Αυτό το γλυκό ψωμί έχει μια ιδιοτροπία. Αγαπάει τις πολύ ώριμες μπανάνες που έχουν γεμίσει καφέ φακίδες και στίγματα κι έχουν χάσει το ζωντανό κίτρινο χρώμα τους. Μην αφήσετε να σας παραπλανήσει η καφέ φλούδα τους και η άσχημη όψη τους. Όσο περισσότερο ωριμάζουν, τόσο γλυκίζουν και γεμίζουν χυμούς ...
Σπαγγέτι με πέστο από σπανάκι
Το παραδοσιακό πέστο της Γένοβας, προϋποθέτει πέντε βασικά υλικά (φρέσκο βασιλικό, κουκουνάρι, σκόρδο, ελαιόλαδο και παρμεζάνα), καθώς επίσης ένα μαρμάρινο γουδί κι ένα ξύλινο γουδοχέρι. Στο πέρασμα των χρόνων, όμως, το γουδί παραγκωνίστηκε, ...
Ψωμί με σοκολάτα και ταχίνι
Ένα νόστιμο και διαφορετικό ψωμί για το πρωινό. Με σοκολάτα για όσους δεν πείθονται να φάνε ταχίνι, και ταχίνι για όσους χρειάζονται κάτι θρεπτικό για να δικαιολογήσουν την αγάπη τους για σοκολάτα. ...
Άλειμμα με μπισκότα oreo
Τα δοκιμάσαμε, τα αγαπήσαμε, μυηθήκαμε στο να τα στρίβουμε μέχρι να ξεπροβάλλει η λευκή τους γέμιση και να τα βουτάμε στο γάλα. Η γεύση των oreo είναι ξεχωριστή κι αγαπημένη από μικρά αλλά και… μεγάλα παιδιά. ...
Τσουρέκι από… σπίτι
Τα τσουρέκια είναι μία από αυτές τις συνταγές που έχουν πολλά «μυστικά» που λίγοι «εκλεκτοί» φαίνεται να κατέχουν. Οι νοικοκυρές που κάνουν πετυχημένα, αφράτα και κορδονάτα τσουρέκια ίσως γνωρίζουν κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν. Τελικά τα τσουρέκια έχουν καταφέρει ...
Σιροπιασμένο τσουρέκι με σοκολάτα και καρύδια
Όταν αντίκρισα για πρώτη φορά το σοκολατένιο krantz στο blog seven spoons της Tara, σκέφτηκα ότι είναι μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσω. Η πρωτότυπη συνταγή είναι από το βιβλίο των Yotam Ottolongi και Sami Tamimi με τίτλο Jerusalem: A Cookbook. ...