Χτες το kouzinista είχε γενέθλια. Πέρασαν κιόλας δυο χρόνια από την πρώτη μου ανάρτηση. Τότε που δειλά−δειλά έκανα τα πρώτα μου βήματα κι ένιωθα σαν το παιδάκι που πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο. Ένιωθα ενθουσιασμό και άγχος μαζί, ανυπομονησία αλλά και ανασφάλεια. Δύο χρόνια blogging μετά, έχω μάθει πολλά, έχω κάνει καινούργιους φίλους, έχω πάρει μερικά παραπανίσια κιλά, ένα δεύτερο σκύλο, έχω περάσει αμέτρητες ώρες μπροστά στην οθόνη κι άπειρες στην κουζίνα, έχω δημοσιεύσει μόνο το 1/4 των συνταγών που έχω δοκιμάσει (ενίοτε τεμπελιάζω), έγινα λίγο καλύτερη μαγείρισσα και λίγο χειρότερη νοικοκυρά (θέλω να πιστεύω ότι φταίει ο χρόνος που αφιερώνω στο blog), έχω καταφέρει αρκετά, θα μπορούσα να είχα καταφέρει περισσότερα… Πάνω απ’ όλα έμαθα πως τα όνειρα χρειάζονται δουλειά, πείσμα και υπομονή για να ζωντανέψουν.
Στο σημείο αυτό, όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη μαμά μου, γιατί με άφηνε από μικρή να ανακατώνομαι στην κουζίνα, το έτερον μου ήμισυ και τους μικρούς «βαρβάρους», γιατί με ανέχονται και με ακολουθούν αδιαμαρτύρητα στις μαγειρικές μου αναζητήσεις και περιπέτειες, αλλά και όλους εσάς, φίλους bloggers και αναγνώστες, για όσες από τις 84 αναρτήσεις μου διαβάσατε, για όσες από τις συνταγές μου εμπιστευτήκατε, για το χρόνο που αφιερώσατε γράφοντας κάποιο σχόλιο, για όλες τις φορές που επισκεφτήκατε το blog μου ή ζητήσατε τη συμβουλή μου, για κάθε ένα από τα 2215 like, γιατί με τον τρόπο σας με κάνετε να χαμογελώ και να θέλω να συνεχίσω. Άλλωστε blogging σημαίνει μοιράζομαι. Εικόνες, γεύσεις, συνταγές, σκέψεις, εμπειρίες. Σας ευχαριστώ όλους αλλά και τον καθένα σας ξεχωριστά. Να είστε καλά.
Για να γιορτάσω τα δεύτερα γενέθλια του blog, έφτιαξα μια ξεχωριστή τούρτα για να σας κεράσω ένα κομμάτι. Ένα άκρως απολαυστικό τετ-α-τετ δύο αγαπημένων μου υλικών, του καφέ και της σοκολάτας, με τη σοκολάτα σε δεύτερο ρόλο να εντείνει την παρουσία του καφέ. Μια τούρτα με δύο στρώσεις αφράτου κέικ, που κάλλιστα μπορούσαν να γίνουν και τέσσερις αλλά το σκέφτηκα κυριολεκτικά κατόπιν εορτής, και πλούσια, βελούδινη κρέμα μασκαρπόνε. Για να τη φτιάξω βασίστηκα σε δύο διαφορετικές συνταγές. Πήρα την ιδέα για μια τούρτα με γεύση και άρωμα καφέ από την Dorie Greenspan αλλά για το κέικ χρησιμοποίησα μια συνταγή που εμπιστεύομαι γιατί είναι απλή, γρήγορη και πετυχαίνει πάντα.
