Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω αλλά τείνω να πιστέψω ότι ο χρόνος κυλάει διαφορετικά όταν είσαι μαμά. Μοιάζει σα να ζεις σε φαστ φόργουορντ. Ο χρόνος τρέχει και το κακό είναι ότι δεν μπορείς να πατήσεις παύση. Η μέρα τελειώνει πριν καλά−καλά να το καταλάβω και δεν έχω καταφέρει να τελειώσω ούτε τις μισές δουλειές από όσες είχα προγραμματίσει. Κάθε βράδυ έχω το συνήθειο να σκέφτομαι και να βάζω σε μια σειρά όλα όσα θέλω, έχω ή πρέπει να κάνω την επόμενη μέρα. Φυσικά, στο μυαλό μου τα προλαβαίνω πάντα όλα. Τελειώνω έγκαιρα τις δουλειές μου, προλαβαίνω να κάνω ένα χαλαρό μπάνιο και να τελειώσω την προγραμματισμένη ανάρτηση για το blog. Στην πραγματικότητα τα πράγματα εξελίσσονται λίγο έως πολύ διαφορετικά. Έτσι, ξυπνάω μία ωραία πρωία και συνειδητοποιώ ότι έχουν περάσει δεκαπέντε μέρες από την τελευταία μου ανάρτηση (ντροπή μου!), πέντε μέρες που έχω να κάνω ένα μπάνιο της προκοπής ενώ η στοίβα με τα ασιδέρωτα συναγωνίζεται επάξια αυτήν με τα άπλυτα.
Αναρωτιέμαι, αν πράγματι υπάρχουν αυτές οι μαμάδες με τα τέλεια μαλλιά, τα περιποιημένα νύχια και τα άψογα τακτοποιημένα σπίτια που τα προλαβαίνουν όλα. Δουλειά, παιδιά, σπίτι, προσωπική ζωή. Κι αν ναι, ποιο είναι το μυστικό τους; Γιατί δε μπορεί, κάτι δεν κάνω σωστά. Με εξαίρεση το σιδέρωμα που συνειδητά το αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι, θέλω να πιστεύω ότι είμαι άνθρωπος οργανωτικός, τακτικός και συνεπής. Ή τουλάχιστον ήμουν πριν κάνω παιδιά γιατί τώρα προσπαθώ να είμαι αλλά πάντα κάτι απρόβλεπτο προκύπτει και η νοητή λίστα μου με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν δεν τελειώνει ποτέ. Πρέπει να παραδεχτώ ότι υπάρχουν φορές που «ξεστρατίζω» ηθελημένα από το πρόγραμμα μου γιατί αποφασίζω ξαφνικά να φτιάξω παγωτό ή κέικ ή μπισκότα και πάει λέγοντας. Αυτό συμβαίνει συνήθως βραδινές ώρες, ώρες που ο περισσότερος κόσμος δεν επιδίδεται με μανία στη ζαχαροπλαστική, ώρες που θα μπορούσα κάλλιστα να χαλαρώσω ή να σιδερώσω(!).
Η τελευταία μου εμμονή είναι τα παγωτά. Όλα ξεκίνησαν από μία εύλογη απορία. Είναι δυνατόν να φτιάξεις αφράτο, βελούδινο παγωτό με μόνο δύο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή; Θα μπορούσα κάλλιστα να αρκεστώ στα λόγια της αγαπημένης Ερμιόνης ή της Μάγδας αλλά έπρεπε να το δοκιμάσω και η ίδια για να πειστώ. Η συνταγή απαιτεί δύο βασικά υλικά: κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και ζαχαρούχο γάλα. Χρειάζονται λιγότερο από 10 λεπτά για να το φτιάξεις. Τόσο απλά και τόσο γρήγορα, αν εξαιρέσεις το μαρτύριο της αναμονής μέχρι να παγώσει. Εννοείται ότι τα δύο υλικά είναι μόνο η αρχή. Είναι η βάση πάνω στην οποία μπορείς να προσθέσεις αμέτρητα άλλα υλικά και να δημιουργήσεις πολλές διαφορετικές γεύσεις παγωτού.
