• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Σπιτικά κρακεράκια τυριού

05.02.2016

Σπιτικά κρακεράκια τυριού / Homemade cheese crackers

Πόσες δικαιολογίες χρειάζεστε για να χωθείτε στην κουζίνα την πιο κατάλληλη ή συνηθέστερα ακατάλληλη ώρα για να φτιάξετε κάτι; Εγώ καμία! Μπορεί να φταίει μια ξαφνική λιγούρα, η ακατάσχετη μου επιθυμία για κάτι γλυκό ή αλμυρό, μια συνταγή που χάζευα στην τηλεόραση ενώ σιδέρωνα και σκέφτηκα «αυτό πρέπει να το δοκιμάσω», μια φωτογραφία γλυκού/φαγητού που είδα στο διαδίκτυο και που δεν μπορώ να βγάλω με τίποτα από το μυαλό μου… Τέτοιες στιγμές δεν κοιτάω το ρολόι, ανοιγοκλείνω μόνο το ψυγείο και τα ντουλάπια για να βεβαιωθώ ότι έχω όλα τα υλικά. Αν όχι, τότε μόνο ρίχνω μια κλεφτή ματιά στο ρολόι για να δω αν προλαβαίνω να τρέξω μέχρι το σούπερ μάρκετ. Για καλή μου τύχη, υπάρχει και το μπακάλικο της γειτονιάς που κλείνει αργά το βράδυ και μένει ανοιχτό και τις Κυριακές!

Σπιτικά κρακεράκια τυριού / Homemade cheese crackers

Είμαι κοιλιόδουλη αλλά αυτό μάλλον το έχετε ήδη καταλάβει. Υπάρχουν, όμως, και οι άλλες στιγμές, εκείνες που βρίσκω καταφύγιο στην κουζίνα γιατί νιώθω στρεσαρισμένη, στεναχωρεμένη, θυμωμένη… Πάνω από τα κατσαρολικά και τα κουζινικά μου, καθώς ανακατεύω υλικά, περνάω σε μια άλλη διάσταση, αφοσιώνομαι μόνο σε αυτό που φτιάχνω και ξεχνιέμαι. Η κουζίνα για μένα είναι χώρος δημιουργίας, διασκέδασης και ευχαρίστησης για μένα, είναι… το «βασίλειο» μου. Με εξαίρεση την ώρα που πρέπει να ετοιμάσω το μεσημεριανό. Τότε, για κάποιο ακατανόητο λόγο, η όλη διαδικασία αρχίζει να θυμίζει αγγαρεία και καταναγκαστικό έργο. Υποθέτω ότι δεν μου αρέσει να μαγειρεύω όταν πρέπει.

Σπιτικά κρακεράκια τυριού / Homemade cheese crackers

Αντιθέτως, όταν λιμπίζομαι βραδιάτικα κρακεράκια τυριού και από ευτυχή συγκυρία τυχαίνει να υπάρχει τσένταρ στο ψυγείο, δε διστάζω ούτε βαριέμαι να χωθώ στην κουζίνα παρά το περασμένο της ώρας. Η συνταγή βρισκόταν στην ατελείωτη λίστα μου με τις συνταγές-που-πρέπει-οπωσδήποτε-να-δοκιμάσω και περίμενε υπομονετικά τη σειρά της, η οποία δεν άργησε τελικά να ‘ρθει. Βοήθησε και το γεγονός ότι τα κρακεράκια γίνονται πανεύκολα και απαιτούν ελάχιστα μόνο υλικά. Δύσκολο να προσπεράσεις μια τέτοια συνταγή, έτσι δεν είναι; Πολύ συχνά φτιάχνω και αυτά αλλά τη δεδομένη στιγμή ονειρευόμουν τραγανά, χρυσαφένια κρακεράκια που μοσχομυρίζουν τυρί.  

