• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Σπιτικά κράκερ

30.05.2013

Σπιτικά κράκερ με μυρωδικά / Homemade crackers with herbsΑνάλαφρα, τραγανά, φρεσκοψημένα κράκερ, φτιαγμένα με αγνά υλικά από τα χεράκια μας, εύκολα και γρήγορα. Χωρίς περιττά πρόσθετα, συντηρητικά ή ύποπτα Ε, για να τα απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις. Η παρασκευή τους είναι πολύ απλή και απαιτεί υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Είναι νόστιμα, ελαφριά και θα τα αγαπήσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι!

Σκέτα ή με αλάτι, αρωματισμένα με τα αγαπημένα μας μπαχαρικά, μυρωδικά ή βότανα, με τυριά, σκόρδο ή σπόρους, μπορούμε να δημιουργήσουμε αναρίθμητους γευστικούς συνδυασμούς. Σουσάμι με παπαρουνόσπορο, σκόρδο με ρίγανη, παρμεζάνα με θυμάρι, δεντρολίβανο με μαύρο πιπέρι… ή ό,τι τραβάει η όρεξη μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας μέσα στη ζύμη ή πάνω στα κράκερ και να τα μεταμορφώσουμε.

Σπιτικά κράκερ με μυρωδικά / Homemade crackers with herbs

Σπιτικά κράκερ
 
Save Print
Προετοιμασία
30 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
15 λεπτά
Συνολικός χρόνος
45 λεπτά
 
Κατηγορία: Ορεκτικά & Σνακ
Ποσότητα/μερίδες: περίπου 300g
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • 2¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280g)
  • ⅔ κούπας νερό (160ml)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο (55g)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα ή εναλλακτικά λίγο ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
  • χοντρό αλάτι
  • υλικά της επιλογής μας (σπόρους, μπαχαρικά, βότανα, τυριά)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν. Σχηματίζουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το λάδι και το νερό. Ανακατεύουμε αρχικά μ' ένα πιρούνι και στη συνέχεια ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να «δέσει» η ζύμη.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο, αλευρώνοντας για να μην κολλάει. Κόβουμε κάθε φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια χρησιμοποιώντας έναν κόφτη ζύμης ή στο σχήμα που θέλουμε με κουπ πατ.
  4. Μεταφέρουμε τα κράκερ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια τους. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το χτυπημένο αυγό ή με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ελάχιστο χοντρό αλάτι και τα υλικά της επιλογής μας.
  5. Ψήνουμε τα κράκερ για 12 με 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε σε γυάλινο βάζο ή μεταλλικό κουτί μπισκότων που κλείνει αεροστεγώς.
Σημειώσεις
Οι τρύπες δεν είναι μόνο για διακόσμηση αλλά βοηθούν στο να διαφύγει ο ατμός κατά το ψήσιμο και να ψηθούν σωστά τα κράκερ.
3.5.3208

Βασισμένη στη συνταγή: catch my party

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

14 Σχόλια / Filed In: Με λίγα υλικά, Νηστίσιμα, Ορεκτικά & Σνακ
Tagged: Σουσάμι

Δοκιμάστε επίσης:

Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα / Apricot mustard oven roasted chicken drumstics
Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

http://terzopoulosbooks.com/index.php/cooking/megeiriki-kai-zaxaroplastiki-detail
Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι & σταγόνες σοκολάτας + GIVEAWAY!

Μπισκότα με nutella (με 3 υλικά) / 3-Ingredient Nutella thumbprint cookies
Έχεις αυγά, αλεύρι & nutella (No2); Φτιάξε μπισκότα Νutellotti!

Σπιτικά κρακεράκια τυριού / Homemade cheese crackers
Σπιτικά κρακεράκια τυριού

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Αnnq λέει

    17.05.2021 at 16:19

    Έφτιαξα τα κράκερ και έγιναν φανταστικά! Έκανα κάποια με αλάτι,σκόρδο, θυμάρι και κάποια με αλάτι και καπνιστή πάπρικα! Έγιναν σα τα γνωστά bake rolls σε γεύση…υπέροχη συνταγή, ευχαριστούμε πολύ ❤️

    Απάντηση
  2. Vicky λέει

    29.10.2019 at 06:30

    Γεια σας
    Τι διάμετρο έχουν περίπου τα κρακερακια? είναι μικρά σαν αυτά του εμπορίου?