Το πόρισμα: Αρκετές ώρες και πολλά κουταλάκια λιωμένου παγωτού μετά −δεν φημίζομαι για την υπομονή μου!− δοκίμασα το πιο αφράτο, μαλακό και κρεμώδες σπιτικό παγωτό. Με απολαυστική, βελούδινη υφή, που δεν κρυσταλλώνει και δεν σκληραίνει όταν παγώσει, που μπορείς να το σερβίρεις και να το φας απευθείας από την κατάψυξη. Αυτό δε σημαίνει ότι θα απαρνηθώ την αγαπημένη μου παγωτομηχανή, αντιλαμβάνομαι, όμως, ότι δεν είναι η πιο απαραίτητη συσκευή σε μία κουζίνα. Επειδή, λοιπόν, μπορείς να ζήσεις χωρίς παγωτομηχανή αλλά όχι και χωρίς παγωτό, ιδού η βασική συνταγή για να ξεκινήσετε αλλά και μερικές ιδέες για να εμπνευστείτε, όπως το εικονιζόμενο παγωτό lemon pie που τυχαίνει να είναι και το αγαπημένο μου αλλά και το παγωτό με την πιο εύκολη σάλτσα καραμέλας και φυστίκια!
Για το παγωτό lemon pie θα χρειαστεί να φτιάξουμε επιπλέον μια γρήγορη κρέμα λεμονιού, μια απλουστευμένη εκδοχή της lemon curd. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυγά για να πήξει η κρέμα αλλά κορν φλάουρ και θα προσθέσουμε, εκτός από το χυμό λεμονιού, και χυμό πορτοκάλι για δώσουμε πιο έντονο χρώμα στην κρέμα. Η κρέμα λεμονιού θα προσθέσει μια νότα φρεσκάδας και μια ανάλαφρη δροσερή υπόξινη γεύση στο παγωτό μας ενώ τα τραγανά κομματάκια μπισκότου που βυθίζονται στην λεμονάτη κρέμα θα το απογειώσουν!
- 500g κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά),
καλά παγωμένη από το ψυγείο - 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397g ή 304ml)
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κούπας φρέσκο χυμό λεμόνι, στραγγισμένο (60ml)
- ¼ κούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι, στραγγισμένο (60ml)
- ¼ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ (10g)
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- ¼ κούπας γάλα (60ml)
- 500g κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά),
καλά παγωμένη από το ψυγείο - 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397g ή 304ml)
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- 10 μπισκότα γεμιστά με λεμόνι, σπασμένα σε κομμάτια
- 25 καραμέλες γάλακτος (αγελαδίτσες)
- ½ κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ (120ml)
- 500g κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά),
καλά παγωμένη από το ψυγείο - 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397g ή 304ml)
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100g φυστίκια, πίνατς
- Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Ανακατεύουμε τη βανίλια με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μείγμα στη σαντιγί. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει, χωρίς να το ανακατέψουμε ενδιάμεσα, για τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά.
- Για την κρέμα λεμονιού: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αρχίσει να βράζει (να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες) και να πήξει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Για το παγωτό: Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα με το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε το ⅓ της σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ελαφρύνει το μείγμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει και να παραμείνει αφράτο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει ελαφρά, περίπου για 2−3 ώρες. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού και τα σπασμένα μπισκότα (αν θέλουμε, κρατάμε λίγα μπισκότα για το σερβίρισμα) και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Σκοπός είναι η κρέμα λεμονιού να μην πάει παντού αλλά να κάνει «κύματα» μέσα στο παγωτό. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά και πασπαλίζουμε με τα μπισκότα που κρατήσαμε.
- Για την καραμέλα: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τις καραμέλες στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέτρια ισχύ για 1 λεπτό. Βγάζουμε το μπολ από το φούρνο, ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για διαστήματα όλο και μικρότερου χρόνου (30, 20, 10 δευτερολέπτων), ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να λιώσουν εντελώς οι καραμέλες και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει. Αν πήξει αρκετά, την αραιώνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος.