Σπιτικά κρακεράκια τυριού / Homemade cheese crackers

Μια γρήγορη ματιά στα υλικά αρκεί για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές. Έχοντας ως βασικό συστατικό μια γενναιόδωρη ποσότητα τυριού, τα κρακεράκια γίνονται απόλυτα τυρένια και τόσο εθιστικά νόστιμα που εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος να φας επίτηδες ή κατά λάθος περισσότερα απ’ όσα πρέπει. Η ζύμη τους είναι τραγανή, εύθρυπτη και βουτυρένια, θυμίζοντας ψημένη σφολιάτα. Το τσένταρ τους δίνει χαρακτηριστική γεύση και ακαταμάχητο άρωμα αλλά και ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αλλό κίτρινο τυρί με πικάντικη και ελαφρώς αλμυρή γεύση ή ένα καπνιστό τυρί, για ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση. Τα μπαχαρικά προσθέτουν επιπλέον πόντους νοστιμιάς και μπορείτε να παίξετε, προσθέτοντας ό,τι αγαπάτε. 

Σπιτικά κρακεράκια τυριού / Homemade cheese crackers

Φτιαγμένα με τα χεράκια μας και υλικά της επιλογής μας, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά ή ύποπτα Ε, αυτά τα κρακεράκια προσφέρονται για ανελέητο τσιμπολόγημα. Εκτός του ότι είναι πιο υγιεινά, είναι και πολύ πιο νόστιμα και σίγουρα θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πράγμα επικίνδυνο αν το καλοσκεφτείτε, γιατί αν δεν χαλάτε εύκολα χατίρι και δύσκολα λέτε όχι, θα χρειαστεί να τα φτιάξετε πολλές φορές στο μέλλον. Απολαύστε τα.

Σπιτικά κρακεράκια τυριού / Homemade cheese crackers

Σπιτικά κρακεράκια τυριού
 
Save Print
Προετοιμασία
45 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
15 λεπτά
Συνολικός χρόνος
1 ώρα
 
(+αναμονή: 20 λεπτά)
Κατηγορία: Ορεκτικά & Σνακ
Ποσότητα/μερίδες: 80-100 κομμάτια
Υλικά
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (125g)
  • 4 κ.σ. βούτυρο γάλακτος, παγωμένο (60g)
  • 200g τυρί τσένταρ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • ¾ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. πάπρικα, γλυκιά (ή ό,τι μπαχαρικό σας αρέσει)
  • 2 κ.σ. νερό, παγωμένο (30ml)
Εκτέλεση
  1. Στον επεξεργαστή τροφίμων/multi προσθέτουμε το αλεύρι, το παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, το τριμμένο τσένταρ, το αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε με σύντομα πατήματα του κουμπιού, μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο και ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια μπάλα ζύμης (δεν παραδουλεύουμε το μείγμα).

    Xωρίς επεξεργαστή τροφίμων: Βάζουμε το βούτυρο για 20 λεπτά στην κατάψυξη. Σε ένα μπολ τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το τσένταρ, τριμμένο στην ψιλή πλευρά του τρίφτη, το αλάτι και την πάπρικα. Αναμειγνύουμε τα υλικά, τρίβοντάς τα με τα δάχτυλά μας, μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο και ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να υγρανθεί το μείγμα και να ενωθεί σε μια ζύμη (δεν παραδουλεύουμε το μείγμα).
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά τουλάχιστον.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.

  4. Βγάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης από το ψυγείο και τo ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό ομοιόμορφο φύλλο, με πάχος 2−3 χιλιοστά (όσο λεπτότερο, τόσο καλύτερα γιατί φουσκώνουν αρκετά στο ψήσιμο). Κόβουμε τη ζύμη με οδοντωτή ροδέλα (ή μαχαίρι ή ροδέλα πίτσας ή κουπ πατ) σε τετράγωνα κομμάτια, με πλευρά 2,5 εκατοστά περίπου.
  5. Μεταφέρουμε προσεκτικά τα κρακεράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και με ένα καλαμάκι από σουβλάκι κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο τους. Τα ψήνουμε, στη μεσαία σχάρα, για 13−15, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, για 2−3 ημέρες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
Σημειώσεις
• Αν όταν βγάλετε το ταψί από το φούρνο, διαπιστώσετε ότι τα κρακεράκια δεν είναι όσο τραγανά θα θέλατε, βάλτε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα για 2−3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να αποκτήσουν την επιθυμητή υφή.
• Αντί για τσένταρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο τυρί με έντονη γεύση.
3.5.3208

