορταστικά. Αν θέλουμε να γίνουν πιο λεπτά, θα πρέπει, πριν τα ψήσουμε, να τα πατήσουμε με την παλάμη μας ή με τον πάτο ενός ποτηριού για να γίνουν πιο επίπεδα. Και κάτι τελευταίο… Η παραμονή της ζύμης στο ψυγείο μπορεί να μοιάζει χαμένος χρόνος αλλά είναι απαραίτητη για να σφίξει το βούτυρο και η ζύμη να πλάθεται πιο εύκολα. Κάνουμε, λοιπόν, υπομονή τουλάχιστον μισή ή ακόμη καλύτερα μία ώρα, πριν τα πλάσουμε.

Αφράτα cookies μπανάνας με καρύδα και σταφίδες / Soft banana coconut cookies

Cookies μπανάνας με καρύδα και σταφίδες
 
Save Print
Προετοιμασία
30 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
20 λεπτά
Συνολικός χρόνος
50 λεπτά
 
Κατηγορία: Cookies, Μπισκότα & Κουλουράκια
Ποσότητα/μερίδες: 32
Υλικά
  • ½ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (115g)
  • ¾ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (150g)
  • 1 αυγό, μεγάλο
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πολύ ώριμη μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φετούλες (καθαρό βάρος 150g)
  • 100g τριμμένη καρύδα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250g)
  • ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 75g σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
  • 130g θρυμματισμένα κορν φλέικς της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα ν’ ασπρίσει και ν’ αφρατέψει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την μπανάνα κομμένη σε λεπτές φετούλες και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει. Ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και ομογενοποιούμε. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα των στεγνών υλικών και ανακατεύουμε μόνο όσο χρειάζεται για να ενσωματωθούν. Τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον, ώστε να σφίξει η ζύμη και να πλάθεται πιο εύκολα.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
  3. Θρυμματίζουμε τα κορν φλέικς με τα χέρια μας ή σε ένα γουδί ή στο multi (προσέχουμε να μη γίνουν σκόνη) και τα βάζουμε σε ρηχό πιάτο. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες (μέγεθος μπάλας πινγκ-πονγκ). Κυλάμε τις μπαλίτσες στα θρυμματισμένα κορν φλέικς, μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού. Τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα φροντίζοντας να έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους και τις πατάμε με την παλάμη μας ή με τον πάτο ενός ποτηριού για να γίνουν πιο επίπεδες (τα cookies απλώνουν ελάχιστα στο ψήσιμο).
  4. Ψήνουμε κάθε λαμαρίνα χωριστά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Τα αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα cookies σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.
3.5.3208

Πηγή συνταγής: Kouzinista

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

1 Σχόλιο / Filed In: Cookies, Μπισκότα & Κουλουράκια
Tagged: Δημητριακά, Καρύδα, Μπανάνες, Σταφίδες

Δοκιμάστε επίσης:

Ταρτάκια με ζύμη μπισκότου & φρέσκα φρούτα / Fresh fruit cheesecake sugar cookie cups
Ταρτάκια μπισκότου με φρέσκα φρούτα

Μπισκότα με nutella (με 3 υλικά) / 3-Ingredient Nutella thumbprint cookies
Έχεις αυγά, αλεύρι & nutella (No2); Φτιάξε μπισκότα Νutellotti!

Μπισκότα βουτύρου με καρύδα & μαρμελάδα / Strawberry coconut thumbprint cookies
Ντελικάτα μπισκότα με καρύδα & μαρμελάδα

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες με σταγόνες σοκολάτας & αμύγδαλα / Double chocolate almond snowball cookies
Κουραμπιέδες σοκολάτας με αμύγδαλα

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Anastasia Th λέει

    18.01.2014 at 23:51

    αααααα τελειος συνδυασμος!!! και απο εμφανιση σουπερ!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.