• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Μαρμπλ μπράουνις με σοκολάτα & τυρί κρέμα

04.09.2015

Μαρμπλ μπράουνις με σοκολάτα & τυρί κρέμα / Cheesecake marbled brownies

Ε Π Ε Σ Τ Ρ Ε Ψ Α ! Έλειψα καιρό αλλά τώρα γύρισα για να μείνω. Έκανα μια έκτακτη εμφάνιση κάπου στα μέσα Ιουλίου και μετά… δεν ντρέπομαι να το πω, τεμπέλιασα. Κάπου-κάπου το κάνω κι αυτό. Είχα ανάγκη να «αποτοξινωθώ» απ’ όλα όσα κάνω τον υπόλοιπο χρόνο. Να χαλαρώσω και να αφήσω το μυαλό μου να ταξιδέψει αλλού. Γιατί απ’ την άλλη, το σώμα μου δεν ταξίδεψε πουθενά (ας όψεται η κρίση!) αλλά προσπαθώ να μην παραπονιέμαι, τουλάχιστον όχι φωναχτά. Τώρα, όμως, το πήρα απόφαση. “Τα κεφάλια μέσα” και “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” (της κουζίνας στην δική μου περίπτωση).

Μαρμπλ μπράουνις με σοκολάτα & τυρί κρέμα / Cheesecake marbled brownies

Το δύσκολο είναι ότι ενώ το σώμα μου είναι παρόν, το μυαλό μου αρνείται να πειθαρχήσει. Σε ένα κόσμο χωρίς ρολόγια να μετράνε τις ώρες και ημερολόγια να σου υπενθυμίζουν τη μέρα ή το μήνα, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Το ημερολόγιο, όμως, γράφει Σεπτέμβριος κι ας μοιάζει ακόμη καλοκαίρι. Είναι και η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο που σε αναγκάζει να συνειδητοποιήσεις το αναπόφευκτο. Διακοπές τέλος! Τώρα γιατί βιάζονται όλοι να σου ευχηθούν καλό χειμώνα προσπερνώντας μια ολόκληρη εποχή, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Εγώ πάντως θα καλωσορίσω με βαριά καρδιά το φθινόπωρο και θα υποσχεθώ να τα λέμε πιο συχνά από δω και πέρα.

Μαρμπλ μπράουνις με σοκολάτα & τυρί κρέμα / Cheesecake marbled brownies

Επιστροφή, λοιπόν, με μια γλυκιά συνταγή. Από αυτές που λατρεύω εγώ και μισεί η ζυγαριά μου. Σπάνια συμφωνούμε οι δυο μας και σχεδόν πάντα περνάει το δικό μου. Άλλωστε υποσχέθηκα στον εαυτό μου να δοκιμάσω μόνο ένα κομματάκι, άντε δύο. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, η δοκιμή επιβάλλεται. Πώς αλλιώς θα ξέρω αν η συνταγή είναι καλή; Πώς αλλιώς θα είμαι σε θέση να σας την περιγράψω; Και για να μη κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, περιέχει σοκολάτα και για μένα αυτή η δικαιολογία είναι υπεραρκετή. Άσε που υπάρχει άπλετος χρόνος μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να συμφιλιωθώ με τη ζυγαριά μου.

Μαρμπλ μπράουνις με σοκολάτα & τυρί κρέμα / Cheesecake marbled brownies

Μερικές φορές η εμφάνιση ενός φαγητού ή γλυκού δεν ανταποκρίνεται στη γεύση του ή το αντίστροφο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι τόσο νόστιμα όσο φαίνονται. Αν κι έχω δοκιμάσει κατά καιρούς πολλές διαφορετικές συνταγές για μπράουνις, όπως τα ολιγοθερμιδικά μπράουνις, τα μπράουνις με nutella ή με καραμέλα γάλακτος, τα κλασικά με κακάο αλλά και τη σουηδική εκδοχή τους, την επονομαζόμενη ως «kladdkaka», καθώς και αρκετές ακόμα, από απογοητευτικές μέχρι αδιάφορες, πάντα μπαίνω σε πειρασμό να δοκιμάσω μία ακόμη. Γιατί για μένα η αναζήτηση του τέλειου μπράουνι, μπισκότου, κέικ και ούτω καθεξής, δεν τελειώνει ποτέ.