- Για το παγωτό: Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Ανακατεύουμε τη βανίλια με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μείγμα στη σαντιγί. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει ελαφρά, περίπου για 2−3 ώρες. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, προσθέτουμε τη σάλτσα καραμέλας και τα φυστίκια και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Σκοπός είναι η σάλτσα καραμέλας να μην πάει παντού αλλά να κάνει «κύματα» μέσα στο παγωτό. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά.
Πηγή συνταγής: Kouzinista
Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.
Σοφία λέει
Συγχαρητήρια για το πολύ όμορφο blog με τις υπέροχες συνταγές!
Παγωτό με ζαχαρούχο και κρέμα γάλακτος κάνουμε εδώ και 10 χρόνια.
Με πολλές από τις παραλλαγές που αναφέρεις κι εσύ και οι σχολιαστές.
Η μόνη διαφορά είναι ότι χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στην κουζινομηχανή σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα και να κάνει αδιόρατες γραμμές!
Αν χτυπηθεί λίγο παραπάνω ή σε πολύ μεγάλη ταχύτητα σκληραίνει γιατί αρχίζει η κρέμα γάλακτος να γίνεται βούτυρο. Γι’ αυτό προσοχή στο χτύπημα.
Το έχουμε κάνει και με στραγγιστό γιαούρτι και δεν κρυσταλλώνει καθόλου.
Αρκεί η κρέμα γάλακτος να είναι 35% όχι λάιτ!
Επίσης βάζουμε κομματάκια από γλυκό κουταλιού, προσθέτουμε στο μίγμα 50-100 gr σιρόπι και αυξάνουμε την κρέμα στα 600-700 ml.
Και το αλκοόλ όντως βοηθάει στο να παραμείνει αφράτο και εύκολο στο σερβίρισμα, αρκεί να μην προορίζεται για μικρά παιδιά!
Και πάλι μπράβο.
Βρήκα πολύ ωραίες ιδέες και παραλλαγές για διάφορες συνταγές που ήδη χρησιμοποιούσα!
Σ’ ευχαριστώ!
ΓΙΑΝΝΑ λέει
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ .ΤΡΙΠΛΑΣΤΙΑΣΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Kouzinista λέει
Σε ευχαριστώ πολύ, Γιάννα!!! Ακούγεται υπέροχο!!!
Γωγω λέει
ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΧΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ LIGHT ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ. ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ Η ΣΑΝΤΙΓΥ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑΤΙ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΑΚΙΑ? ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ? ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΛΕΜΟΝΙ? ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΠΛΑ ΞΥΣΜΑ Η ΘΕΛΕΙ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ? ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ? ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΥΧΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ. ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΤΗ ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ
Kouzinista λέει
Γωγώ, η προσθήκη γιαουρτιού ενδέχεται να δημιουργήσει κρυστάλλους. Αν το δοκιμάσεις, διάλεξε ένα κουπάκι στραγγιστό γιαούρτι με 10% λιπαρά. Επίσης, για να γίνει πιο άγλυκο μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα της κρέμας γάλακτος. Για παγωτό λεμόνι μπορείς να προσθέσεις 1/2 κούπα χυμό λεμονιού (πειραματίσου με την ποσότητα μέχρι να σε ικανοποιεί η γεύση) και το ξύσμα από τα λεμόνια που έστιψες (τα προσθέτεις στο ζαχαρούχο, πριν το ενσωματώσεις στη σαντιγί). Για ακόμη πιο έντονη γεύση μπορείς να προσθέσεις άρωμα λεμονιού που το βρίσκεις στα είδη ζαχαροπλαστικής στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Ελπίδα λέει
Έφτιαξα το παγωτό lemon pie. Βγήκε φανταστικό!