Η συνταγή μοιάζει να έχει πολλά βήματα αλλά στην πράξη είναι απλή. Το κέικ προϋποθέτει μόνο ένα γρήγορο ανακάτεμα των υλικών. Το μίξερ δεν είναι απαραίτητο αλλά θα μας διευκολύνει. Θα το χρειαστούμε και στη συνέχεια για να χτυπήσουμε την κρέμα μασκαρπόνε που θα αποτελέσει τη γέμιση αλλά και τη βάση για την επικάλυψη της τούρτας. Η προσθήκη στιγμιαίου καφέ espresso είναι αυτό που ουσιαστικά διαφοροποιεί την επικάλυψη από τη γέμιση. Η χρήση φυτικής κρέμας γάλακτος αποκλείει το ενδεχόμενο ατυχήματος, όπως να «κόψει» η σαντιγί τη λάθος στιγμή, και δίνει μια πιο σταθερή κρέμα για την επικάλυψη. Το σοκολατένιο γλάσο είναι προαιρετικό αλλά ταιριάζει απίθανα με τη γεύση του καφέ. Αν φοβάστε ότι μπορεί να καταστρέψει την τούρτα σας, απλώς πασπαλίστε την επιφάνεια της τούρτας με κακάο, θα είναι το ίδιο νόστιμη.
Δεν ξέρω αν η εικόνα είναι αρκετή από μόνη της για να αποτυπώσει τη νοστιμιά της τούρτας, την ισορροπημένη γλυκόπικρη γεύση της, το διεγερτικό άρωμα του καφέ, την αίσθηση του μαλακού, υγρού κέικ στο στόμα σε συνδυασμό με την ανάλαφρη κρέμα, το ευχάριστο τελείωμα πικρής σοκολάτας και τραγανών, μυρωδάτων κόκκων καφέ, αλλά σίγουρα μπορεί να σας δώσει μια πρώτη γεύση.
• Αν θέλουμε η τούρτα μας να έχει περισσότερα επίπεδα, ψήνουμε τα κέικ σε λίγο μικρότερες φόρμες (20-22cm), κόβουμε κάθε κέικ στη μέση και γεμίζουμε με λεπτότερες στρώσεις κρέμας μασκαρπόνε.
• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονική κρέμα γάλακτος αντί φυτική αλλά θα χρειαστεί να προσθέσουμε μερικές κουταλιές ζάχαρη άχνη επιπλέον και να προσέξουμε να μην την χτυπήσουμε υπερβολικά και «κόψει». Αν συμβεί αυτό, σταματάμε αμέσως το χτύπημα και προσθέτουμε 1−2 κουταλιές παγωμένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει ξανά.
- 2¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280g)
- 1½ κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (300g)
- 3½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (15g)
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- ¼ κούπας νερό, ζεστό (60ml)
- 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ espresso
- 1 κούπα γάλα (240ml)
- ½ πλάκα βούτυρο (όχι μαργαρίνη), μαλακωμένο
- σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (125g)
- 1½ κ.σ. σπορέλαιο (20g)
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- 3 αυγά μεγάλα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- ⅓ κούπας νερό, βραστό (80ml)
- 3½ κ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (45g)
- 2 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ espresso
- 1 κ.σ. λικέρ με άρωμα καφέ
- 1½ κούπα φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη (350ml)
- 1 συσκευασία τυρί μασκαρπόνε(250g)
- ¾ κούπας ζάχαρη άχνη (90g)
- 1½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- 1 κ.σ. λικέρ με άρωμα καφέ
- 75g σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 κ.σ. νερό, βραστό
- 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ espresso
- 75g σοκολάτα κουβερτούρα
- ⅓ κούπας φυτική κρέμα γάλακτος (75ml)
- 2 κ.σ. γλυκόζη (προαιρετικά)
- σπασμένους κόκκους καφέ με επικάλυψη σοκολάτας
και σκόνη κακάο, για διακόσμηση (προαιρετικά)
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις. Στρώνουμε με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ, με διάμετρο 24cm.
- Για να φτιάξουμε το κέικ: Στον κάδο του μίξερ ή σ’ ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί τα στεγνά υλικά (το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι).
- Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ στο βραστό νερό. Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στα στεγνά υλικά μαζί με το μαλακό βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, για δύο λεπτά, καθαρίζοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα−ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες ισομερώς και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου για 20 με 25 λεπτά ή έως ότου να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο των κέικ. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα για 15 λεπτά. Κατόπιν τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Για να φτιάξουμε το σιρόπι: Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη ζάχαρη και το στιγμιαίο καφέ στο βραστό νερό. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Για να φτιάξουμε την κρέμα μασκαρπόνε για τη γέμιση και την επικάλυψη: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος με το μίξερ, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, έως ότου σφίξει καλά και αφρατέψει. Σε διαφορετικό μπολ αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το λικέρ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αναμειγνύουμε το μείγμα του μασκαρπόνε με τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με ένα σύρμα χειρός.
- Για να συναρμολογήσουμε την τούρτα: Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε την τούρτα, βάζουμε 4 λωρίδες λαδόκολλα, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο περίγραμμα. Αν χρειάζεται, κόβουμε τις κορυφές των κέικ με ένα οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού, ώστε να είναι επίπεδα. Τοποθετούμε το πρώτο κέικ στην πιατέλα, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Με ένα πινέλο ή κουτάλι βρέχουμε το κέικ με ⅓ από το σιρόπι. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε περίπου το ⅓ της γέμισης και σκορπάμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα στην επιφάνεια.
- Βάζουμε το δεύτερο κέικ πάνω στον πάγκο, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, και το βρέχουμε με άλλο ⅓ από το σιρόπι. Το αναποδογυρίζουμε και το τοποθετούμε με τη βρεγμένη πλευρά πάνω στη γέμιση, προσέχοντας η πάνω επιφάνεια της τούρτας μας να είναι εντελώς οριζόντια. Βρέχουμε την επιφάνεια του κέικ με το υπόλοιπο σιρόπι.
- Για την επικάλυψη κρέμας καφέ: Διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ στο βραστό νερό και προσθέτουμε το μείγμα στην υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα της κρέμας καφέ, καλύπτοντας το πάνω μέρος της τούρτας και τα πλαϊνά. Βάζουμε την τούρτα για μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει η πρώτη στρώση. Στη συνέχεια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα διορθώνοντας τυχόν ατέλειες και τρύπες, ώστε να αποκτήσει η τούρτα μας μια όσο το δυνατόν πιο λεία επιφάνεια. Επιστρέφουμε την τούρτα στο ψυγείο για μισή ώρα ακόμα.
- Για το γλάσο: Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και να γίνει παχύρρευστο. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και την περιχύνουμε αργά με το γλάσο, ξεκινώντας από το κέντρο, μέχρι να αρχίσει να στάζει γύρω−γύρω στα πλαϊνά. Περιμένουμε λίγο να σταθεροποιηθεί το γλάσο και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες, πριν σερβίρουμε. Την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμη καθώς οι γεύσεις έχουν χρόνο να αναπτυχθούν.
- Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο, αφαιρούμε τα κομμάτια της λαδόκολλας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τούρτας με σπασμένους κόκκους καφέ με επικάλυψη σοκολάτας και σκόνη κακάο (τους αγοράζουμε έτοιμους ή τους φτιάχνουμε εύκολα μόνοι μας, βουτώντας κόκκους καφέ σε λιωμένη κουβερτούρα και μόλις αυτή παγώσει, σε κακάο). Εναλλακτικά, μπορούμε να παραλείψουμε το γλάσο και να πασπαλίσουμε την επιφάνεια της τούρτας με σκόνη κακάο. Κόβουμε την τούρτα σε λεπτά κομμάτια και σερβίρουμε. Διατηρούμε την τούρτα για 3−4 μέρες στο ψυγείο.
Προσαρμογή συνταγής για το κέικ από το: Chef Talk και για τη γέμιση και την επικάλυψη από το βιβλίο Baking: From My Home to Yours της Dorie Greenspan.
Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.
Pilar από τη Βαρκελώνη λέει
Oh diosss! 🙂
Magda λέει
Χρόνια πολλά στο blog σου Νανά!! Κάνεις υπέροχη και δημιουργική δουλειά εδώ κι εύχομαι να συνεχίσεις για πολλά ακόμα χρόνια!
