Τα ώριμα φρούτα που έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους αλλά παραμένουν νόστιμα και γλυκά, μπορούν να μεταμορφωθούν μέσα σε μαρμελάδες, κέικ, γλυκές ζύμες ή παγωτά. Έτσι, όταν αντίκρισα τα μπαγιάτικα ροδάκινα στο συρτάρι του ψυγείου, ήμουν πεπεισμένη ότι τους αξίζει καλύτερη τύχη ...
Pancakes με κεφίρ και σιρόπι κανέλας
Pancakes για πρωινό. Όχι γιατί θέλεις να γίνεις σαν Αμερικάνος, αλλά γιατί γίνονται εύκολα, γρήγορα, είναι νόστιμες και χορταστικές. Μπορείς να τις ετοιμάσεις σε πολύ λίγο χρόνο ακόμη κι αν δεν τα καταφέρνεις στην κουζίνα. ...
Γερμανικό κέικ με βανίλιες ή δαμάσκηνα
Η μεγάλη ποικιλία των καλοκαιρινών φρούτων συνοδεύεται από μια αστείρευτη ποικιλία τρόπων να τα αξιοποιήσεις και να τα απολαύσεις. Αμέτρητες συνταγές, κάθε μια διαφορετική, εύκολες, γρήγορες ή πολύπλοκες, ένα παιχνίδι υλικών και γεύσεων, με πρωταγωνιστές πάντα τα φρέσκα φρούτα. ...
Αφράτα φουρνιστά ντόνατς
Για να είμαστε ειλικρινείς, τα ντόνατς ψημένα στο φούρνο είναι κάτι σαν αναγκαίος συμβιβασμός από τον οποίο κάτι χάνεις (υφή, γεύση) και κάτι κερδίζεις (λιγότερα λιπαρά, λιγότερες ενοχές). Τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι που δοκίμασα τη συγκεκριμένη συνταγή. ...
Ανάποδο κέικ με νεκταρίνια
«Ανάποδα» κέικ έχουν επικρατήσει να λέγονται τα κέικ στα οποία τα φρούτα ψήνονται κάτω από τη ζύμη, στη βάση του ταψιού, μέσα σ' ένα σιρόπι από βούτυρο και ζάχαρη. Όταν αναποδογυρίζεις το κέικ, τα φρούτα έρχονται στην επιφάνεια καλυμμένα από τους καραμελωμένους χυμούς τους ...
Καραμελένια blondies
Τα blondies ή blond[e] brownies, σε αντίθεση με τα κλασικά αγαπημένα brownies, δεν περιέχουν σοκολάτα ή κακάο. Η καστανή ζάχαρη είναι αυτή που τους χαρίζει το υπέροχο άρωμα, το χρυσαφένιο χρώμα και την καραμελένια γεύση. Αυτή και οι αγελαδίτσες! ...
- Newer Entries
- 1
- …
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- …
- 23
- Previous Entries