Έκανα και μια-δυο αλλαγούλες (γιατί πάντα πειραματίζομαι) και βγήκε πολύ αφράτο (δε θέλει ούτε 3 λεπτά εκτός κατάψυξης για να σερβιριστεί): Έβαλα στη σαντιγί 1 1/2 σφηνάκι σπιτικό limoncello (πριν την ανακατέψω με το μείγμα του ζαχαρούχου) και χτύπησα άλλες δύο φορές το μείγμα (ανά 2/ωρο), όπως κάνουμε με την κλασσική συνταγή morfat – ζαχαρούχο – εβαπορέ, πριν ανακατέψω την κρέμα λεμονιού και τα μπισκότα.
Τέλειο! Πολύ ωραία συνταγή!
Kouzinista λέει
Ελπίδα, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Η ιδέα με το limoncello πολύ καλή! Αν και στη συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι απαραίτητο, σίγουρα ενισχύει γευστικά το παγωτό και το βοηθάει να διατηρηθεί ακόμη πιο μαλακό. Σου προτείνω την επόμενη φορά που θα το φτιάξεις να δοκιμάσεις να μην το ξαναχτυπήσεις. Το επιπλέον χτύπημα αφαιρεί τον «αέρα» που είχε ενσωματωθεί με το χτύπημα της κρέμας σε σαντιγί, διογκώνοντας έτσι το μείγμα και κάνοντάς το εξαιρετικά αφράτο.
anmas68 λέει
Τέλεια η συνταγή σας!!!Τα έφτιαξα όλα εκτός του snickers…η ερώτησή μου είναι αν τα φιστίκια θα πρέπει να είναι αλατισμένα..Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά,εγώ και οι δύο έφηβοι γιοί μου που τα λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή που σας ανακάλυψα…Συγχαρητήρια!
Kouzinista λέει
Χαίρομαι που το απολαύσατε οικογενειακώς!!!
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι φιστίκια θέλεις, είναι θέμα γούστου. Προσωπικά προτιμώ τα αλατισμένα γιατί μου αρέσει η αντίθεση αλμυρού-γλυκού.
Νανα Λυρωνη λέει
Σε ευχαριστω για τις υπεροχες συνταγες!! Το παγωτο τελειο και φυσικα η καταναλωση αμεση!
Θα ηθελα ωστοσο μια πιο light συνταγη γιατι εχω πολλες τυψεις σε καθε μπουκια. Αν σκεφτεις καποια συνταγη με λιγες θερμιδες θα την δοκιμασω οπωσδηποτε!
Lena λέει
Νανά, μόλις το έφτιαξα το παγωτάκι σου με ψιλοκομμένα οreo cookies κι απλά ένα θα σου πω: η κόρη μου κι εγώ γλύφουμε τα μπολ! Σούπερ ουάουυυυ!
Kouzinista λέει
Χαίρομαι που το απολαύσατε μαμά και κόρη!!!
Μαρια. λέει
Εφτιαξα το παγωτο με τα μπισκοτα κ μου βγηκε τελειο! Ευχαριστώ για τη συνταγη! Αν θελω να βγει λιγοτερο γλυκο, υπαρχει καποιος τροπος;
Kouzinista λέει
Μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα της κρέμας γάλακτος ή να ελαττώσεις την ποσότητα του ζαχαρούχου.
Γιούλη λέει
Καλησπέρα μια διευκρίνιση, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει και η κρέμα και να προστεθεί στο παγωτό ή μπορω και να την παραλείψω,μιλάω για το παγωτό λεμόνι.Αν μπορείτε να μου απαντήσετε σύντομα γιατί θέλω να το φτιάξω άμεσα.Ευχαριστώ!
Kouzinista λέει
Καλημέρα! Η κρέμα λεμονιού εντείνει τη λεμονάτη γεύση του παγωτού και του χαρίζει μια ευχάριστη οξύτητα και φρεσκάδα. Αν προτιμάς να την παραλείψεις, μπορείς να προσθέσεις ένα φακελάκι βανίλια-ζάχαρη με λεμόνι για πιο έντονη γεύση λεμονιού. Καλή επιτυχία!
Γιούλη λέει
Ευχαριστώ πολύ! Το έχω βάλει στην κατάψυξη και αναμένω. Θα σας ενημερώσω όταν το δοκιμάσω…!???