Για την τούρτα σου τί να πω; Είναι εκπληκτική. Οι γεύσεις της πολυαγαπημένες και οι φωτογραφίες σου άψογες. Καλή συνέχεια σου εύχομαι!
Nana λέει
Μάγδα, καλώς ήρθες! Σε ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές σου και τα καλά σου λόγια. Με κάνεις πολύ χαρούμενη, πραγματικά το εκτιμώ πολύ!
Tante Kiki λέει
Χρόνια πολλά και καλώς σε βρίσκω!! Να τα χιλιάσεις εσύ και το μπλογκοσπιτάκι σου!!! Φανταστική η τούρτα σου αλλά και οι φωτό σου!!!
Καλή Κυριακή!
Nana λέει
Καλώς ήρθες!!! Δεν έχω λόγια να περιγράψω πόσο όμορφα νιώθω με τις ευχές και τα λόγια σας!
Beauty Follower λέει
Τι όμοφη, σαν ψευτική!
Χρονια πολλά και δημιουργικά ευχομαι 🙂
Nana λέει
Ευχαριστώ πολύ!!!
dolmadaki λέει
χρονια πολλα!!! να τα χιλιασει το μπλογκ σου!!! και παντα να μας δινεις ιδεες για φανταστικες τουρτίτσες!!! και αυτη η τουρτα φαινεται υπεροχη και σιγουρα πεντανοστιμη!!!
Nana λέει
Αναστασία, ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές σου!
mia maria λέει
Να τα χιλιάσει το blog σου και εσύ να είσαι καλά να φτιάχνεις τόσο νόστιμες δημιουργίες 🙂
Nana λέει
Καλώς ήρθες, Μαρία, κι ευχαριστώ πολύ!
Maria @ Box of Stolen Socks λέει
Χρόνια Πολλά Nana! Να τα εκατοστήσει το blog σου και εσύ να είσαι πάντα δημιουργική και γεμάτη αγάπη για αυτό που κάνεις!
Nana λέει
Μαρία, ευχαριστώ πολύ, να ‘σαι καλά!
Όλγα λέει
χρόνια πολλά και καλά Νανά…
εκπληκτικές φωτογραφίες,λήψη,ζωντάνια και πολλά σλουρπ όταν τις βλέπεις..
Εύχομαι να είσαι γερή και να δώσεις πολλά ακόμα…
Nana λέει
Ευχαριστώ, Όλγα, είσαι πολύ γλυκιά! Τα σχόλια και οι ευχές σας με κάνουν να χαμογελώ και να προσπαθώ για το καλύτερο.
Δέσποινα λέει
Μα τι υπέροχο blog ανακάλυψα σήμερα! Λαμπερό,”καθαρό” χωρίς γλυκανάλατες περιγραφές και χαριτωμενιές.
Με ενδιαφέρουσες συνταγές και τέλειες φωτογραφίες.
Συγχαρητήρια και χρόνια πολλά!
Nana λέει
Δέσποινα, καλώς ήρθες και πολλά, πολλά ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές. Μόλις έκανες τη μέρα μου λίγο πιο όμορφη!
Ερμιόνη λέει
Χρόνια πολλά υπέροχο και αγαπημένο blog!
Νανά μου, εύχομαι να συνεχίσεις με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι να ακολουθείς τη δική σου μοναδική πορεία στον κόσμο του food blogging.
Δε σου κρύβω ότι το blog σου είναι ένα από τα αγαπημένα μου, όχι μόνο για τις λαχταριστές συνταγές που μας παρουσιάζεις, αλλά και για τα κείμενα που τις συνοδεύουν και με τα οποία ταυτίζομαι αρκετά συχνά.
Η τούρτα σου με έκανε να βγάλω ένα μακρόσυρτο αχ!
Να σου πω επίσης ότι χτες είχαμε το πάρτι για τα γενέθλια της μεγάλης μου κόρης και έκανα το ψωμί πίτσα που μας παρουσίασες πριν από λίγο καιρό. Έγινε υπέροχο και άρεσε πάρα πολύ σε όλους! Πανεύκολο και πάρα πολύ νόστιμο ειλικρινά!
