• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

24.06.2016

Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου / Chocolate poke cake

Θα ξεκινήσω ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη. Πρώτον, γιατί έχουν μεσολαβήσει 2 ολόκληροι μήνες από την τελευταία φορά που ανέβασα συνταγή με σοκολάτα, πράγμα εντελώς αδικαιολόγητο και ανεπίτρεπτο που χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης. Και δεύτερον, γιατί διάλεξα τη συγκεκριμένη στιγμή για να επανορθώσω φτιάχνοντας το απόλυτο σοκολατένιο κέικ, του τύπου πιο σοκολατένιο πεθαίνεις. Ξέρω, ξέρω θα με βομβαρδίσετε με τα κλασικά κλισέ της εποχής “είναι καλοκαίρι… πώς θα βγω στην παραλία… είμαι σε δίαιτα… ορκίστηκα να μην φάω γλυκό μέχρι…” και με το δίκιο σας. Δεν το κάνω επίτηδες, το ορκίζομαι. Προσπάθησα με νύχια και με δόντια να δείξω αυτοσυγκράτηση και να μην παρασυρθώ αλλά ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου.

Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου / Chocolate poke cake

Από τη μία η γοητεία της μαύρης σοκολατένιας θεάς, απ’ την άλλη η έμφυτη περιέργεια – το λες και λαιμαργία – της blogger που αψηφά τη λογική και τις θερμίδες, ήρθε και «η κακιά μέρα από το πρωί φαίνεται» που ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι. Και θα μπορούσα να σκεφτώ ένα εκατομμύριο ακόμη δικαιολογίες για να σας πω ή απλά να παραδεχτώ το προφανές: η κατάσταση απαιτούσε απεγνωσμένα σοκολάτα. Και πριν καλά καλά το καταλάβω το κέικ ήταν ήδη στο φούρνο και ήταν πολύ αργά πια για να κάνω πίσω. 

Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου / Chocolate poke cake

Το τρυπάτο σοκολατένιο κέικ, poke cake το αποκαλούν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, είναι όρος δικής μου επινόησης και προφανώς δεν υφίσταται σε κανένα λεξικό ή βιβλίο ζαχαροπλαστικής. Γιατί τρυπάτο; Μα γιατί έχει τρύπες, φυσικά! Πέρα τούτου δεν είναι παρά ένα νορμάλ κέικ, λευκό ή σοκολατένιο, το οποίο τρυπάμε στην επιφάνεια με τη λαβή μίας ξύλινης κουτάλας(!) και στη συνέχεια το περιχύνουμε με κάποιο υγρό, συνηθέστερα ζαχαρούχο γάλα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής ή ακόμη και ζελέ. Το κακό τριτώνει με την επικάλυψη που μπορεί να είναι σαντιγί ή κάποιο γλάσο και ακολουθούν διάφορα καλούδια για διακόσμηση. Εννοείται πως υπάρχουν αμέτρητες εκδοχές του poke cake αλλά η κεντρική ιδέα είναι πάντα η ίδια.

Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου / Chocolate poke cake

Στη συνταγή που ακολουθεί έχουμε να κάνουμε με ένα κέικ σοκολάτας που περιχύνεται με ένα υπερνόστιμο μείγμα ζαχαρούχου-σοκολάτας, το οποίο του δίνει συνεκτική αλλά συνάμα ζουμερή υφή και ξεχύνεται καθώς βυθίζεις το κουτάλι σου στο εσωτερικό του. Η επικάλυψη, μια αέρινη σαντιγί ντυμένη κι αυτή στο χρώμα της σοκολάτας, μεταμορφώνει το τρυπάτο κέικ σε πάστα/τούρτα/επιδόρπιο, πείτε το όπως θέλετε. Το κέικ τρώγεται δροσερό από το ψυγείο, απευθύνεται αυστηρά σε μανιώδεις λάτρεις της σοκολάτας και θα ήταν ψέμα αν ισχυριζόμουν ότι είναι ισορροπημένα γλυκό, ελαφρύ κι άλλα παρόμοια. (Αρκεί να μετρήσετε πόσες φορές είπα τη λέξη σοκολάτα μέχρι τώρα.)

Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου / Chocolate poke cake

Η αλήθεια είναι ότι ένα μικρό κομμάτι είναι αρκετό πλούσιο και ικανό να καταλαγιάσει τη λαχτάρα σου για σοκολάτα και να ζωγραφίσει ένα χαμόγελο ικανοποίησης στα χείλη σου για ώρα. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει και αποφασίζει μόνος του. Η φύση, βλέπετε, έχει προνοήσει και για να μην κάνουμε υπερβολές, σκέφτηκε τις θερμίδες. Σας προειδοποιώ, μην πέσετε στην παγίδα να τις μετρήσετε. Ενίοτε χρειάζεται να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου και να του επιτρέπεις μικρές ή μεγάλες απολαύσεις. Δεν συμφωνείτε;

Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου / Chocolate poke cake

fiberbanner• Για να πετύχει η σαντιγί πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι πλήρης σε λιπαρά κι όχι light και καλά παγωμένη στο ψυγείο. Καλό, επίσης, είναι το μπολ που θα την χτυπήσουμε να είναι κρύο. Προσέχουμε να μην την χτυπήσουμε υπερβολικά και «κόψει». Αν συμβεί αυτό, σταματάμε αμέσως το χτύπημα και προσθέτουμε 1−2 κουταλιές παγωμένη κρέμα γάλακτος (αχτύπητη) και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει ξανά.

Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου
 
Save Print
Προετοιμασία
30 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
40 λεπτά
Συνολικός χρόνος
1 ώρα 10 λεπτά
 
(+αναμονή: 4 ώρες περίπου)
Κατηγορία: Επιδόρπια
Ποσότητα/μερίδες: 12
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ
  • 1 κούπα νερό, βραστό (240ml)
  • ¾ κούπας κακάο άγλυκο σε σκόνη (65g)
  • 2¾ κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (350g)
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250g)
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 3 αυγά, μέτρια
  • 1 κούπα γάλα (240ml)
  • ½ κούπας σπορέλαιο (120ml)
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 150g σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 40Οml κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά, κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο
  • ⅓ κούπας κακάο άγλυκο σε σκόνη (28g)
  • ½ κούπα ζάχαρη άχνη (65g)
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  • σιρόπι & σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη θέση από κάτω. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις 22x32cm περίπου ή λίγο μικρότερο.
  2. Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός ή με το σύρμα για 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το διαλυμένο στο νερό κακάο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
  4. Ψήνουμε το κέικ για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, αυτή να βγαίνει καθαρή. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέγιστη ισχύ για 1 λεπτό περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται ζεσταίνουμε για 15 δευτερόλεπτα ακόμη ή μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Εναλλακτικά, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο μαζί με την τεμαχισμένη σοκολάτα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να προκύψει ένα λείο μείγμα.
  6. Όταν το κέικ γίνει χλιαρό, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος της λαβής μιας ξύλινης κουτάλας σχηματίζουμε τρύπες (24 ή και περισσότερες) σε όλη την επιφάνεια του κέικ και φτάνοντας μέχρι τον πάτο του ταψιού. Περιχύνουμε το μείγμα ζαχαρούχου-σοκολάτας ομοιόμορφα πάνω στο κέικ, φροντίζοντας να γεμίσουμε τις τρύπες. Αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά, 3-4 ώρες περίπου.
  7. Όσο κρυώνει το κέικ ετοιμάζουμε τη σαντιγί σοκολάτας. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αρχίσει να πήζει και να γίνει σαν γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με την άχνη και το κακάο, ρίχνουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να πήξει, να αφρατέψει και να σχηματιστούν κορυφές που να στέκονται.
  8. Απλώνουμε τη σαντιγί ομοιόμορφα πάνω στο κρύο κέικ, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με σιρόπι και σταγόνες σοκολάτες και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
3.5.3226