Γιούλη λέει
Καλησπέρα,μπράβο για την υπέροχη συνταγή για το παγωτό λεμόνι.Έκανα πάντα την συνταγή(εβαπορέ,φυτική κρέμα,ζαχαρούχο),αλλά πάντα είχε κρυσταλάκια γιατί βαριόμουν να το χτυπήσω 2-3φορές.Το δικό σου έχει τέλεια υφή .Έβαλα και 1 κουταλιά της σούπας λικέρ για να διατηρηθεί πιο μαλακό και τη φυτική πράσινη και παρέλειψα τελείως την κρέμα.Απλά τέλειο!!!!!!!!!!!
Kouzinista λέει
Σε ευχαριστώ, Γιούλη, για τα καλά σου λόγια!!! Χαίρομαι που το αποτέλεσμα σε ικανοποίησε.
Άννα λέει
Το παγωτό με γεύση lemon pie,απίθανο…μπράβο σας!
ΜΑΡΙΑ λέει
ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΗ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΟΣΩ;
Kouzinista λέει
Καλημέρα, Μαρία!!! Δοκίμασε να βάλεις το μείγμα στο ψυγείο, ώστε να κρυώσει καλά, και μετά να το ξαναχτυπήσεις στο μίξερ για 15 λεπτά περίπου. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα γιατί δεν το έχω δοκιμάσει αλλά είναι το μόνο που έχω να σου προτείνω. Θα χαρώ πολύ να μάθω αν βοήθησα. Καλή σου επιτυχία!
cook λέει
προκειται για το πιο αφρατο παγωτο χωρίς μηχανή…πριν αγορασω τη δική μου παγωτομηχανή,εδώ κ 15 χρόνια,αυτή ήταν η αγαπημενη βασική συνταγή μου την οποία πειραματιζόμενη βρήκα στην κουζίνα(τοτε το νετ δεν ήταν διασημο!)
Χριστίνα λέει
Καλη σας μέρα! Φαίνεται πολύ ωραίο!!! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι… τι εννοούμε «με τα 2 υλικά»; …ποιά είναι τα δύο;
Επίσης, για όσους δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά, με ποιό γάλα και κρέμα γαλακτος απο τα φυτικής προέλευσης, είναι καλύτερο να χρησιμηποιηθούν για τη συγκεκριμένη συνταγή;
Ευχαριστώ!
Kouzinista λέει
Καλή σου μέρα, Χριστίνα! Τα δύο βασικά υλικά είναι η κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο. Ίσως θα μπορούσες να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με σαντιγί με φυτικά λιπαρά και το ζαχαρούχο με κρέμα καρύδας (Coconut Cream) αλλά διστάζω να σου προτείνω κάτι χωρίς να το έχω δοκιμάσει προηγουμένως. Ρίξε μια ματιά και σε αυτήν τη συνταγή: http://vegankainostimo.blogspot.gr/2015/05/blog-post_21.html, ίσως είναι πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις.
Αγγελικη λέει
φοβερο….. το εκανε με ζαχουροχο με στεβια που φτιαχνω μονη μου… εριξα μεσα σταγονες butter vanila…
τελειο αρωμα και υφη!!!!
το χεις προσπαθησει με κρεμα γαλακτος με χαμηλα λιπαρα??
Kouzinista λέει
Αγγελική, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Δυστυχώς, η κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά δεν είναι κατάλληλη για σαντιγί. Επιπλέον, όσο περισσότερα λιπαρά έχει το παγωτό μας τόσο πιο μαλακό και κρεμώδες είναι το αποτέλεσμα.
Μαρί λέει
Όταν λέμε παγωμένη κρέμα γάλακτος… Δλδ να την είχαμε στην κατάψυξη πριν; Για πόσο καιρό; Ή μόνο να είναι κρύα από το ψυγείο!
Kouzinista λέει
Ζητώ συγνώμη αν σε μπέρδεψα. Αρκεί η κρέμα γάλακτος να είναι πολύ κρύα από το ψυγείο. Καλή επιτυχία και για ό,τι άλλο χρειαστείς, είμαι στη διάθεσή σου!
