Τα δοκιμάσαμε, τα αγαπήσαμε, μυηθήκαμε στο να τα στρίβουμε μέχρι να ξεπροβάλλει η λευκή τους γέμιση και να τα βουτάμε στο γάλα. Η γεύση των oreo είναι ξεχωριστή κι αγαπημένη από μικρά αλλά και… μεγάλα παιδιά. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι καθημερινά καταναλώνονται 20,5 εκατομμύρια μπισκότα!
Μπισκότα oreo, λοιπόν, συν δύο υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας κι ελάχιστος χρόνος είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο μπισκοτένιο άλειμμα. Η γεύση του θα ξετρελάνει τα παιδιά και όχι μόνο. Το απολαμβάνουμε σαν γέμιση σε λαχταριστές γλυκές κρέπες, τούρτες ή αφράτα κέικ, γαρνίρουμε παγωτά, το απλώνουμε σε μια φέτα ψωμί και τη «μεταμορφώνουμε» στο λεπτό σε απίθανη λιχουδιά. Α, να μην το ξεχάσω… τρώγεται και σκέτο!
- 1 συσκευασία μπισκότα oreo (154g)
- 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο (30g) ή άλλο σπορέλαιο με ήπια γεύση
- ¼ κούπας γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο (60ml)
- ή κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi, μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λάδι και τη μισή ποσότητα του γάλακτος κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα λίγο-λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα και υφή.
- Το βάζουμε σε γυάλινο βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Bασισμένη στη συνταγή: Buns in my oven
Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.
Αφήστε μια απάντηση