• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Παγωτό dulce de leche με σως πραλίνας φουντουκιού

30.04.2014

Παγωτό dulce de leche με σως πραλίνας φουντουκιού / Dulce de leech ice-cream with nutella sauceΈχω μέρες να γράψω, όχι όμως και να μαγειρέψω. Αυτό το κάνω κάθε μέρα, θέλοντας και μη. Είναι που οι γιορτές και οι απανωτές αργίες με αποσυντονίζουν. Τρέξιμο, ψώνια, ατελείωτες εργατοώρες στην κουζίνα… οι «μέρες ξεκούρασης» περνούν χωρίς καλά-καλά να το καταλάβεις και κάθε κατεργάρης πρέπει να επιστρέψει στον πάγκο του. Να ‘μαι, λοιπόν, ξανά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή να παλεύω με τις λέξεις. Μοιάζει αδύνατο να συγκεντρωθώ και η τροφοδοσία του εγκεφάλου μου με τα απαραίτητα «καύσιμα», δηλαδή γλυκόζη (πάντα βρίσκω μια καλή δικαιολογία για να φάω γλυκό), δε φαίνεται να βοηθάει.

Παγωτό dulce de leche με σως πραλίνας φουντουκιού / Dulce de leech ice-cream with nutella sauce

Μακάρι να είχα λίγο παγωτό αλλά το συγκεκριμένο εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού. Το λατρέψαμε οικογενειακώς. Είναι κρεμώδες και μαλακό, με άλλα λόγια όπως ακριβώς οφείλει να είναι ένα υπέροχο παγωτό. Όταν παγώσει, δεν κρυσταλλώνει και δεν σκληραίνει πολύ. Μπορείς να το φας κατευθείαν από την κατάψυξη χωρίς να σου πέσουν τα δόντια. Όσο για τη γεύση του, δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Αν έχετε δοκιμάσει dulce de leche, ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ! Αν όχι, φανταστείτε την γαλακτερή και βουτυράτη γεύση που έχουν οι καραμέλες γάλακτος σε απολαυστική έκδοση παγωτού.

Παγωτό dulce de leche με σως πραλίνας φουντουκιού / Dulce de leech ice-cream with nutella sauce

Το συνοδεύουμε με σοκολατένια σως με πραλίνα φουντουκιού. Υπερβολή; Ίσως. Ίσως πάλι και όχι. Είναι φορές που μου αρέσει να το απολαμβάνω σκέτο. Να νιώθω ανόθευτη τη γεύση της dulce de leche να συνεπαίρνει τον ουρανίσκο μου. Άλλες φορές θέλω σιρόπια, μπισκοτάκια, ξηρούς καρπούς, ακόμη και ομπρελίτσες (κι ας μη τρώγονται). Σαν τα παγωτά που τρώγαμε μικροί στο ζαχαροπλαστείο. Όπως και να ‘χει, είναι καλό να έχεις επιλογές. Τη σως μπορούμε να την ετοιμάσουμε ακόμη και την τελευταία στιγμή. Γίνεται μέσα σε λίγα μόνο λεπτά και ταιριάζει σε παγωτά, κρέπες, βάφλες, λουκουμάδες, pancakes ή τηγανίτες.

Παγωτό dulce de leche με σως πραλίνας φουντουκιού / Dulce de leech ice-cream with nutella sauce

fiberbanner

• Μπορείτε να δείτε εδώ ή εδώ πώς να φτιάξετε dulce de leche με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Παγωτό dulce de leche με σως πραλίνας φουντουκιού
 
Save Print
Προετοιμασία
10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
15 λεπτά
Συνολικός χρόνος
25 λεπτά
 
Κατηγορία: Παγωτά, Σορμπέ & Smoothies
Ποσότητα/μερίδες: 1.2 λίτρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
  • 500ml γάλα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 400g dulce de leche
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
  • ½ κούπα νερό (120ml)
  • 2½ κ.σ. κακάο (15g)
  • 1 κ.σ. μέλι (20g)*
  • 1½ κ.γλ. κορν φλάουρ (5g)
  • 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (55g)
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
  1. Σε μία κατσαρόλα 3 λίτρων ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη dulce de leche και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο, έως ότου κρυώσει. Εναλλακτικά, γεμίζουμε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και λίγο κρύο νερό, και ακουμπάμε μέσα το μπολ με το ζεστό μείγμα του παγωτού. Ανακατεύουμε το μείγμα τακτικά, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  2. Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της για την παρασκευή παγωτού. Μόλις το παγωτό είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε κατάλληλο δοχείο, κατά προτίμηση μεταλλικό, το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον, πριν το σερβίρουμε. Στην περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού σε κατάλληλο δοχείο και το βάζουμε σκεπασμένο στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει, το βγάζουμε, το ανακατεύουμε με το σύρμα ή με το μίξερ για να αφρατέψει και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά ακόμη, έτσι ώστε να παγώσει ομοιόμορφα. Το διατηρούμε στην κατάψυξη.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, τα 4 πρώτα υλικά για τη σως (το νερό, το κακάο, το μέλι και το κορν φλάουρ). Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει και να πήζει, για 2-3 λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη σως σε ένα μικρό βαζάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σημειώσεις
* Δοκιμάζουμε όσο είναι ζεστή και προσθέτουμε περισσότερο μέλι, αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκιά.
3.5.3208

Το παγωτό βασίζεται στη συνταγή: Gourmet, May 2007

Παγωτό dulce de leche με σως πραλίνας φουντουκιού / Dulce de leech ice-cream with nutella sauce

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

3 Σχόλια / Filed In: Παγωτά, Σορμπέ & Smoothies
Tagged: Dulce de leche, Καραμέλα, Πραλίνα φουντουκιού, Σοκολάτα

Δοκιμάστε επίσης:

Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή) / No-churn kataifi ice cream
Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα / Frozen strawberry & white chocolate mousse cake
Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα

Παγωτό lemon pie xωρίς παγωτομηχανή / No-churn lemon pie ice cream
Το παγωτό με τα 2 υλικά (χωρίς παγωτομηχανή)

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού / Homemade nutella
Παγωμένο smoothie με σπιτική πραλίνα φουντουκιού

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΡΙΕΣ

  1. Ερμιόνη λέει

    01.05.2014 at 09:59

    Αριστούργημα!
    Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω τη σημερινή σου πρόταση Νανά μου!
    Και εννοείται ότι η σος πραλίνας φουντουκιού όχι μόνο δεν θα τη χαρακτήριζα υπερβολή, αλλά θα έλεγα ότι είναι και ιδανικό συμπλήρωμα του παγωτού!
    Να έχεις μια όμορφη πρωτομαγιά!

    Απάντηση
  2. Beauty follower λέει

    30.04.2014 at 20:12

    Πω πω τι ομορφο πραμα ειναι αυτό που εφτιαξες!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    Απάντηση
  3. littledeco λέει

    30.04.2014 at 17:14

    Αργησες αλλα τα κατάφερες!!! Μας αρεσουν αυτες οι καλοκαιρινες, γευστικές προτάσεις σου!!!

    Απάντηση

Γράψτε απάντηση στο Beauty follower Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.