Προσαρμογή συνταγής: Life Love and Sugar

Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου / Chocolate poke cake

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

26 Σχόλια / Filed In: Επιδόρπια, Κέικ, Cupcakes & Muffins, Με σοκολάτα
Tagged: Κακάο, Κρέμα γάλακτος, Σαντιγί, Σοκολάτα

Δοκιμάστε επίσης:

Μους-κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη
Μους-κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας με αβοκάντο & πορτοκάλι / Vegan chocolate-orange avocado cake
Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας

Σοκολατένιο κέικ βραστό ή κατσαρόλας ή μελαχροινή / Boiled chocolate cake
Σοκολατένιο κέικ βραστό ή κατσαρόλας

Nηστίσιμα κέικ με καρύδα και σοκολάτα (lamingtons ή χιονάτες) / Vegan lamingtons
Η νηστίσιμη πλευρά των lamingtons

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Ειρήνη λέει

    28.03.2021 at 14:48

    Καλησπέρα το ταψί στο οποίο θα βάλω το μείγμα θα το βουτυρωσω θα ρίξω αλεύρι η θα το ρίξω σε χαρτί ψησίματος

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      29.03.2021 at 15:33

      Ειρήνη, αρκεί να βουτυρώσεις καλά το ταψί. Αν φοβάσαι ότι θα σου κολλήσει, μπορείς επιπλέον να το αλευρώσεις.

      Απάντηση
  2. Μαρία λέει

    05.06.2019 at 23:46

    Καλησπέρα σας! Φοβερό το κεικ! Υπέροχη συνταγη και για παντεσπάνι νομίζω! Μια ερώτηση μόνο θα ήθελα να κάνω. Το μείγμα ζαχαρούχου κουβερτούρας μου έγινε πηχτό σε σημείο να μη διεισδύει στις τρύπες! Έλιωσα την κουβερτούρα σε μπεν Μαρι Κ στη συνέχεια έριξα το ζαχαρούχο! Τι μπορεί να πήγε στραβά; παρόλα αυτά πολύ νόστιμο αν και ελαφρώς αποτυχημένο στη σύνθεση!

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      24.06.2019 at 12:49

      Mαρία, ήταν προτιμότερο να λιώσεις τη σοκολάτα μαζί με το ζαχαρούχο. Η προσθήκη του ζαχαρούχου στη ζεστή σοκολάτα, λόγω της διαφορετικής θερμοκρασίας, την ανάγκασε να πήξει. Θα μπορούσες να ζεστάνεις το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ξαναγίνει ρευστό. Χαίρομαι τουλάχιστον που η γεύση του σε αποζημίωσε!

      Απάντηση
  3. ΛΩΡΑ λέει

    19.02.2018 at 18:11

    Η κρέμα γάλακτος θα είναι κρύα από την κατάψυξη ή από το ψυγείο?

    Απάντηση
  4. Ελισάβετ λέει

    08.01.2018 at 12:58

    Σε κάποια φωτογραφία φαίνεται στον πάτο του κέικ να είναι πιο σκούρο σαν να έχει βάση. Τι ακριβώς είναι αυτό? Γτ θέλω να το φτιάξω ΤΩΡΑ

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      08.01.2018 at 15:22

      Είναι ο πάτος του κέικ που έχει ποτίσει από το μείγμα ζαχαρούχου-σοκολάτας. Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση είμαι στη διάθεσή σου! Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
  5. Ολγα λέει

    23.12.2017 at 23:20

    Καλησπέρα δεν έχω ταψάκι θα μπορούσα να το κάνω σε πυρεξ ;

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      08.01.2018 at 15:18

      Φυσικά, αρκεί να έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις.

      Απάντηση
  6. Αλεξια λέει

    07.09.2017 at 23:11

    Το γλυκο ειναι φανταστικο,Εγω το εψησα σε ταψι Νο25-30
    Απλα η κρεμα γαλακτος μου βγηκε πολυ σφιχτη αφου προσθεσα το κακαο με την αχνη γιατι συνέβη.?

