• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Παγωτό γιαούρτι με καραμελωμένα ροδάκινα

16.08.2013

Παγωτό γιαούρτι με καραμελωμένα ροδάκινα / Caramelized Peach Frozen Yogurt Τα ώριμα φρούτα που έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους αλλά παραμένουν νόστιμα και γλυκά, μπορούν να μεταμορφωθούν μέσα σε μαρμελάδες, κέικ, γλυκές ζύμες ή παγωτά. Έτσι, όταν αντίκρισα τα μπαγιάτικα ροδάκινα στο συρτάρι του ψυγείου, ήμουν πεπεισμένη ότι τους αξίζει καλύτερη τύχη από τον κάδο των σκουπιδιών. Με το θερμόμετρο να χτυπάει «κόκκινο», η ιδέα του παγωτού μου φάνηκε περισσότερο δελεαστική απ’ οτιδήποτε απαιτούσε να ανάψω το φούρνο στην κουζίνα μου που θύμιζε κι εκείνη φούρνο.

Παγωτό γιαούρτι με καραμελωμένα ροδάκινα / Caramelized Peach Frozen Yogurt

Το παγωτό που συνδυάζεται υπέροχα με τα φρούτα δεν είναι άλλο από το γιαούρτι. Ελαφρύ, απολαυστικό, με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά και υπέροχη γεύση, δροσίζει τον ουρανίσκο ενώ δίνει νέα γευστική διάσταση τόσο στην έννοια του γιαουρτιού όσο και στην έννοια του παγωτού. Το υπόξινο γιαούρτι μπερδεύεται με τα γλυκά καραμελωμένα ροδάκινα σ’ ένα παγωτό με βελούδινη υφή, παιχνιδιάρικο χρώμα και άκρως καλοκαιρινή διάθεση.

Παγωτό γιαούρτι με καραμελωμένα ροδάκινα / Caramelized Peach Frozen Yogurt

Παγωτό γιαούρτι με καραμελωμένα ροδάκινα
 
Save Print
Προετοιμασία
25 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
45 λεπτά
Συνολικός χρόνος
1 ώρα 10 λεπτά
 
Κατηγορία: Παγωτά, Σορμπέ & Smoothies
Ποσότητα/μερίδες: περίπου 1.2 kg
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
  • 750g (καθαρό βάρος) ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα
    και κομμένα σε κομμάτια
  • ¾ κούπας ζάχαρη (150g)
  • ½ λοβός βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • ¼ κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
  • 2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι πλήρες 10% (≈500g)*
  • 1 κ.σ. μέλι (20g)
  • 1 κ.σ. βότκα (προαιρετικά, διατηρεί το παγωτό πιο μαλακό)
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
  1. Βάζουμε τα κομμάτια ροδάκινου σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την κανέλα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι σκίζουμε κατά μήκος το λοβό της βανίλιας και αφαιρούμε τα σποράκια. Κρατάμε τα σποράκια στην άκρη (θα τα χρησιμοποιήσουμε για να αρωματίσουμε το γιαούρτι) και προσθέτουμε το λοβό στα ροδάκινα. Αν χρησιμοποιήσουμε βανιλίνη, την προσθέτουμε στο τέλος. Βράζουμε τα ροδάκινα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακινώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα κυκλικά, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν τα ροδάκινα και να πήξει το σιρόπι, περίπου 30-40 λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το λοβό βανίλιας (τώρα προσθέτουμε τη βανιλίνη) και αφήνουμε να κρυώσει. Πολτοποιούμε ελαφρά τα καραμελωμένα ροδάκινα στο multi ή στο μπλέντερ, τόσο ώστε να μη γίνουν πουρές αλλά να υπάρχουν και κομματάκια. Βάζουμε τον πολτό στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
  1. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και τα σποράκια βανίλιας. Προσθέτουμε τον πολτό από τα ροδάκινα, τη βότκα (ή άλλο ποτό με ουδέτερη γεύση) και αναμειγνύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της για την παρασκευή παγωτού. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν το παγωτό αρχίσει να παγώνει, το βγάζουμε, το ανακατεύουμε με το σύρμα για να αφρατέψει και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά ακόμη, έτσι ώστε να παγώσει ομοιόμορφα. Το διατηρούμε στην κατάψυξη.
Σημειώσεις
• Προτιμάμε στραγγιστό γιαούρτι γιατί περιέχει λιγότερο νερό με αποτέλεσμα να κρυσταλλώνει πιο δύσκολα. Επίσης, αν και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με λίγα λιπαρά (2%), το πλήρες γιαούρτι δίνει πιο αφράτο και μαλακό παγωτό.
• Η ποσότητα του αλκοόλ είναι πολύ μικρή και δεν επηρεάζει τη γεύση του παγωτού και βοηθάει στο να το διατηρεί πιο μαλακό, εμποδίζοντας τη δημιουργία κρυστάλλων.
3.5.3208

Πηγή συνταγής: Kouzinista

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

Αφήστε το σχόλιό σας. / Filed In: Παγωτά, Σορμπέ & Smoothies
Tagged: Γιαούρτι, Ροδάκινα, Φρούτα

Δοκιμάστε επίσης:

Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή) / No-churn kataifi ice cream
Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα / Frozen strawberry & white chocolate mousse cake
Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα

Παγωτό lemon pie xωρίς παγωτομηχανή / No-churn lemon pie ice cream
Το παγωτό με τα 2 υλικά (χωρίς παγωτομηχανή)

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού / Homemade nutella
Παγωμένο smoothie με σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.