• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Πασχαλινά βουτυρένια μπισκότα

02.04.2015

Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας / Chocolate covered cut-out biscuits

Προς μεγάλη μου έκπληξη συνειδητοποίησα πως έχουν περάσει 4 ολόκληροι μήνες από την τελευταία μου ανάρτηση για cookies. Και να πεις ότι δεν μου αρέσουν. Κάθε άλλο. Δεν περνάει βδομάδα χωρίς να φτιάξω κάτι, έτσι για να συνοδεύω τον καφέ μου ή για να κάνω έκπληξη στα παιδιά. Κάποιοι λένε καφές χωρίς τσιγάρο δε γίνεται, λοιπόν, εγώ πιστεύω κάτι ανάλογο για τα μπισκότα. Βέβαια, αν σε ένα παράλληλο απάνθρωπο σύμπαν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω ανάμεσα σ’ ένα κομμάτι αφράτο κέικ κι ένα τραγανό μπισκότο ή ένα μαστιχωτό cookie με κομματάκια σοκολάτας, θα διάλεγα, με βαρδιά καρδιά ομολογουμένως, το πρώτο.

Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας / Chocolate covered cut-out biscuits

Ευτυχώς για μένα δεν χρειάζεται να πάρω μια τέτοια αδιανόητη απόφαση και μπορώ να απολαμβάνω και τα δύο. Σπεύδω, όμως, να επανορθώσω και να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για μπισκότα βουτύρου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ξέρω τι σκέφτεστε. Πφφφ… Τι το ενδιαφέρον έχουν τα μπισκότα βουτύρου; Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, αυτά τα μπισκότα δεν είναι τόσο βαρετά όσο, ίσως, νομίζετε. Είναι ξεχωριστά μέσα στην απλότητα τους και αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία.

Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας / Chocolate covered cut-out biscuits

Είναι ανάλαφρα τραγανά, τριφτά, ισορροπημένα γλυκά, απολαυστικά βουτυρένια και πεντανόστιμα. Με αυτή τη μοναδική νοστιμιά που προκύπτει όταν συνδυάσεις αγελαδινό βούτυρο, ζάχαρη και φρέσκο τυρί κρέμα. Α, ναι! Περιέχουν και φρέσκο τυρί κρέμα. Δεν σας είπα ότι είναι ξεχωριστά; Είναι το μυστικό συστατικό που τους χαρίζει υπέροχη υφή. Η ζύμη τους είναι εύπλαστη σαν πλαστελίνη και δουλεύεται εύκολα. Τα μπισκότα διατηρούν το σχήμα τους στο ψήσιμο, φουσκώνοντας ελάχιστα, τόσο όσο χρειάζεται για να μην είναι σκληρά.

Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας / Chocolate covered cut-out biscuits

Είναι υπέροχα σκέτα αλλά μπορείτε, επίσης, να τα γλασάρετε, να τα βουτήξετε στη σοκολάτα ή να τα γεμίσετε με μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού ή καραμέλα γάλακτος (!). Αυτά τα μπισκότα ήταν και η ιδανική διακαιολογία για να χρησιμοποιήσω το δωράκι που έλαβα από την Silikomart, ένα σετ για μπισκότα. Βλέπετε το γουστόζικο, δαντελωτό σχήμα με τις χαριτωμένες τρυπούλες που θυμίζει τα αγαπημένο μπισκότο των παιδικών μας χρόνων και πρωταγωνιστή των μαμαδίστικων μωσαϊκών; Γίνεται εύκολα, με μία μόνο κίνηση, χρησιμοποιώντας ένα κουπ-πατ. Ποιος να το φανταζόταν ότι ήταν τόσο απλό;

Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας / Chocolate covered cut-out biscuits

Και να και κάτι που δεν ήξερα. Στη χαρακτηριστική κοπή των πτι-μπερ, τα 4 «αυτάκια» στις γωνίες συμβολίζουν τις 4 εποχές του χρόνου ενώ τα συνολικά 48 «κυματάκια/δοντάκια» μαζί με τα «αυτάκια» παρέπεμπουν στις 52 εβδομάδες του χρόνου! Εκτός, όμως, από το κουπ-πατ, το σετ περιλαμβάνει και μία φόρμα σιλικόνης για να δημιουργήσεις χαριτωμένα, πασχαλινά σχέδια από σοκολάτα που μπορείς να κολλήσεις πάνω στα μπισκότα. Δεν χρειάζεται δεξιοτεχνία, απλά γεμίζεις τις κοιλότητες της φόρμας με λιωμένη σοκολάτα, αφήνεις να σταθεροποιηθεί και ξεφορμάρεις. Τόσο απλά! Αλήθεια, δεν είναι χαριτωμένα και τόσο παιχνιδιάρικα;

Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας / Chocolate covered cut-out biscuitsfiberbanner• Για να λιώσουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα, βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και το σπορέλαιο σε ένα μπολ κατάλληλο για το φούρνο μικροκυμάτων και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Ζεσταίνουμε για ένα λεπτό στο 50% της ισχύος του φούρνου μας και ανακατεύουμε τη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (3-4 λεπτά ανάλογα με την ισχύ του φούρνου).

Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας
 
Save Print
Προετοιμασία
30 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
12 λεπτά
Συνολικός χρόνος
42 λεπτά
 
(+αναμονή: 1 ώρα & 30 λεπτά)
Κατηγορία: Cookies, Μπισκότα & Κουλουράκια
Ποσότητα/μερίδες: 60 μπισκότα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
  • 1 κούπα βούτυρο γάλακτος, μαλακό σε θερμοκρασία
  • δωματίου, κομμένο σε κύβους (230g)
  • 50g φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (200g)
  • 1 αυγό, μεγάλο
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (375g)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (5g)
  • ½ κ.γλ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • 400g σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 2 κ.γλ. σπορέλαιο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει, περίπου 4 με 5 λεπτά, καθαρίζοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το ξύσμα, αν χρησιμοποιήσουμε, και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτό φύλλο με πάχος 2 με 3 χιλιοστά, τοποθετώντας τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες για να μη κολλάει. Τοποθετούμε τα φύλλα της ζύμης μαζί με τις λαδόκολλες στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον, για να σφίξει το βούτυρο.

  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα και στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα. Μεταφέρουμε τα φύλλα της ζύμης στον πάγκο εργασίας και κόβουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας κουπ-πατ. Τοποθετούμε τα μπισκότα προσεκτικά στις λαμαρίνες.
  5. Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα οι άκρες τους. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη λαμαρίνα και κατόπιν τα μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, πριν ξεκινήσουμε τη διακόσμηση.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  1. Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με ζεστό, όχι βραστό, νερό) λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Βουτάμε τα μπισκότα από τη μία πλευρά στη λιωμένη κουβερτούρα, αφήνοντας να τρέξει όση περισσεύει και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Αν η σοκολάτα αρχίσει να πήζει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μεταφέρουμε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το ζεστό νερό, ώστε να λιώσει ξανά.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ με το σετ Cookie Choc Country της Silikomart
  1. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο εσωτερικό των κοιλοτήτων της φόρμας από σιλικόνη. Περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Βάζουμε λίγη από τη λιωμένη σοκολάτα στην κάτω πλευρά του μπισκότου και κολλάμε επάνω μια πλάκα σοκολάτας, ασκώντας ελαφρά πίεση.
Σημειώσεις
• Από τη στιγμή που θα προσθέσουμε το αλεύρι, δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη γιατί θα γίνουν σκληρά τα μπισκότα.
• Η ζύμη χρειάζεται να ξεκουραστεί στο ψυγείο για να παγώσει το βούτυρο, ώστε να μπορέσουμε να κόψουμε τα μπισκότα σε σχήματα αλλά και για να διατηρήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο.
• Αποθηκεύουμε τα μπισκότα σε αεροστεγές κουτί για να παραμείνουν τραγανά.
3.5.3208

Βασισμένη στη συνταγή: the kitchn

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

12 Σχόλια / Filed In: Cookies, Μπισκότα & Κουλουράκια, Με σοκολάτα
Tagged: Παρουσίαση προϊόντος, Πάσχα, Σοκολάτα, Τυρί κρέμα

Δοκιμάστε επίσης:

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες με σταγόνες σοκολάτας & αμύγδαλα / Double chocolate almond snowball cookies
Κουραμπιέδες σοκολάτας με αμύγδαλα

Cookies με ελαιόλαδο και σοκολάτα / Olive oil chocolate chip cookies
Cookies με ελαιόλαδο και σοκολάτα

Σοκολατένια cookies χωρίς αλεύρι και βούτυρο / Flourless chocolate walnut cookies
Σοκολατένια cookies χωρίς αλεύρι και βούτυρο!