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      17.09.2017 at 12:53

      Αλεξία, υποθέτω ότι χτύπησες την κρέμα γάλακτος περισσότερο απ’ ότι χρειαζόταν. Πρέπει να προσθέσεις την άχνη και το κακάο μόλις αποκτήσει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαουρτιού για να έχει το περιθώριο να σφίξει.

      Απάντηση
  7. Χρύσα λέει

    24.08.2017 at 17:01

    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!

    Απάντηση
  8. Χρύσα λέει

    24.08.2017 at 11:47

    Καλημέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω στον πάτο του ταψιού λαδόκολλα ετσι ωστε μετα να το μεταφέρω σε δίσκο γιατι θέλω να το κάνω τούρτα. Αν το κάνω αυτο θα πρέπει να γεμίσω μετά το κεικ σωστα??? Ευχαριστώ!!

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      24.08.2017 at 14:00

      Ναι, είναι προτιμότερο να βάλεις λαδόκολλα που θα σε διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα και να περιχύσεις το κέικ με το μείγμα ζαχαρούχου-σοκολάτας μετά που θα το μεταφέρεις στην πιατέλα που θα το σερβίρεις.
      Σου εύχομαι καλή επιτυχία κι ελπίζω να το απολαύσετε!

      Απάντηση
  9. Σταυρούλα Βασιλάτου λέει

    21.07.2016 at 22:38

    Ευχαριστώ πάρα πολύ!Θα κάνω πειραματισμούς και κάπου θα το βρω!

    Απάντηση
  10. Σταυρούλα Βασιλάτου λέει

    19.07.2016 at 15:19

    Καλησπέρα και πάλι!Το έφτιαξα..ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ!Θέλω να το ξαναφτιάξω για έναν φίλο που γιορτάζει αύριο.Το μόνο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής.Μου φούσκωσε πολύ στο κέντρο..με αποτέλεσμα να μην είναι πολύ όμορφο.Τί θα μπορούσα να κάνω για το αποφύγω;

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      19.07.2016 at 15:56

      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Αυτό που έχω να σου προτείνω είναι ο τρόπος που εγώ ψήνω τα περισσότερα κέικ. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και τοποθετώ τη σχάρα στη δεύτερη θέση από κάτω. Όταν βάζω το κέικ στο φούρνο, σβήνω την πάνω αντίσταση και ψήνω το κέικ μόνο με την κάτω αντίσταση για 25 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια, ψήνω για άλλα 15 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις πάνω−κάτω ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ αυτή να βγαίνει καθαρή, χωρίς υπολείμματα ζύμης. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει ο φούρνος σου να έχει τη δυνατότητα ψησίματος μόνο με την κάτω αντίσταση. Διαφορετικά, μπορείς να δοκιμάσεις να το ψήσεις στις αντιστάσεις πάνω-κάτω αλλά στην τελευταία σχάρα ή να το ψήσεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία (170°C). Χρειάζεται να κάνεις μερικές δοκιμές γιατί κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Αν πάλι σου φουσκώσει ανομοιόμορφα, μπορείς όταν κρυώσει το κέικ να αφαιρέσεις το κεντρικό λοφάκι με ένα μαχαίρι, να αλέσεις αυτό το κομμάτι στο μούλτι να γίνει ψίχουλα και να διακοσμήσεις την επιφάνεια του κέικ. Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
  11. Σταυρούλα Βασιλάτου λέει

    07.07.2016 at 17:29

    Καλησπέρα και πάλι!Δηλαδή τις τρύπες τις κάνουμε μεγάλες ε;Είπα να ρωτήσω πριν το φτιάξω γιατί το φοβήθηκα λίγο!Ευχαριστώ!!