Κωστας λέει
Καλησπερα,σκεφτομαι να το κανω συντομα και θα ηθελα να ρωτησω κατι.Στις περισοτερες συνταγες στο ιντερβετ εκτος της κρεμας γαλακτος και του ζαχαρουχου εχω δει οτι βαζουνε και ενα εβαπορε,πια ειναι η διαφορα?
Kouzinista λέει
Καλησπέρα, Κώστα και καλώς ήρθες! Συγγνώμη που σου απαντώ λίγο αργοπορημένα. Κάνοντας μια μικρή αναζήτηση κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια παραλλαγή της συνταγής, στην οποία χρησιμοποιούν φυτική σαντιγί ή μόρφατ, αν δεν κάνω λάθος, και όχι κανονική κρέμα γάλακτος. Δεν έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη συνταγή και δεν είμαι σε θέση να σου απαντήσω σε τι διαφέρει. Η αλήθεια είναι ότι η φυτική σαντιγί είναι πιο εύκολη στη χρήση γιατί δεν «κόβει» και δεν χάνει τον όγκο της, γι΄ αυτό πολλοί την προτιμούν. Όποια συνταγή κι αν επιλέξεις σου εύχομαι καλή επιτυχία!
Κωστας λέει
Καλησπερα,οταν λες κανονικη κρεμα γαλακτος ενοεις την ζωικη?
Kouzinista λέει
Ναι, εννοώ ζωική κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.
Λ.Κ. λέει
Καλησπερα. Εκανα το παγωτο λεμονι. Την τελευταια στιγμη διαπιστωσα οτι για την κρεμα λεμονιου δεν ειχα πορτοκαλια κι εβαλα χυμο απο βερυκοκα. Το παγωτο βγηκε πολυ απαλο. Αρεσε σε ολη την οικογενεια. Κυριως μετα απο ενα γευμα αφηνει μια νοτα φρεσκαδας και δροσιας στο στομα. Ταιριαζουν πολυ τα γεμιστα μπισκοτα με λεμονι. Σας ευχαριστω για τη συνταγη.
Nikoletta λέει
Νανα καλημερα!το εφτιαξα!ακολουθησα τη βασικη συνταγη σου, δεν ειχα ομως εκχυλισμα βανιλιας και εβαλα 2 βανιλιες σκονη(αυτες στο φακελακι οχι τις μικρουλες).
Πολυυυυυ ευκολη διαδικασια, δεν το πιστευα!καθως εφτιαχνα το παγωτο η κορη μου αρχιζε να ζηταει και σοκολατα παγωτο κι επειδη δεν ειχα αλλα κρεμα γαλακτος ουτε κουβερτουρα, χωρισα μειγμα παγωτου στα δυο και στο ενα προσθεσα επιπλεον 3 κουταλιες κακαο χωρις ζαχαρη και 3 κουταλιες μερεντα. Το μειγμα αυτο ηταν λιγο πιο σφιχτο σαν συσταση, λογω επιπλεον υλικων φανταζομαι.
Μπηκαν καταψυξη και….ουαου!Καθολου κρυσταλλακια παγου, βελουδινη υφη, οπως τα ειπες ακριβως!σουπερ!Σε ευχαριστουμε οικογενειακως!
Ααααα, μια ερωτησουλα: μπορω να χρησιμοποιησω κατι που να μετριασει λιγο τη γευση του ζαχαρουχου;ολοι ξετρελλαθηκαν, εμενα μονο μου εκανε λιγο εντονη η γευση του, αλλα μαλλον ειμαι περιεργη!χαχα!
Παντως ηδη μου εχουν ζητησει κι αλλες γευσεις, επομενη φραουλα μαλλον! Η κορη ηδη χοροπηδαει απο χαρα της!
Καλη συνεχεια!