Μαρμπλ μπράουνις με σοκολάτα & τυρί κρέμα / Cheesecake marbled brownies

Τα συγκεκριμένα μπράουνις είναι διαφορετικά… λιγότερο γλυκά, πιο περίπλοκα γευστικά, πιο εκλεπτυσμένα. Η σοκολάτα σε συνδυασμό με την επικάλυψη τζιζκέικ δίνει στα μπράουνις μια άλλη διάσταση απόλαυσης. Η υπόξινη χροιά του κρεμώδους τυριού εξισορροπεί τη γλύκα τους κι εντείνει τη γεύση της σοκολάτας. Η υφή τους είναι πυκνή, υγρή και συνάμα μαλακή ενώ η επικάλυψη είναι ανάλαφρη και κρεμώδης και τους χαρίζει μια ευχάριστη οξύτητα που δημιουργεί έναν ιδιαίτερο και αναπάντεχο γευστικό συνδυασμό με τη σοκολάτα. Έναν συνδυασμό που ή θα τον λατρέψεις ή θα τον μισήσεις. Όπως το χειμώνα που είτε τον λατρεύεις είτε τον σιχαίνεσαι. Στο επανιδείν!

Μαρμπλ μπράουνις με σοκολάτα & τυρί κρέμα / Cheesecake marbled brownies

Μαρμπλ μπράουνις με σοκολάτα & τυρί κρέμα
 
Save Print
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
40 λεπτά
Συνολικός χρόνος
1 ώρα
 
Κατηγορία: Μπράουνις, Blondies & Μπάρες
Ποσότητα/μερίδες: 16 κομμάτια
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΖΙΖΚΕΙΚ
  • 200g τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά (τύπου
    philadelphia), σε θερμοκρασία δωματίου
  • ⅓ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (66g)
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 1 αυγό, μεγάλο
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ
  • 55g σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη
  • 3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο (45g)
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο (30g)
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (125g)
  • ½ κούπα+1½ κ.σ. κακάο, άγλυκο (50g)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κούπα γάλα φρέσκο (120 ml)
  • 2 κ.γλ. χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι
  • 1 κούπα σκούρα καστανή, μαλακή ζάχαρη (220g)
  • ¼ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (50g)
  • 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
Εκτέλεση
  1. Τοποθετούμε τη σχάρα στην προτελευταία θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις.
  2. Σε μια τετράγωνη φόρμα για μπράουνις, με διαστάσεις 20x20cm, τοποθετούμε σταυρωτά δύο κομμάτια λαδόκολλας, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν περιμετρικά για να μας διευκολύνουν στο ξεφορμάρισμα. Βουτυρώνουμε ελαφρά τη λαδόκολλα.
  3. Για την επικάλυψη τζιζκέικ: Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το μίξερ χειρός στη μεσαία ταχύτητα για να αφρατέψει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για 1−2 λεπτά ακόμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αυγό και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Για τα μπράουνις: Σε ένα μικρό μπολ, κατάλληλο για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων (γυάλινο ή πλαστικό), βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα, το βούτυρο και το σπορέλαιο. Ζεσταίνουμε 1 λεπτό στο 50% της ισχύος του φούρνου και ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για διαστήματα όλο και μικρότερου χρόνου, ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. (Εναλλακτικά, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Τοποθετούμε, δηλαδή, το μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή ένταση, ώστε να διατηρείται ζεστό το νερό, χωρίς να βράζει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.)
  5. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  6. Σε μία κούπα ανακατεύουμε το γάλα με το χυμό λεμονιού (ή το ξύδι). Αφήνουμε 5−10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να κόψει το γάλα (θα δούμε να επιπλέουν μικρά άσπρα κομματάκια).
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο είδη ζάχαρης. Προσθέτουμε το γάλα, τα ασπράδια και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε έντονα με το σύρμα, μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί ένα λείο, γυαλιστερό και πυκνό μείγμα. Σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Κρατάμε ⅓ της κούπας από το μείγμα των μπράουνις στην άκρη και αδειάζουμε το υπόλοιπο στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει. Απλώνουμε το μείγμα της επικάλυψης ομοιόμορφα πάνω στη βάση και ρίχνουμε στην επιφάνεια κουταλιές από το μείγμα των μπράουνις που έχουμε κρατήσει. Με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με την λάμα ενός μαχαιριού ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις τα δύο μείγματα, ώστε να σχηματιστούν “νερά”.

  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35−40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν οι άκρες και το μείγμα στο κέντρο μόλις να σταθεροποιηθεί. Δεν ψήνουμε περισσότερο. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, τοποθετώντας την πάνω σε μία σχάρα. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας ξεφορμάρουμε τα μπράουνις και τα μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής. Κόβουμε σε 16 τετράγωνα κομμάτια.
Σημειώσεις
• Τα μπράουνις κόβονται πιο εύκολα, χωρίς να θρυμματίζονται, αν μείνουν για μια ώρα στο ψυγείο. Είναι το ίδιο νόστιμα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο αλλά διαφοροποιείται η υφή τους.
3.5.3208

Βασισμένη στη συνταγής: Food Network UK

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

16 Σχόλια / Filed In: Επιδόρπια, Με σοκολάτα, Μπράουνις, Blondies & Μπάρες, Χωρίς μίξερ
Tagged: Κακάο, Σοκολάτα, Τυρί κρέμα

Δοκιμάστε επίσης:

Σουηδικό κέικ/μπράουνις σοκολάτας / Swedish chocolate cake
Σουηδικό κέικ σοκολάτας

Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού / Chocolate nutella fridge cake
Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

Δίχρωμο μωσαϊκό με λευκή & μαύρη σοκολάτα / White and dark chocolate fridge cake
Tο μωσαϊκό της μαμάς… αλλιώς!