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      29.10.2019 at 13:24

      Μπορείς να τα κάνεις ό,τι μέγεθος θέλεις!

      Απάντηση
  3. Ειρήνη λέει

    24.02.2017 at 11:34

    Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ενθουσιασμένη είμαι με αυτή τη συνταγή! Τα εφτιαξα χθες κι εχουν ήδη τελειώσει σχεδόν.. Ο φίλος μου ήθελε να φάει για βραδινό κρακερς με τυρακι. Εν τω μεταξύ η εκτέλεση είναι τόσο απλή που νομίζω δε θα ξαναγορασουμε έτοιμα. Επιπλέον τα υλικά δεν είναι τίποτα ουσιαστικά, εγω έβαλα βιολογικό αλεύρι ολικής άλεσης και πέρα απο το ωραίο χρώμα που έχουν, νομίζω μπορούμε να τρώμε άφοβα.. Εχω δεί άπειρες συνταγές από διάφορα σαιτ κ μπλογκς, τις περισσότερες είτε δεν τις κάνω είτε τις απλοποιώ. Πρώτη φορά μπαινω στη διαδικασία να αφήσω σχόλιο γιατί νομίζω είναι η πιο απλή κ χρήσιμη για το δικό μου σπίτι συνταγή!! Μπράβο κ ευχαριστώ πολύ☺

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      26.02.2017 at 13:21

      Σε ευχαριστώ, Ειρήνη, για τα καλά σου λόγια! Το εκτιμώ πολύ που έκανες τον κόπο να αφήσεις το σχόλιό σου. Είναι χαρά μου να μαθαίνω ότι δοκιμάζετε τις συνταγές μου! Να ‘σαι καλά!

      Απάντηση
  4. Christos λέει

    15.04.2015 at 17:54

    Καλησπέρα,

    Μπορούμε να παραλείψουμε την ζάχαρη και το αλάτι ή να τα αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο για να γίνουν ακόμη περισσότερο baby friendly?

    Απάντηση
    • Nana λέει

      15.04.2015 at 19:41

      Αν και η ποσότητα τόσο της ζάχαρης όσο και του αλατιού είναι πολύ μικρή στο σύνολο της συνταγής, μπορούμε να την παραλείψουμε ή να την μειώσουμε περισσότερο. Για να νοστιμίσουν μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά και σουσάμι. Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
  5. Ariadne Pil λέει

    22.01.2014 at 14:21

    Φαίνονται πολύ νόστιμα και ιδιαίτερα! Μπράβο!!

    Απάντηση
    • Nana λέει

      22.01.2014 at 15:06

      Αριάδνη, καλώς ήρθες στην κουζίνα μου! Αν κάνεις τον κόπο να τα φτιάξεις, θα χαρώ πολύ να μάθω αν σου άρεσαν.

      Απάντηση
      • Ariadne Pil λέει

        22.01.2014 at 15:16

        Φυσικά και θα τα φτιάξω… και θα σου πω εντυπώσεις!!! 😀

        Απάντηση
  6. Alex Vog λέει

    16.01.2014 at 18:37

    Είναι εύκολα, γρήγορα και εξίσου νόστιμα με τα συσκευασμένα και με λιγότερο αλάτι. Ξετρελαθήκαμε μικροί μεγάλοι. Ευχαριστούμε.

    Απάντηση
    • Nana λέει

      16.01.2014 at 19:53

      Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν! Είναι σίγουρα πιο υγιεινά από τα συσκευασμένα και επιπλέον επιδέχονται αμέτρητες γευστικές παραλλαγές.

      Απάντηση
  7. spoonstories λέει

    24.08.2013 at 20:57

    Δείχνουν υπέροχα! Αν τα πετύχω τότε σίγουρα δεν θα χρειαστεί να αγοράσω ποτέ ξανά στη ζωή μου.

    Απάντηση
    • Nana Leontidou λέει

      24.08.2013 at 22:06

      Ελπίζω να σου φανούν εξίσου νόστιμα. Επιπλέον το σχόλιο σου μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω ένα καινούριο blog. Σ’ ευχαριστώ!

      Απάντηση

Γράψτε απάντηση στο Nana Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.