Σοκολατένια cookies με καραμέλες γάλακτος / Chocolate turtle cookies
Σοκολατένια cookies με καραμέλες γάλακτος

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Magda λέει

    08.04.2015 at 12:44

    Πω πω έφτιαξες από τα αγαπημένα μου μπισκότα Νανά! Δεν πίστευα ότι είναι δυνατόν να φτιαχτούν στο σπίτι με τίποτα, να όμως που γίνεται. Τέλεια φαίνονται! Καλό Πάσχα να έχεις! Σε φιλώ!

    Απάντηση
    • Nana λέει

      08.04.2015 at 13:19

      Μάγδα, δυστυχώς, με το συγκεκριμένο κουπ-πατ πετυχαίνεις μόνο το σχήμα. Για να πλησιάσεις τη γεύση των αγαπημένων πτι-μπερ, μάλλον χρειάζεται να πειραματιστείς πολύ.
      Καλό Πάσχα και σε σένα!

      Απάντηση
  2. the other food interpreter λέει

    07.04.2015 at 18:15

    Πολύ όμορφα και λαχταριστά! Σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις!

    Απάντηση
    • Nana λέει

      08.04.2015 at 13:20

      Σε ευχαριστώ πολύ!!!

      Απάντηση
  3. Tante Kiki λέει

    06.04.2015 at 21:22

    Υπέροχο μπισκότο και πράγματι ταιριάζει απίστευτα με καφέ ή τσάι!!!! Αλλά και η παρουσίασή τους με τις φωτογραφίες αυτές είναι υπέροχη!!! Και η εκδοχή με τη σοκολάτα από τις καταπληκτικές στάμπες της Silikomart είναι υπέροχη!!

    Απάντηση
  4. mookies λέει

    06.04.2015 at 19:57

    Τέλεια τα μπισκότα σου με τη σοκολάτα, ιδανικά για να συνοδεύσουν ένα φλιτζάνι καφέ!
    Φιλιά

    Απάντηση
  5. Beauty Follower λέει

    04.04.2015 at 00:37

    Τι ωραιο μπισκοτο-Jenga!
    Αααα και με το σοκολατένιο διακοσμητικό θα πρέπει να ειναι μουρλια 😉

    Απάντηση
  6. cookika λέει

    03.04.2015 at 13:23

    Συμφωνώ απόλυτα στο «καφές και μπισκότο»…και σήμερα έφυγα βιαστικά και δεν πήρα τίποτα μαζί μου και πίνω τον καφέ με βαριά καρδιά…
    Τι δεν θα έδινα να είχα κανά δυο από τα μπισκοτάκια σου!
    Αυτό με τις πτυχές του γνωστού μπισκότου είναι πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία, ευχαριστούμε!
    Οι φωτογραφίες δε, υπέροχες!
    Καλημέρα!

    Απάντηση
  7. Χρύσα λέει

    02.04.2015 at 23:00

    Και τι ωραία πληροφορία για τα κομματάκια των μπισκότων!
    Καλά, και ποιος δεν αγαπάει τα μπισκότα βουτύρου…!
    Και ειδικά όταν είναι και στολισμένα με σοκολάτα!

    Απάντηση
  8. Despoina Kosta λέει

    02.04.2015 at 22:47

    Όπως πάντα τέλεια παρουσίαση! Πού τα βρίσκουμε αυτά τα silikomart;

    Απάντηση
    • Nana λέει

      02.04.2015 at 23:51

      Ευχαριστώ πολύ, Δέσποινα. Τα προϊόντα της silikomart μπορείς να τα βρεις στο εταιρικό e-shop (cookie choc country: http://bit.ly/1btaCBD). Κάποιοι κωδικοί, όμως, κυκλοφορούν και στην Ελλάδα.

      Απάντηση
  9. theonewithallthetastes λέει

    02.04.2015 at 20:36

    Ωωω!
    Δείχνουν φοβερά!
    Τα μπισκότα βουτύρου είναι από τα πλέον αγαπημένα σε γεύση και υφή!
    Τα δικά σου είναι πανέμορφα Νανά μου!
    Και με τη σοκολάτα από πάνω απλά ιδανικά!
    Σε φιλώ

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.