 Προσαρμογή συνταγής: in Katrina’s kitchen

Σπιτικά κρακεράκια τυριού / Homemade cheese crackers

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

27 Σχόλια / Filed In: Αλμυρές γεύσεις, Ορεκτικά & Σνακ, Φτιάχνω μόνος μου!, Χωρίς μίξερ
Tagged: Τυρί

Δοκιμάστε επίσης:

Ψωμί με γεύση πίτσας χωρίς ζύμωμα / No knead pizza bread
Ψωμί∼πίτσα στη φόρμα… χωρίς ζύμωμα!

Γρήγορα κι εύκολα κρουασανάκια γεμιστά με τυρί ή πραλίνα φουντουκιού / Quicker crescent rolls stuffed with cheese or nutella
Γλυκά ή αλμυρά κρουασανάκια στο πι και φι

Ονειρεμένο κέικ σοκολάτας που λιώνει στο στόμα / Dreamy chocolate fudge bundt cake
Ονειρεμένο κέικ σοκολάτας με γιαούρτι

Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού / Chocolate nutella fridge cake
Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Εφη λέει

    15.03.2020 at 13:27

    Καλησπέρα, τα κρακεράκια άρεσαν πολύ στα παιδιά μου, ειδικά στο μεγάλο μου γιο. Να σας ρωτήσω κάτι; μπορώ τη δεύτερη ζύμη να τη ψησω την επόμενη μέρα, αφού τη διατηρήσω στη συντήρηση;

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      27.03.2020 at 08:56

      Xαίρομαι που σας άρεσαν, Έφη!!! Φυσικά, και μπορείς να τη διατηρήσεις στη συντήρηση, αρκεί να την τυλίξεις καλά σε μεμβράνη για να μη στεγνώσει!

      Απάντηση
  2. Ολγα λέει

    29.10.2019 at 12:41

    Η συνταγή τέλεια την εχω κανει αρκετές φορές ηδη! Θα μπορουσα να την κανω με παρμεζανα και να φορμαρω την ζυμη αυτή, ωστε να φτιαξω μπολ να σερβίρω σαλατα;

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      29.10.2019 at 13:32

      Όλγα, φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις παρμεζάνα. Όσο για το αν μπορείς να φορμάρεις τη ζύμη για να φτιάξεις μπολ για σαλάτα, δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά γιατί δεν το έχω δοκιμάσει. Αν, όμως, εσύ αποφασίσεις να το δοκιμάσεις, Θα χαρώ πολύ να μάθω αν το αποτέλεσμα σε ικανοποίησε.

      Απάντηση
  3. ELENI λέει

    22.01.2019 at 18:47

    ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ. ΓΙΝΑΝΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ. ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ

    Απάντηση
  4. Βασιλική λέει

    06.12.2018 at 11:43

    Καλημέρα! Συγχαρητήρια!! Ακολούθησα πιστά την συνταγή και βγήκε όντως! Δεν το πίστευα καθώς συνήθως αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις νέες συνταγές , αν και μαγειρεύω συνέχεια. Μέσα στο ΣΚ θα φτιάξω το ψωμάκι του τοστ.
    Σας ευχαριστώ πολύ

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      06.12.2018 at 21:55

      Nα ‘σαι καλά, Βασιλική!!!

      Απάντηση
  5. Μαρια λέει

    04.10.2018 at 00:18

    τα εφτιαξα χτες αλλα δεν ειχα τσενταρ και εβαλα δυο τυρια πιτσας και κολλουσαν πολυ οποτε προσθεσα αρκετο ακομα αλευρι και για πασπαλισμα στο παγκο αλλα και στο μιγμα.
    τα απλωσα με το χερι γιατι κολλουσαν στο πλαστη και τα εκοψα με κουπατ .
    παρ ολα αυτα ηταν πολυ νοστιμα και ωραια σχεδια αλλα ο μικρος δεν τα εφαγε οποτε τα φαγαμε εμεις 🤗

    Απάντηση
  6. Σάσα λέει

    26.06.2018 at 15:46

    Πραγματικά έγιναν καταπληκτικά!!! Το μόνο κακό με αυτή την συνταγή είναι οτι …γίνονται πολύ λίγα !!! Τα παιδιά μου τα έφαγαν μέσα από το ταψί λέγοντας» να δοκιμάσω ένα?» Και πριν προλάβω να τα βγάλω στο τραπέζι είχαν εξαφανιστεί!!! Την επόμενη φορά θα κάνω διπλή δόση!!! Ευχαριστώ για την συνταγή!!

