• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Καραμελένια blondies

21.07.2013

Blondies με καραμέλες γάλακτος / Caramel blondiesΤα blondies ή blond[e] brownies, σε αντίθεση με τα κλασικά αγαπημένα brownies, δεν περιέχουν σοκολάτα ή κακάο. Η καστανή ζάχαρη είναι αυτή που τους χαρίζει το υπέροχο άρωμα, το χρυσαφένιο χρώμα και την καραμελένια γεύση. Αυτή και οι αγελαδίτσες! Όχι, δεν εννοώ αυτές που βόσκουν κάτω στη λιακάδα αλλά τις αγαπημένες των παιδικών μας χρόνων, καραμέλες γάλακτος. Αυτές με το χρυσό περιτύλιγμα και τη χαρακτηριστική αγελαδίτσα.

Οι καραμέλες γάλακτος είναι ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος για να φτιάξεις σως καραμέλας. Αν εξαιρέσεις το επίπονο ξετύλιγμα του χρυσόχαρτου, είναι έτοιμη σε λίγα μόνο λεπτά. Με γεύση που σου ξυπνά παιδικές αναμνήσεις και άρωμα βουτύρου, αν και λιγότερο πλούσια από την χρονοβόρα dulce de leche, είναι μια νόστιμη κι εύκολη λύση. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε, επίσης, σε παγωτά, κέικ, τάρτες ή σαν ντιπ για κομματάκια μήλου ή μπισκότα.

Blondies με καραμέλες γάλακτος / Caramel blondies

Καραμελένια blondies
 
Save Print
Προετοιμασία
20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
30 λεπτά
Συνολικός χρόνος
50 λεπτά
 
Κατηγορία: Μπράουνις, Blondies & Μπάρες
Ποσότητα/μερίδες: 12-16
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ BLONDIES
1η στρώση (βάση)
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (125g)
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (110g)
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη (105g)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
2η στρώση (γέμιση καραμέλας)
  • 20 καραμέλες γάλακτος (αγελαδίτσες!)
  • ¼ κούπας κρέμα γάλακτος (60ml)
  • ελάχιστο αλάτι
3η στρώση (επικάλυψη)
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (65g)
  • ¼ κούπας καστανή ζάχαρη (55g)
  • ¼ κούπας κρύο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια (55g)
  • 1 μικρό αυγό
  • χοντρό αλάτι, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
  • 10 καραμέλες γάλακτος (αγελαδίτσες!)
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (30ml)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διαστάσεις 18x28cm περίπου και στρώνουμε τον πάτο του με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε 1 κούπα αλεύρι μαζί με τη σόδα. Στον κάδο του μίξερ ή σ' ένα καθαρό μπολ χτυπάμε ½ κούπα βούτυρο με ½ κούπα ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά, καθαρίζοντας ενδιάμεσα τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε ελάχιστα, μόνο όσο χρειάζεται για να ενσωματωθεί.
  3. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψάκι και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά. Στο μεταξύ, όσο ψήνεται η βάση, ετοιμάζουμε τη γέμιση και την επικάλυψη.
  4. Στα 8 λεπτά βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε. Απλώνουμε την καραμέλα πάνω στη μισοψημένη βάση. Ρίχνουμε διάσπαρτες κουταλιές από το μείγμα στην επιφάνεια της καραμέλας και ξαναβάζουμε το ταψί στο ζεστό φούρνο.
  5. Ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, την επιφάνεια με ελάχιστο χοντρό αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, πριν το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε με τη σως καραμέλας.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τις καραμέλες και το αλάτι στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέτρια ισχύ για 1 λεπτό (ή σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά). Βγάζουμε το μπολ από το φούρνο, ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για διαστήματα όλο και μικρότερου χρόνου (30, 20, 10 δευτερολέπτων), ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να λιώσουν εντελώς οι καραμέλες και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  1. Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και το αυγό και χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
  1. Ομοίως με τη γέμιση, ετοιμάζουμε και τη σως καραμέλας.
Σημειώσεις
• Αν προτιμάμε πιο ρευστή τη σως καραμέλας, προσθέτουμε περισσότερη κρέμα γάλακτος.
3.5.3208

Βασισμένη στη συνταγή: Roxana’s home baking

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

Αφήστε το σχόλιό σας. / Filed In: Επιδόρπια, Μπράουνις, Blondies & Μπάρες
Tagged: Καραμέλα, Καστανή ζάχαρη

Δοκιμάστε επίσης:

Μαρμπλ μπράουνις με σοκολάτα & τυρί κρέμα / Cheesecake marbled brownies
Μαρμπλ μπράουνις με σοκολάτα & τυρί κρέμα

Σουηδικό κέικ/μπράουνις σοκολάτας / Swedish chocolate cake
Σουηδικό κέικ σοκολάτας

Σοκολατένια τάρτα με γέμιση μπράουνι & nutella / Nutella brownie pie
Τάρτα σοκολάτας με γέμιση μπράουνι

Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού / Chocolate nutella fridge cake
Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.