Nana λέει
Χαίρομαι πολύ που το ευχαριστηθήκατε οικογενειακώς! Η γεύση του ζαχαρούχου είναι πολύ πιο ήπια στις υπόλοιπες γεύσεις, εκτός της κρέμας/βανίλιας. Χρειάζεται να προσθέσεις κάποιο υλικό που να μετριάζει τη γεύση του, όπως κακάο, σοκολάτα ή πολτό φρούτων (π.χ. φράουλες).
Nikoletta λέει
Τελεια ακουγεται η βασικη συνταγη και οι παραλλαγες της και τι υπεροχες φωτογραφιες! Θα δοκιμασω να φτιαξω τη βασικη και ελπιζω να την πετυχω! Μερικες αποριες αν εχεις την καλοσυνη να απαντησεις: στο διαδικτυο εχω επισης δει στη βασικη συνταγη να χρησιμοποιουν και επιπλεον γαλα εβαπορε, εχει διαφορα;
Μπορω να χρησιμοποιησω και φυτικη σαντιγι σε σκονη που διαλυεται με γαλα;
Και τελος, καπου διαβασα οτι η χρηση ζελατινης βοηθαει στη συσταση του παγωτου, αληθευει;
Σε ευχαριστω και καλα μαγειρεματα!
Nana λέει
Νικολέττα, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται να προσθέσεις γάλα εβαπορέ, ούτε ζελατίνη. Το παγωτό λόγω των συστατικών του δεν κρυσταλλώνει και έχει υπέροχη, κρεμώδη υφή. Φυτική συνταγή σε σκόνη δεν θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιήσεις γιατί περιέχει ζάχαρη και σε συνδυασμό με το ζαχαρούχο το παγωτό θα γίνει υπερβολικά γλυκό. Μπορείς, αν προτιμάς, να χρησιμοποιήσεις φυτική κρέμα γάλακτος. Η συνταγή είναι πολύ απλή και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς ότι δεν θα σου πετύχει. Καλή επιτυχία!
anpapasid λέει
Νανά μου, μόλις έφτιαξα μια δόση παγωτό κανέλα και μια δόση παγωτό μόκα! Τα έβαλα στην κατάψυξη σε σακουλάκια τροφίμων που κλείνουν με «φερμουάρ» για να μπορώ να τα χειριστώ πιο εύκολα! Από το μιγμα που έμεινε στα μπωλ και δοκίμασα, φαίνεται ότι ζωγράφισες πάλι! Σ ‘ ευχαριστώ πολύ!!!
Nana λέει
Εγώ σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Παυλος Ανδρεαδης λέει
Το ζαχαροπλαστειο που στηναμε μικρες στη γιαγια αθηνα αποδιδει καρπους τελεια τα παγωτα σου… Μαρια παπαζογλου
Nana λέει
Τι μου θύμισες τώρα, Μαρία! Σε εκείνη την κουζίνα έκανα τα πρώτα μου γλυκά. Να ‘σαι καλά! Φιλιά!
Αγγελική λέει
Παιδιά δεν έχω ακόμη, αλλά πολλές φορές τα λεγόμενα άλλων μαμάδων, όπως καλή ώρα και τα δικά σου, με βάζουν σε μεγάλους προβληματισμούς…
Κι εγώ δεν τα πάω καλά με το σιδέρωμα, το θεωρώ από τις πιο βαρετές δουλειές.
Συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες σου, κάθε φορά τις χαζεύω αρκετές φορές και για αρκετή ώρα!
Το παγωτό με το λεμόνι ήδη καρφώθηκε στον εγκέφαλο, στην λίστα με τα προσεχώς.
Καλή εβδομάδα!
Nana λέει
Αγγελική μου, δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεσαι. Κάθε πράγμα στην ώρα του. Χαλάρωσε και διασκέδασε τώρα που μπορείς και όσο περισσότερο μπορείς.
Καλή εβδομάδα και σε σένα!
Χρύσα λέει
Με αυτή την εισαγωγή είσαι μέσα στο μυαλό μου, το δικό μου και πολλών άλλων μαμάδων νομίζω… Οι στοίβες που συναγωνίζονται, η οργανωτικότητα και η τάξη πριν το παιδί, το πρόγραμμα από το οποίο δεν αποκλίνεις ποτέ…
Τη βασική συνταγή που μας δείχνεις την κάνω κι εγώ το καλοκαίρι συχνά, συνήθως με σοκολάτα ή μερέντα, με το λεμόνι όμως φαίνεται τόσο μα τόσο λαχταριστή!
