• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Τάρτα σοκολάτας με μπανάνες και φυστικοβούτυρο

05.07.2013

Τάρτα σοκολάτας με μπανάνες και φυστικοβούτυρο / Peanut Butter Banana TartΤι μπορείς να φτιάξει κανείς με δημητριακά ολικής άλεσης, μπανάνες, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα; Oι πρώτες σκέψεις είναι μπάρες ενέργειας ή μπισκότα αλλά όχι μόνο. Μια τάρτα σοκολάτας φαίνεται πιο δελεαστική ιδέα. Μια τάρτα που γίνεται πολύ εύκολα και υπόσχεται να μας γλυκάνει χωρίς να μας γεμίσει τύψεις. Χωρίς ίχνος κρέμας γάλακτος, ελαφριά κι απολαυστική, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Ένα λαχταριστό επιδόρπιο που μας κάνει καλό γιατί είναι κάτι περισσότερο από μια ένοχη απόλαυση. Είναι ταυτόχρονα νόστιμο και θρεπτικό και μας χαρίζει ενέργεια και δύναμη, χωρίς να μας βαραίνει ή να μας φορτώνει με πολλά λιπαρά.

Για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας θα χρησιμοποιήσουμε δημητριακά ολικής άλεσης (τύπου FITNESS) και ψημένες νιφάδες βρώμης. Τα δύο αυτά υλικά θα κάνουν τη βάση μας νόστιμη και τραγανή σαν γκοφρέτα. Για τη γέμιση θα χρησιμοποιήσουμε πολύ ώριμες, μαλακές μπανάνες, που είναι γλυκιές κι αρωματικές. Αυτές θα δώσουν πλούσια και κρεμώδη υφή στη γέμιση της τάρτας. Ακόμη θα χρειαστούμε φυστικοβούτυρο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απαλό ή τραγανό, έτοιμο ή ακόμη να το φτιάξουμε μόνοι μας. Το φυστικοβούτυρο, με την ελαφρώς αλμυρή γεύση, ισορροπεί τη γλυκύτητα της σοκολάτας και της μπανάνας και δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα στην τάρτα. Αλμυρό και γλυκό, κρεμώδες και τραγανό, συνδυάζονται αρμονικά σ΄ένα επιδόρπιο γεμάτο γευστικές αντιθέσεις!

Τάρτα σοκολάτας με μπανάνες και φυστικοβούτυρο / Peanut Butter Banana Tart

Τάρτα σοκολάτας με μπανάνες και φυστικοβούτυρο
 
Save Print
Προετοιμασία
35 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
35 λεπτά
 
Κατηγορία: Επιδόρπια / Πίτες & Τάρτες
Ποσότητα/μερίδες: 12
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • ⅔ κούπας νιφάδες βρώμης quick oats, ψημένες (60g)
  • 2⅔ κούπες δημητριακά ολικής άλεσης (80g)
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη (50g)
  • ¼ κούπας βούτυρο, λιωμένο (60g)
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο (32g)
  • 1 κ.σ. κακάο (7g)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 2 μπανάνες, πολύ ώριμες (καθαρό βάρος≈250g)
  • ½ κούπα φυστικοβούτυρο (130g)
  • 100g κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. βούτυρο (30g)
  • 2 κ.σ. κακάο (14g)
  • λίγο μέλι (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ
  • 1 μπανάνα, πολύ ώριμη (καθαρό βάρος≈125g)
  • ¼ κούπας φυστικοβούτυρο (65g)
  • λίγο μέλι (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  • ⅓ κούπας ξεφλουδισμένα αράπικα φυστίκια, χοντροαλεσμένα (40g)
  • 50g κουβερτούρα, λιωμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Για τη βάση: Απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης σ' ένα ταψάκι σε λεπτή στρώση. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Αφού κρυώσουν, τις βάζουμε στο multi ή στο μπλέντερ μαζί με τα δημητριακά, τη ζάχαρη και το κακάο. Τα αλέθουμε, μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το φυστικοβούτυρο, μέχρι να προκύψει ένα ελαφρώς υγρό μείγμα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρόγγυλο ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα και διάμετρο 22cm ή σε φόρμα για τάρτες. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση, πιέζοντας με την παλάμη μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  2. Για την κρέμα σοκολάτας: Πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με το φυστικοβούτυρο και το κακάο στο multi ή στο μπλέντερ. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στον πολτό μπανάνας και ανακατεύουμε, μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα. Δοκιμάζουμε κι αν το προτιμάμε πιο γλυκό, προσθέτουμε λίγο μέλι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στην κρύα βάση της τάρτας και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
  3. Για την κρέμα φυστικοβούτυρου: Πολτοποιούμε τη μπανάνα μαζί με το φυστικοβούτυρο στο multi ή στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μέλι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την κρέμα φυστικοβούτυρου πάνω στην κρέμα σοκολάτας.
  4. Για το γαρνίρισμα: Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της τάρτας με τα αλεσμένα φυστίκια και διακοσμούμε, αν θέλουμε, φτιάχνοντας σχέδια με λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, αν βιαζόμαστε, μέχρι να σφίξει. Σερβίρεται κρύα.
Σημειώσεις
Aν θέλουμε πιο παχιά τη στρώση της κρέμας φυστικοβούτυρου, διπλασιάζουμε τις ποσότητες.
3.5.3208

Πηγή συνταγή: Κouzinista

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

4 Σχόλια / Filed In: Επιδόρπια, Με σοκολάτα, Πίτες & Τάρτες
Tagged: Βρώμη, Δημητριακά, Μπανάνες, Σοκολάτα, Φυστικοβούτυρο

Δοκιμάστε επίσης:

Σοκολατένια τάρτα με γέμιση μπράουνι & nutella / Nutella brownie pie
Τάρτα σοκολάτας με γέμιση μπράουνι

Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού / Chocolate nutella fridge cake
Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου / Chocolate poke cake
Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

Ταρτάκια με ζύμη μπισκότου & φρέσκα φρούτα / Fresh fruit cheesecake sugar cookie cups
Ταρτάκια μπισκότου με φρέσκα φρούτα

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. spoon-stories λέει

    26.10.2013 at 16:09

    Katapliktiko !!! Tha to ftiaxo sintoma^^

    Απάντηση
  2. madscar λέει

    29.07.2013 at 11:29

    Love it! This is amazing 🙂

    Απάντηση
  3. Winnie λέει

    29.07.2013 at 10:49

    It’s a very beautiful and delicious looking tart
    I love the combination of banana and peanut butter

    Απάντηση
    • Nana Leontidou λέει

      29.07.2013 at 10:59

      Thank you for stopping by and leaving such a kind comment.

      Απάντηση

Γράψτε απάντηση στο Winnie Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.