• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Cookies με γέμιση κανέλας

21.08.2013

Cookies με γέμιση κανέλας & ζάχαρης / Cinnamon sugar filled cookies

Cookies που ζήλεψαν τη νοστιμιά και το άρωμα των λατρεμένων ρολών κανέλας. Ένα μυστικό που το έκρυψαν καλά μέσα στη ζύμη τους και σου το φανερώνουν, μόνο αν τα δαγκώσεις. Κάθε μπουκιά σου αποκαλύπτει μια γλυκιά βουτυρένια γέμιση ζάχαρης και κανέλας. Μια γέμιση μυρωδάτη, κριτσανιστή και ζαχαρένια που μπερδεύεται με την λαχταριστή ζύμη των cookies, απογειώνοντας την απόλαυση. Σπιτικά cookies που φτιάχνονται εύκολα, χωρίς μίξερ, θέλουν μόνο ελάχιστο ανακάτεμα, λίγη υπομονή και παίδεμα στο πλάσιμο και μεγάλο κουράγιο για να αντισταθείς στη δελεαστική μυρωδιά και την εθιστική τους γεύση.

Cookies με γέμιση κανέλας & ζάχαρης / Cinnamon sugar filled cookies

Στη συνταγή κατέληξα μετά από αλλεπάλληλες δοκιμές και τροποποιήσεις. Ήθελα μια συνταγή που να μη χρειάζεται μίξερ αλλά οι συγκεκριμένες συνταγές περιείχαν μόνο λάδι και δημιουργούσαν μια εύθρυπτη ζύμη που έσπαγε. Η προσθήκη του λιωμένου βουτύρου μου έδωσε τη λύση, κάνοντας τη ζύμη πιο μαλακή κι εύπλαστη. Επίσης, ελάττωσα τη ζάχαρη στο μέτρο του δυνατού γιατί δεν ήθελα, σε συνδυασμό με τη γέμιση, να γίνουν υπερβολικά γλυκά. Το κορν φλάουρ δεν το χρησιμοποίησα από παραξενιά αλλά γιατί, όπως πολυάριθμα blog υποστηρίζουν, είναι το μαγικό συστατικό για υπέροχα cookies που λιώνουν στο στόμα. (Ποια είμαι εγώ που θα διαφωνήσω;) Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ζύμη που πλάθεται εύκολα, χωρίς να τρίβεται ή να κολλάει, απλώνει όσο πρέπει στο ψήσιμο κι έτσι τα cookies παραμένουν φουσκωτά σαν μαξιλαράκια. Ελπίζω να σας έβαλα σε πειρασμό!

Cookies με γέμιση κανέλας & ζάχαρης / Cinnamon sugar filled cookies

{Click here for recipe in English}

Cookies με γέμιση κανέλας
 
Save Print
Προετοιμασία
30 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
13 λεπτά
Συνολικός χρόνος
43 λεπτά
 
Κατηγορία: Cookies, Μπισκότα & Κουλουράκια
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (100g)
  • 1 κ.σ. σκούρη καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου (30g)
  • 2 κ.γλ. γάλα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
ΓΙΑ ΤΑ COOKIES
  • 2¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280g)
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. σόδα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (100g)
  • ½ κούπα ζάχαρη άχνη (55g)
  • 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο και ζεστό (60g)
  • ⅕ κούπας σπορέλαιο ή ελαιόλαδο, με απαλή γεύση (45g)
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  1. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.
ΓΙΑ ΤΑ COOKIES
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους κοσκινίζουμε μαζί, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και τη βανίλια. Χτυπάμε να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε ισομεγέθεις μπαλίτσες, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού (ή με βάρος περίπου 12g). Πιέζουμε με την παλάμη μας κάθε μπαλίτσα προκειμένου να πλατύνει και να σχηματιστεί ένας δίσκος. Βγάζουμε τη γέμιση από το ψυγείο και τη μοιράζουμε ισόποσα πάνω στους μισούς δίσκους ζύμης. Σκεπάζουμε τη γέμιση μ' ένα δεύτερο δίσκο ζύμης, πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους και πλάθουμε σε μπαλίτσα. Αραδιάζουμε τις μπαλίτσες στις δύο λαμαρίνες.
  4. Ψήνουμε κάθε λαμαρίνα χωριστά για 11 με 13 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες (στο κέντρο θα είναι ακόμη πολύ μαλακά). Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούμε τα cookies σε αεροστεγές κουτί, μεταλλικό ή γυάλινο.
3.5.3208

Πηγή συνταγής: Kouzinista

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

5 Σχόλια / Filed In: Cookies, Μπισκότα & Κουλουράκια, Χωρίς μίξερ
Tagged: Κανέλα, Καστανή ζάχαρη

Δοκιμάστε επίσης:

Μπισκότα με nutella (με 3 υλικά) / 3-Ingredient Nutella thumbprint cookies
Έχεις αυγά, αλεύρι & nutella (No2); Φτιάξε μπισκότα Νutellotti!

Ονειρεμένο κέικ σοκολάτας που λιώνει στο στόμα / Dreamy chocolate fudge bundt cake
Ονειρεμένο κέικ σοκολάτας με γιαούρτι

Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού / Chocolate nutella fridge cake
Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

Ταρτάκια με ζύμη μπισκότου & φρέσκα φρούτα / Fresh fruit cheesecake sugar cookie cups
Ταρτάκια μπισκότου με φρέσκα φρούτα

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. kleoniki λέει

    27.04.2014 at 10:10

    Γεια σας .. φαινονται τελεια….
    Να ρωτησω κατι τα αυγα μπορω να τα αντικαταστησω με κατι αλλο?

    Απάντηση
    • Nana λέει

      27.04.2014 at 11:40

      Θα μπορούσες σύμφωνα με το http://chefinyou.com/egg-substitutes-cooking/ να αντικαταστήσεις το αυγό με 1/4 κούπας σπορέλαιο ή με 1 κ.σ. κορν φλάουρ που θα διαλύσεις σε 2 κ.σ. νερό. Δεν έχω δοκιμάσει, όμως, τίποτα από τα δύο και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν αυτό θα επηρεάσει την υφή τους. Αν δοκιμάσεις κάτι από τα δύο, θα χαρώ να μάθω το αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
  2. spoon-stories λέει

    25.08.2013 at 12:39

    Λατρεύω τη κανέλα. Πολλές φορές τη βάζω και μέσα στο πρωινό μου καφέ για άρωμα. Νομίζω ότι αυτά τα μπισκοτάκια είναι ότι πρέπει για πρωινό!!! (Φτου και μόλις σταμάτησα τη δίαιτα ^^)

    Απάντηση
    • Nana Leontidou λέει

      25.08.2013 at 13:03

      Μην ανησυχείς, η κανέλα έχει λιποδιαλυτική δράση και καταπολεμά τις λιγούρες!

      Απάντηση
      • spoon-stories λέει

        25.08.2013 at 13:29

        Μα αυτό περίμενα να ακούσω!!!

        Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.