Φιλιά πολλά!
Nana λέει
Ερμιόνη, με συγκινείς με τα λόγια σου και με κάνεις να κοκκινίζω. Σε ευχαριστώ διπλά, μία για τα καλά σου λόγια και μία για την τιμή που μου έκανες να συμπεριλάβεις τη συνταγή μου στο μενού του πάρτι της κόρης σου. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!
Cook Taste Live λέει
ονειρεμένη τούρτα όνομα και πράγμα – ντελικάτη, ισορροπημένη, λαχταριστή, φινετσάτη, εμπνευσμένη!
μια εικόνα που αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία ολόκληρου του blog, αλλά και της ίδιας της δημιουργού. Το ιδανικό γλυκό για τα 2α γενέθλια.
Εύχομαι πραγματικά να ακολουθήσουν πολλές αντίστοιχες αναρτήσεις γενεθλίων και ακόμα περισσότερων φανταστικών συνταγών!
Nana λέει
Εύη, δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι αλλά είναι σημαντικό για μένα να ευχαριστήσω τον καθένα σας ξεχωριστά. Ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια και τις ευχές! Το εκτιμώ πολύ!
Χρύσα λέει
Χρόνια πολλά και δημιουργικά, με πολλές πολλές λαχταριστές αναρτήσεις!
Εντάξει, πάντα είναι φανταστική η παρουσίασή σου Νανά, αλλά αυτή η τούρτα με έχει εντυπωσιάσει! Τόσο η συνταγή, όσο και οι τόσο ζωντανές φωτογραφίες σου είναι απίθανες!
Nana λέει
Χρύσα, ευχαριστώ πολύ! Να ‘σαι καλά!
Penelope λέει
Χρόνια Πολλά στο blog σου, Νανά
Να είσαι πάντα τόσο δημιουργική ΄στις γεύσεις, όσο με τούτη την πανέμορφη τούρτα.
Καλή συνέχεια και με δύναμη πάντα.
The Healthy Cook λέει
είναι πράγματι ονειρεμένο όπως και οι φωτογραφίες σου!
χρόνια πολλά!!
Nana λέει
Εύη, ευχαριστώ πολύ! Οι ευχές του καθένα σας σημαίνουν πολλά για μένα.
mookies λέει
Χρόνια πολλά Νανά!!
Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια που το πανέμορφο blog σου είναι στον «αέρα». Με νόστιμες συνταγές και υπέροχες φώτο έχει μια ξεχωριστή θέση στο ελληνικό foodblogging, για αυτούς που ξεχωρίζουν την ποιότητα και με ένα βραβείο ως επισφράγισμα.
Όσο για την ονειρεμένη τούρτα σου είναι σίγουρα αντάξια της περίστασης! Ο συνδυασμός του καφέ με σοκολάτα και την συνοδεία του μασκαρπόνε επάνω σε ένα υγρό αφράτο κέικ ανήκει σε μια πολλά υποσχόμενη τούρτα που θα πρέπει να φτιάξω.
Τις καλύτερες ευχές μου και για τα πολλά γενέθλια που θα ακολουθήσουν.
Nana λέει
Μίνα, τα καλά σου λόγια και οι ευχές σου, με τιμούν. Χίλια ευχαριστώ!!!
ΓΕΩΡΓΙΑ λέει
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ , ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLOG ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ , ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΝΑ ΔΩ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !! ΓΕΩΡΓΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Nana λέει
Σε ευχαριστώ πολύ, Γεωργία, για τα καλά σου λόγια και τις ευχές!
Αγγελική λέει
Χρόνια πολλά Kouzinista!
Συμφωνώ σε πάρα πολλά από αυτά που δηλώνεις πως άλλαξαν τα χρόνια του blogging! Καλή συνέχεια με πολλές νόστιμες και λαχταριστές δημιουργίες όπως αυτή η υπέροχη τούρτα!
Nana λέει
Kαλώς ήρθες, Αγγελική! Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τις ευχές σου!