Τα αλμυρά cupcakes δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν απ’ τους γλυκούς αντίζηλούς τους. Ζουμερά και προκλητικά νόστιμα, με κομματάκια φρέσκιας ντομάτας, πλούσιο άρωμα βασιλικού και γαρνιρισμένα με δροσερή κρέμα φέτας, πλημμυρίζουν το στόμα αρώματα καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά. Αγαπημένα υλικά της μεσογειακής κουζίνας συνδυάζονται αρμονικά χαρίζοντας πλούσια γεύση σ’ αυτά τα αλμυρά λαχταριστά κεκάκια. Γίνονται πανεύκολα και γρήγορα, δεν χρειάζονται καν μίξερ, τρώγονται ως ορεκτικό ή σνακ και είναι ιδανικά για μπουφέ και πάρτυ.
- 1⅓ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (165g)
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γλ. σόδα
- 1 κ.σ. ζάχαρη (12g)
- 1 κ.γλ. αλάτι (5g)
- 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- ¾ κούπας γάλα (160ml)
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (55g)
- 1 ώριμη αλλά σφιχτή ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια (200g)
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού (10g)
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένο (προαιρετικά)
- ½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150g φέτα
- 100g γιαούρτι, στραγγιστό ή 50g γάλα
- λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε 12 χάρτινες θήκες σε μία φόρμα για μάφινς ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις υποδοχές της φόρμας.
- Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, την αλατίζουμε και τη βάζουμε σ' ένα σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά της, περίπου 15 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σχηματίζουμε μια λακούβα στο κέντρο των «στεγνών» υλικών και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, το γάλα, το λάδι, το πιπέρι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με το σύρμα όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά μ' ένα κουτάλι.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις υποδοχές των μάφινς γεμίζοντας τες μέχρι τα ⅔.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πριν τα σερβίρουμε, τα γαρνίρουμε με την κρέμα φέτας.
- Τοποθετούμε στο multi τη φέτα, το γιαούρτι ή το γάλα, το βασιλικό και το πιπέρι. Πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα. Ανάλογα με την πυκνότητα του μείγματος, προσθέτουμε επιπλέον γιαούρτι, γάλα ή φέτα αν χρειάζεται. Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Πηγή συνταγής: Kouzinista
Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.
Αφήστε μια απάντηση