Nηστίσιμα κέικ με καρύδα και σοκολάτα (lamingtons ή χιονάτες) / Vegan lamingtons
Η νηστίσιμη πλευρά των lamingtons

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Ζωή λέει

    19.02.2017 at 11:26

    Δεν φαίνεται μόνο ωραίο, είναι και πεντανόστιμο. Το έφτιαξα χθές και η κόρη μου (16 ετών) ξετρελάθηκε!

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      20.02.2017 at 12:23

      Χαίρομαι που το απολαύσατε μαμά και κόρη!

      Απάντηση
  2. roroshell λέει

    28.04.2016 at 23:03

    These look delicious, it is a very interesting brownie mix as I am not used to seeing so much milk in the batter. They look very moist though, maybe that’s what the milk brings?

    Απάντηση
  3. The Healthy Cook λέει

    11.09.2015 at 23:06

    πολλές συνταγές μισεί η ζυγαριά μας, αλλά εμείς πρέπει να δοκιμάζουμε! 😉
    υπέροχο και λαχταριστό γλυκό Νανά! θα το δοκιμάσω σίγουρα κάποια στιγμή!
    καλό σ/κ!
    ΥΓ. αυτή τη συσκευασία του γάλακτος έχω πολλάααα χρόνια να τη δω!! τέλεια!

    Απάντηση
  4. aris λέει

    08.09.2015 at 11:08

    Τα blog σου είναι τόσο προσεγμένο και όμορφο !!!!
    Το γλυκάκι φαίνεται λαχταριστό και οι φωτογραφίες υπέροχες !!!

    Απάντηση
    • Nana λέει

      08.09.2015 at 11:22

      Ευχαριστώ πολύ, Άρη!

      Απάντηση
  5. Beauty Follower λέει

    08.09.2015 at 02:11

    Ουάου… πόσο τελεια και λαχταριστα!

    Καλή σου εβδομάδα 🙂

    Απάντηση
  6. Χρύσα λέει

    07.09.2015 at 22:50

    Αυτή είναι επιστροφή! Μας τρέλανες Νανά, αυτά τα brownies μπορεί και να τα δω στον ύπνο μου απόψε!

    Απάντηση
    • Nana λέει

      08.09.2015 at 00:27

      Όνειρα γλυκά, Χρύσα!!!

      Απάντηση
  7. Cook Taste Live λέει

    07.09.2015 at 21:31

    και πολύ καλά έκανες και επέστρεψες με ΦΟΒΕΡΗ συνταγή!
    ώστε αυτό είναι το κόλπο για να γίνονται ομοιόμορφα τα ‘νερά’ από πάνω.
    Εμ πάλευα εγώ τόσο καιρό και έψαχνα γιατί δεν μου γίνεται όμορφο το marble!
    ξελιγωτικές οι photos δεν το συζητώ 🙂

    Απάντηση
    • Nana λέει

      07.09.2015 at 21:36

      Ευχαριστώ πολύ, Εύη!

      Απάντηση
  8. Pantespani λέει

    07.09.2015 at 17:35

    Τέλεια φαίνονται! Θα τα δοκιμάσουμε 🙂

    Απάντηση
    • Nana λέει

      07.09.2015 at 21:37

      Ανυπομονώ να μάθω εντυπώσεις!

      Απάντηση
  9. Αγγελική λέει

    07.09.2015 at 09:50

    Καλώς ήλθες Νανά μου και πάλι! Προσωπικά, μου είχαν λείψει οι πανέμορφες φωτογραφίες σου και οι συνταγές σου.
    Αρκετές φορές αποφεύγω να φτιάχνω τέτοιου τύπου γλυκά γιατί ξέρω πόσο εθιστικά είναι και ποτέ δε μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι (ούτε στα δυο μη σου πω…).
    Τα υπόξινα γλυκά τα κυνηγάω και το συγκεκριμένο δεν θα μου την γλυτώσει κάποια στιγμή!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    Απάντηση
    • Nana λέει

      07.09.2015 at 11:06

      Kαλημέρα, Αγγελική! Χαίρομαι που τα ξαναλέμε. Καλή εβδομάδα εύχομαι και σε σένα!

      Απάντηση
  10. dolmadaki λέει

    05.09.2015 at 21:44

    τελεια!!!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.