• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Μπράουνις με κακάο

24.03.2013

Μπράουνις με κακάο / Cocoa browniesΣας έχει συμβεί ποτέ να σας έρθει μια ξαφνική λιγούρα για κάποιο γλυκό αλλά να σας λείπει το βασικό συστατικό; Για παράδειγμα ονειρεύεστε λαχταριστά σοκολατένια μπράουνις αλλά δεν έχετε σοκολάτα. Οι επιλογές είναι δύο, τρεις αν είναι ακόμη ανοιχτά τα μαγαζιά. Ή το ξεχνάτε ή παλεύετε να βρείτε μια συνταγή που να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εγώ συνήθως κάνω το τελευταίο.

Η συγκεκριμένη συνταγή για μπράουνις δεν περιέχει σοκολάτα αλλά μόνο κακάο. Παρά την απουσία της σοκολάτας τα συγκεκριμένα μπράουνις δεν σε απογοητεύουν. Κάθε άλλο, είναι ζουμερά, υπερσοκολατένια αλλά όχι λιγωτικά, μοσχομυρίζουν κακάο και υπόσχονται να ικανοποιήσουν την ακατανίκητη επιθυμία σας για σοκολάτα.

Πριν τα σερβίρετε μπορείτε να τα ζεστάνετε για λίγα δευτερόλεπτα στα μικροκύματα και να τα συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Γίνονται ακόμη πιο λαχταριστά!

Μπράουνις με κακάο / Cocoa brownies

Μπράουνις με κακάο
 
Save Print
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
30 λεπτά
Συνολικός χρόνος
45 λεπτά
 
Κατηγορία: Μπράουνις, Blondies & Μπάρες
Ποσότητα/μερίδες: 12-16
Υλικά
  • 10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο (140g)
  • 1¼ κούπας ζάχαρη (250g)
  • ¾ κούπας άγλυκο κακάο καλής ποιότητας (65g)
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια σε σκόνη
  • 2 μεγάλα αυγά, κρύα
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (65g)
  • ⅔ κούπας καρύδια ή φουντούκια, προαιρετικά (75g)
Εκτέλεση
  1. Τοποθετούμε τη σχάρα στην τρίτη σκάλα του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 170°C. Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια τετράγωνη φόρμα με διαστάσεις 20x20cm αφήνοντας την να προεξέχει στις δύο πλευρές, για να μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα. Βουτυρώνουμε ελαφρά τη λαδόκολλα.
  2. Σε ένα πυρίμαχο μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και τοποθετούμε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε το φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να ζεσταθεί τόσο ώστε βυθίζοντας μέσα το δάχτυλό μας να μην αντέχει για περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα. Απομακρύνουμε το μπολ από την κατσαρόλα και περιμένουμε μέχρι το μείγμα να γίνει χλιαρό. Σ' αυτή τη φάση το μείγμα είναι παχύρευστο και κοκκώδες αλλά κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό.
  3. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη βανίλια χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα, μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα. Αν χρησιμοποιήσουμε ξηρούς καρπούς, τους προσθέτουμε και αυτούς και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά. Αν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο πρέπει να βγαίνει ελαφρώς υγρή. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα. Μεταφέρουμε τα μπράουνις με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε 16 ή 25 τετράγωνα κομμάτια. Αν θέλουμε να τα κόψουμε χωρίς να θρυμματίζονται μπορούμε να τα τοποθετήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
  6. Ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά. Αν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο πρέπει να βγαίνει ελαφρώς υγρή. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα. Μεταφέρουμε τα μπράουνις με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε 16 ή 25 τετράγωνα κομμάτια. Αν θέλουμε να τα κόψουμε χωρίς να θρυμματίζονται μπορούμε να τα τοποθετήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
3.5.3208

Βασισμένη στη συνταγή: Smitten Kitchen

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

8 Σχόλια / Filed In: Με σοκολάτα, Μπράουνις, Blondies & Μπάρες, Χωρίς μίξερ
Tagged: Κακάο, Καρύδια, Σοκολάτα, Φουντούκια

Δοκιμάστε επίσης:

Μαρμπλ μπράουνις με σοκολάτα & τυρί κρέμα / Cheesecake marbled brownies
Μαρμπλ μπράουνις με σοκολάτα & τυρί κρέμα

Σουηδικό κέικ/μπράουνις σοκολάτας / Swedish chocolate cake
Σουηδικό κέικ σοκολάτας

Ονειρεμένο κέικ σοκολάτας που λιώνει στο στόμα / Dreamy chocolate fudge bundt cake
Ονειρεμένο κέικ σοκολάτας με γιαούρτι

Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού / Chocolate nutella fridge cake
Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Σωτηρία λέει

    28.04.2020 at 18:17

    άμα δεν έχουμε φόρμα 20χ20 κ θέλουμε να το κάνουμε σε pyrex (το κλασικό μέγεθος) διπλασιαζουμε τα υλικα ή επι μιάμιση φορα;

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      29.04.2020 at 13:10

      Σωτηρία, δεν είμαι σίγουρη τι εννοείς όταν λες κλασικό μέγεθος pyrex. Αν η διάσταση του είναι περίπου 25×35 εκατοστά, θα πρέπει να διπλασιάσεις τις ποσότητες. Καλή σου επιτυχία!

      Απάντηση
  2. Άγγελος λέει

    20.04.2020 at 20:08

    Συγχαρητήρια. Δεν είχα φτιάξει ποτέ γλυκό στη ζωή μου, το έφτιαξα ως εύκολη λύση μέσα στην καραντίνα του κορωνοϊού, ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες και το αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο ή καλύτερο από οποιοδήποτε brownie έχω δοκιμάσει ως τώρα στο εμπόριο. Μπράβο σας.

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      25.04.2020 at 12:50

      Άγγελε, σε ευχαριστώ που δοκίμασες τη συνταγή μου και άφησες τις εντυπώσεις σου! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!

      Απάντηση
  3. Μαρία Μαρκέλα λέει

    23.03.2020 at 17:22

    Δοκίμασα τη συνταγή για brownies και βγήκε πραγματικά υπέροχη!!!! Χίλια μπράβο! Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!!!

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      27.03.2020 at 08:56

      Σε ευχαριστώ πολύ, Μαρία!!!

      Απάντηση
  4. Ελπίδα λέει

    27.05.2018 at 22:16

    Δεν υπάρχει αυτό το brownie!!! Μόλις το έφτιαξα κ είναι εκπληκτικό!!! Εγώ το εψησα 23 λεπτά στον αέρα κ επιτέλους πέτυχα κ το ψήσιμο!!!! Θα δοκιμάσω κ αυτό με το Φιλαδέλφεια ??

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      30.05.2018 at 13:26

      Ελπίδα, δε φαντάζεσαι πόσο χαρούμενη με κάνουν σχόλια σαν το δικό σου! Να ΄σαι καλά!

      Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.