    Απάντηση
  7. Χρυσα λέει

    22.06.2018 at 23:06

    Έκανα τα κρακερακια με κασέρι παραδοσιακό και βγήκαν τέλεια. Πολύ ανώτερα από τα έτοιμα.

    Απάντηση
  8. Κατερινα λέει

    29.03.2018 at 14:30

    Ευχαριστούμε για τη συνταγή !έγιναν πολύ ωραία ! Εγώ έβαλα γραβιέρα,θεωρειτε ότι το τσενταρ ταιριάζει καλύτερα ? Είναι πιο γευστικό ?Γιατί η γεύση του τυριού απουσιάζει θα έλεγα !

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      01.04.2018 at 23:03

      Το τσένταρ δίνει στα κρακεράκια ήπια τυρένια γεύση με απαλή επίγευση βουτύρου. Για πιο έντονη γεύση μπορείς να επιλέξεις ένα παλαιωμένο τσένταρ ή κάποιο τυρί με αλμυρή και πικάντική γεύση.

      Απάντηση
  9. ΙΩΑΝΝΑ λέει

    27.09.2017 at 19:04

    Έφτιαξα τη συνταγή με κάποιες αλλαγές :τυρί χρησιμοποιησα μόνο γραβιέρα Αμφιλοχίας και από μπαχαρικά πιπέρι και λίγο κάρυ.Έγιναν τέλεια!!!

    Απάντηση
  10. Άσπα λέει

    24.06.2017 at 22:41

    καλησπερα
    το εφιαξα μολις τωρα…. ειναι υπεροχα!!! μοίρασα την ποσοτητα και εβαλα δυο τυρακια. το ένα πιο αλμυρό και ετσι δεν χρειάζεται αλατι….
    επίσης προσέθεσα και λιγη extra αρωματική ρίγανη… του ταιριάζει τελικά!!!
    το συστήνω ανεπιφύλακτα
    ευχαριστώ για την συνταγή

    Απάντηση
  11. Elina λέει

    15.12.2016 at 20:45

    Καλησπέρα! Μόλις δοκίμασα να τα φτιάξω και μάλλον μου έπεσε λίγο παραπάνω νερό. Μπορώ να το διορθώσω βάζοντας λίγο αλεύρι παραπάνω για να μπορέσω να τα πλάσω? Γιατί φοβάμαι πως θα κολλάει η ζύμη στον πλάστη.

    Ευχαριστώ πολύ,
    Ελίνα

    Απάντηση
    • Kouzinista λέει

      15.12.2016 at 22:20

      Αν μετά την παραμονή της ζύμης στο ψυγείο συνεχίζει να κολλάει, μπορείς να προσθέσεις λίγο επιπλέον αλεύρι ή να την αφήσεις για περισσότερη ώρα στο ψυγείο ή, αν βιάζεσαι, στην κατάψυξη. Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
  12. ΜΑΡΙΑ λέει

    20.02.2016 at 13:35

    Καλημέρα!! Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο με καλή διάθεση!!!.
    Είναι κάτι που το συναντάω σε πολλά blog και το έχω ξανασχολιάσει!!! Γράφονται πολλά θετικά σχόλια για τις συνταγές που ανεβαίνουν, πριν καν τις φτιάξουν !!! Αυτό δεν είναι κακό βέβαια.Όμως, το σπουδαίο και αυτό που βοηθάει τον αναγνώστη είναι οι παρατηρήσεις να γράφονται κατόπιν εκτελέσεως της κάθε συνταγής με ότι θετικό ή αρνητικό έχουν να πουν. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το blog σας!!!!!! Μου αρέσει πολύ!!!!!!!

