• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Pancakes με κεφίρ και σιρόπι κανέλας

13.08.2013

Pancakes με κεφίρ και σιρόπι κανέλας / Kefir pancakes with cinnamon syrup

Pancakes για πρωινό. Όχι γιατί θέλεις να γίνεις σαν Αμερικάνος, αλλά γιατί γίνονται εύκολα, γρήγορα, είναι νόστιμες και χορταστικές. Μπορείς να τις ετοιμάσεις σε πολύ λίγο χρόνο ακόμη κι αν δεν τα καταφέρνεις στην κουζίνα. Είναι ιδανικές για χαλαρά Κυριακάτικα πρωινά, χωρίς άγχος, βιασύνη και γκρίνιες. Γύρω από ένα τραπέζι, μαζί με αυτούς που αγαπάς, με τον καφέ να μοσχομυρίζει. Τρως, μοιράζεσαι, γελάς… η πιο γλυκιά καλημέρα!

Τις φτιάχνουμε με κεφίρ. Το κεφίρ με τον όξινο χαρακτήρα του βοηθάει στην ενεργοποίηση του μπέικιν πάουντερ, ενώ το ανθρακικό οξύ που περιέχει, λειτουργεί ως φυσικό διογκωτικό. Έτσι γίνονται αφράτες, μαλακές, φουσκωτές κι επιπλέον νόστιμες και θρεπτικές.

Pancakes με κεφίρ και σιρόπι κανέλας / Kefir pancakes with cinnamon syrup

Pancakes με κεφίρ και σιρόπι κανέλας
 
Save Print
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
30 λεπτά
Συνολικός χρόνος
50 λεπτά
 
Κατηγορία: Ζύμες χωρίς μαγιά
Ποσότητα/μερίδες: 12-16 pancakes
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • 2⅓ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (290g)
  • ¼ κούπας ζάχαρη (50g)
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (8g)
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα (6g)
  • ½ κ.γλ. αλάτι (3g)
  • 500ml κεφίρ
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο και χλιαρό (60g) ή ελαιόλαδο
  • + 1 κ.γλ. βούτυρο για το τηγάνι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΝΕΛΑΣ
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη (105g)
  • ½ κούπα ζάχαρη (100g)
  • 1½ κ.γλ. μέλι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ (18g)
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κούπα νερό (240ml)
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (30g)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε το κεφίρ, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο. Κάνουμε μια λακκούβα στο μπολ με τα στεγνά υλικά και προσθέτουμε το μείγμα των υγρών. Με μια σπάτουλα σιλικόνης ή με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ίσα-ίσα για να ενωθούν τα υλικά μας, προσέχοντας να μη μείνει αδιάλυτο αλεύρι στον πάτο του μπολ. Το μείγμα δεν θα είναι λείο και θα έχει ακόμη μικρούς σβώλους αλλά δεν το ανακατεύουμε περισσότερο. (Δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα γιατί θα γίνουν σφιχτές. Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις, περίπου 20 φορές.) Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, πριν το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με χαρτί κουζίνας ή ένα πινέλο αλείφουμε το τηγάνι με λίγο λιωμένο βούτυρο. Γεμίζουμε μια κουτάλα μέχρι τα ⅔ με χυλό (60ml) και τον ρίχνουμε στο τηγάνι σχηματίζοντας μικρούς κύκλους, χωρίς να κουνάμε το τηγάνι. Η πυκνότητα του χυλού πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να απλώνει σιγά-σιγά από μόνος του. Αν ο χυλός είναι πολύ αραιός προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι, αν πάλι είναι πολύ πυκνός και απλώνεται με δυσκολία, προσθέτουμε λίγο κεφίρ ή γάλα επιπλέον. Αφήνουμε να ψηθεί από τη μία πλευρά για 2 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια και να ροδίσει από κάτω. Αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Αν χρειαστεί βουτυρώνουμε ενδιάμεσα το τηγάνι. Σερβίρουμε αμέσως, αφού τις περιχύσουμε με το σιρόπι.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΝΕΛΑΣ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τα δύο είδη ζάχαρης, το μέλι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, την κανέλα και το νερό. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει (θα αποκτήσει την πυκνότητα του μελιού). Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Διατηρούμε όσο σιρόπι μας περισσέψει στο ψυγείο.
Σημειώσεις
• Όσο πιο αραιή είναι η ζύμη, τόσο πιο λεπτές θα γίνουν.
• Για να τις διατηρήσουμε ζεστές, τις αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με πετσέτα, τις σκεπάζουμε με μια δεύτερη πετσέτα και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100ºC, μέχρι να τις σερβίρουμε.
• Αν έχουμε κρεπιέρα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να τις ψήσουμε. Δε χρειάζεται να τη βουτυρώσουμε.
3.5.3208

Πηγή συνταγής: Kouzinista

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

1 Σχόλιο / Filed In: Ζύμες χωρίς μαγιά, Πρωινό
Tagged: Pancakes, Κεφίρ, Σιρόπι

Δοκιμάστε επίσης:

Pancakes με κρυφή γέμιση πραλίνας φουντουκιού / Nutella stuffed pancakes
Κολασμένα pancakes με γέμιση πραλίνας φουντουκιού

Φουσκωτά pancakes με γιαούρτι / Fluffy yogurt pancakes
Αφράτα pancakes με γιαούρτι σε δύο παραλλαγές

Μηλόπιτα σκεπαστή με μήλα κομμένα στη μέση / Apple pie with apple halves
Μηλόπιτα σκεπαστή με λευκό γλάσο

Μαλακό & αφράτο σπιτικό ψωμί του τοστ / Eggless milk bread (tangzhong method)
Σπιτικό ψωμί του τοστ μαλακό σαν… πούπουλο!

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Sofia λέει

    30.05.2021 at 09:43

    Η πιο ωραία συνταγή για αφρατα πανκεικς που κυκλοφορεί στο ίντερνετ!! Την εχω κάνει 100 φορες ❤️

    Απάντηση

Γράψτε απάντηση στο Sofia Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.