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      07.07.2016 at 18:36

      Μην φοβάσαι καθόλου. Οι τρύπες είναι καλό να είναι μεγαλούτσικες (διάμετρο 5-6 χιλιοστά), ώστε να γεμίσουν με το μείγμα ζαχαρούχου-σοκολάτας. Μεγαλύτερες τρύπες σημαίνει απλά περισσότερο σιρόπι στο εσωτερικό του κέικ.

      Απάντηση
  12. Penelope λέει

    28.06.2016 at 17:36

    Χριστός και Παναγία!!!!
    Και γράφω μ’ ένα χέρι… (λόγω ανωτέρας βίας) έχω πάθει σοκ, Νανά.

    Εξαιρετική εμφάνιση και άκρως ωραία ιδέα για τούρτα σοκολατένια.

    Εύγε σου.

    Απάντηση
  13. Αφροδίτη λέει

    27.06.2016 at 17:26

    Καλησπέρα!!!!! Η συνταγή απλά ονειρική 💓💓!!!! Θα ήθελα όμως κάποιες διευκρινίσεις γτ δεν φημίζονται για τα γλυκά μου (δυστυχώς 😳😳😳) . Το κέικ στο κέντρο εάν φουσκώσει, οταν ψηθεί, θα πρέπει να το κόψουμε ώστε να είναι επίπεδο; Γτ εγώ όταν κάνω κέικ σε ταψί κ όχι σε φόρμα του κέικ μου φουσκώνει πιο πολύ στην μέση 😕😕😕 Κ σε οτι αφορά τις τρύπες που κάνουμε στο κέικ στο βήμα 6 στην συνταγη γίνεται με την λαβή της κουτάλας από την μερια δλδ που κρατάμε την κουτάλα!!! Σωστά ;;; Περιμένω την απάντηση σας !!!!! Ευχαριστώ!!!

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      27.06.2016 at 17:46

      Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
      Η συγκεκριμένη ζύμη είναι πολύ υγρή και το κέικ φουσκώνει ομοιόμορφα. Αν τυχόν το κέικ σου φουσκώσει ανομοιόμορφα δεν είναι απαραίτητο να το κόψεις, μπορείς να καλύψεις την ατέλεια με τη σαντιγί. Για να κάνεις τις τρύπες θα χρησιμοποιήσεις το πίσω μέρος της λαβής της κουτάλας. Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς, είμαι στη διάθεση σου. Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
  14. αρης λέει

    27.06.2016 at 00:24

    Υπέροχες φωτογραφίες Νανά! Άψογο food photography!! Και πιο λαχταριστό δεν γίνεται!!!!! 🙂

    Απάντηση
  15. Ερμιόνη λέει

    25.06.2016 at 09:46

    Ώστε αυτό είναι λοιπόν το poke cake. Ως όρο τον έχω συναντήσει αρκετές φορές σε ξενόγλωσσα blogs, αλλά δεν είχα ενδιαφερθεί να μάθω τι είναι.
    Μπράβο λοιπόν Νανά γιατί ναι μεν μας δημιουργείς τρελές λιγούρες, αλλά τουλάχιστον μας λύνεις τις απορίες!
    Η προτελευταία φώτο, που δείχνει το μίγμα ζαχαρούχο-σοκολάτας απλά με ισοπέδωσε 🙂
    Ότι πρέπει για τους φανατικούς σοκολατομανείς σαν και εμάς!
    Σε φιλώ

    Απάντηση
  16. dolmadaki λέει

    24.06.2016 at 14:20

    ερωτευτηκα!!!!!!!!!! υπεροχο !! ονειρικο!! και ακρως σοκολατενιο!! πανευκολο κεικ κ τσαχπινικο το ζαχαρουχο σα σιροπι !! την αποθηκευσα να τη δοκιαμσω !! εμας τους λιχουδες δε μας ενδοιαφερουν οι θερμιδες 😛

    Απάντηση
  17. Δέσποινα λέει

    24.06.2016 at 12:19

    Τέλειο! Μπήκε στη λίστα μου!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Ταρτάκια μπισκότου με φρέσκα φρούτα

    Ταρτάκια μπισκότου με φρέσκα φρούτα

    17.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.