    Απάντηση
    • Nana λέει

      20.02.2016 at 17:03

      Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου!
      Έχετε απόλυτο δίκιο και μακάρι κάθε φορά που κάποιος επιλέγει να φτιάξει μια συνταγή από ένα blog να κάνει τον κόπο να αφήνει ένα σχόλιο με τις όποιες εντυπώσεις του. Κάθε σχόλιο, θετικό ή αρνητικό, είναι δεκτό.
      Σας ευχαριστώ για το σχόλιο και για τα καλά σας λόγια!

      Απάντηση
  13. Pandora's Kitchen λέει

    12.02.2016 at 20:39

    Φαίνονται φοβερά! Θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω! Φιλιά

    Απάντηση
  14. stavroulakriki λέει

    11.02.2016 at 13:13

    Φαινονται ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ! Τωρα χρειάζομαι δικαιολογια να τα φτιαξω …ίσως και όχι 🙂 Ταυτιζομαι ακριβως μαζι σου στην αρχικη περιγραφη! Φιλια!

    Απάντηση
  15. Beauty Follower λέει

    10.02.2016 at 13:10

    Ωραια ιδέα για σπιτικα σνακς!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    Απάντηση
  16. Χρύσα λέει

    09.02.2016 at 23:29

    Όχι, αποκλείεται να τα φτιάξω, δεν υπάρχει περίπτωση να κρατηθώ και να μην τα φάω όλα…. Βλέπω και όλο αυτό το κομμάτι cheddar φάτσα-κάρτα και έχω ξελιγωθεί Νανά!

    Απάντηση
  17. aris λέει

    09.02.2016 at 15:41

    Καλημέρα Νανά! Έχουν ένα απίστευτο χρυσαφή χρώμα! Δεν υπάρχει!
    Ζωγράφισες 🙂 !!!!

    Απάντηση
  18. Penelope λέει

    08.02.2016 at 20:02

    Καλησπέρα Νανά…
    Είναι ίσως περιττό να σου πω, ότι με ξεσηκώνεις βραδιάτικα!!!
    Πω-πω και τα έχω όλα τα υλικά σε επαρκή έως επαρκέστατη ποσότητα, αλλά την ίδια στιγμή έχω και μια κούραση που δεν περιγράφεται 🙁

    Αλλά και αύριο μέρα του Θεού είναι 🙂 και θα τους τα φτιάξω, καθώς σκέφτομαι να κάνω και κουλουράκια.

    Καλό σου βράδυ και πολλούς χαιρετισμούς.

    Απάντηση
  19. theonewithallthetastes λέει

    06.02.2016 at 18:40

    Πω πω Νανά, δε γίνεται να μη συμφωνήσω (κλασικά)… αυτό το «πρέπει» του μεσημεριανού φαγητού ενίοτε με ενοχλεί αδικαιολόγητα πολύ!
    Ειδικά όταν έχω στο μυαλό μου άπειρες συνταγές που θέλω να δοκιμάσω και πρέπει να συμβιβαστώ με κάτι πιο απλό και συνηθισμένο, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι μικρές κυρίες 🙂
    Λοιπόν τα κρακεράκια σου με έκαναν να σκέφτομαι movie night!
    Οικογενειακή ταινία και ατελείωτο τσιμπολόγημα!
    Το χρώμα τους είναι τόσο όμορφο που νομίζω ότι μετατρέπουν σε μονόδρομο την επιλογή του συγκεκριμένου τυριού.
    Σε φιλώ

    Απάντηση
  20. seaparvati λέει

    05.02.2016 at 16:19

    Eιδικα στην πρώτη παράγραφο ήταν λες κ τα έγραφα εγώ, λες κ μιλαγες για μένα, σου μιλάω ειλικρινά λέξη προς λέξη!
    Λαχταριστα και κουκλιστικα φαίνονται! Τι θα ελεγες για κεφαλογραβιέρα;

    Απάντηση
  21. Γιώτα λέει

    05.02.2016 at 11:23

    Καλημέρα! Φαίνονται φανταστικά!

    Απάντηση

Γράψτε απάντηση στο theonewithallthetastes Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.