Αξίζει να ξεστρατίσεις από το πρόγραμμα για αυτό το παγωτό!
Nana λέει
Άλλωστε η στοίβα με τα ρούχα μπορεί να περιμένει ενώ η λαχτάρα για παγωτό ΟΧΙ!
Beauty Follower λέει
Πολύ ομορφες φωτογραφιες!
Τι καλα που δεν χρειαζεται ειδικό μηχάνημα… μπορεί να το προσπαθησω 😉
Να εχεις μια ομορφη / παγωτενια Κυριακη 🙂
http://beautyfollower.blogspot.gr
Nana λέει
Ευχαριστώ πολύ!
ΓΕΩΡΓΙΑ λέει
Τι τελεια παγωτα ειναι αυτα…..ειδικα αυτο με την καραμελα……Θα δοκιμασω καποιο σιγουρα μεσα στην εβδομαδα! Αντι για κρεμα γαλακτος η φυτικη σαντιγυ σε κονσερβα δεν ειναι καλη; Γιατι μια φορα εκανα παγωτο με κρεμα γαλακτος και μου εκανε κρυσταλλακια. Οσο για το σιδερο μην μου το θυμιζεις μεσα σε μια τοσο ωραια συνταγη… Γεωργια-Θεσσαλονικη
Nana λέει
Γεωργία, σου υπόσχομαι ότι αυτό το παγωτό δεν κάνει κρυσταλλάκια. Αν, όμως, προτιμάς μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με φυτική. Το έχω δοκιμάσει με την ιταλική φυτική κρέμα που τη βρίσκεις στα ψυγεία (χάρτινη συσκευασία).
theonewithallthetastes.com λέει
Νανά μου, δεν ξέρω αν σε παρηγορώ καθόλου, αλλά ειλικρινά νιώθω ότι ταυτίζομαι με τον πρόλογο σου. Την προ κοριτσιών εποχή, τα είχα όλα υπό έλεγχο, το σπίτι μου ήταν αψεγάδιαστο και εγώ χαλαρή κ ωραία 🙂
Τώρα δεν προλαβαίνω να κάνω ούτε τα μισά από αυτά που θέλω, για να μη σου πω από αυτά που πρέπει και όλα γίνονται στο πόδι.
Νομίζω όμως ότι όλες οι μαμάδες με μικρά παιδιά έτσι είμαστε πάνω-κάτω.
Και σκέψου ότι εμείς και αρκετές ακόμα μαμάδες έχουμε βάλει έναν ακόμα «μπελά» πάνω από το κεφάλι μας που λέγεται blogging!
Ακόμα κι έτσι, ακόμα και με λίγο χρόνο στη διάθεση σου, φτιάχνεις αριστουργήματα κάθε φορά κ μας τα παρουσιάζεις και με τον πιο δελεαστικό τρόπο.
Υπέροχη η ανάρτηση σου, αν μη τι άλλο μας έδωσες πολλές ιδέες για παραλλαγές της βασικής συνταγής.
Το παγωτό lemon pie μου έκλεψε την καρδιά με την υπόξινη γεύση του.
Σε φιλώ κ σε ευχαριστώ πολύ κ για την αναφορά!
Nana λέει
Ερμιόνη, πίστεψε με, κάθε ηλικία έχει τις δικές της προκλήσεις και τις δικές της ανάγκες. Τα παιδιά μου δεν είναι πλέον τόσο μικρά κι έχω χαλαρώσει κάπως αλλά και πάλι υπάρχουν μέρες που ο χρόνος δε φτάνει για να τα προλάβω όλα. Εσύ τουλάχιστον είσαι υπόδειγμα συνέπειας και σε θαυμάζω γι’ αυτό. Εγώ απ΄ την άλλη το παλεύω ακόμη.
Φιλιά!!!