• Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • About
  • Επικοινωνία
    • Συνεργασίες

Kouzinista

Made with love by Nana

Σπαγγέτι με πέστο από σπανάκι

17.05.2013

Σπαγγέτι με πέστο από σπανάκι / Spinach Pesto with PastaΤο παραδοσιακό πέστο της Γένοβας, προϋποθέτει πέντε βασικά υλικά (φρέσκο βασιλικό, κουκουνάρι, σκόρδο, ελαιόλαδο και παρμεζάνα), καθώς επίσης ένα μαρμάρινο γουδί κι ένα ξύλινο γουδοχέρι. Στο πέρασμα των χρόνων, όμως, το γουδί παραγκωνίστηκε, ο όρος πέστο διευρύνθηκε και διάφορες παραλλαγές της συγκεκριμένης σάλτσας γεννήθηκαν. Με βάση το συνδυασμό «φρέσκα βότανα, ξηροί καρποί, σκόρδο, λάδι και τυρί», θεωρητικά μπορούν να προκύψουν αμέτρητοι γευστικοί συνδυασμοί.

Σπαγγέτι με πέστο από σπανάκι / Spinach Pesto with Pasta

Προσωπικά, όσο κι αν αγαπώ το κλασικό πέστο βασιλικού, αποφάσισα ότι μέχρι να ξεπροβάλλουν απ’ το χώμα οι πλατύφυλλοι βασιλικοί μου, να συμβιβαστώ με το εξίσου πράσινο και εξαιρετικά θρεπτικό σπανάκι. Αν και πιο ήπιο σε γεύση, δεν παύει να αποτελεί μια νόστιμη εναλλακτική. Γιατί μπορεί να μην διαθέτει τον αρωματικό χαρακτήρα του βασιλικού αλλά υπόσχεται να μας αποζημιώσει με πλήθος θρεπτικών συστατικών. Για να αναδείξουμε τη γεύση και το άρωμα του πέστο μας, θα προσθέσουμε λίγο παραπάνω σκόρδο, μερικές μαριναρισμένες στο λάδι λιαστές ντομάτες και λίγα φύλλα βασιλικού, αν είναι η εποχή του.

Σπαγγέτι με πέστο από σπανάκι / Spinach Pesto with Pasta

Σπαγγέτι με πέστο από σπανάκι
 
Save Print
Προετοιμασία
15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα
20 λεπτά
Συνολικός χρόνος
35 λεπτά
 
Κατηγορία: Ζυμαρικά
Ποσότητα/μερίδες: 4
Υλικά
  • 500g σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 200g φρέσκο σπανάκι, πλυμένο & καλά στεγνωμένο
  • ¼ κούπας φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
  • 4-5 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλουμε)
  • ¼ κούπας καρύδια, καβουρδισμένα (25g)
  • ⅓ κούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (35g) + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (50ml)
  • ¼ κ.γλ. μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Για να καβουρδίσουμε τα καρύδια, τα απλώνουμε σ' ένα ταψάκι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 με 10 λεπτά.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε, φροντίζοντας να τα διατηρήσουμε ζεστά, και κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό τους.
  3. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, τοποθετούμε στο multi το σπανάκι, το βασιλικό (αν χρησιμοποιήσουμε), τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τα καρύδια και την παρμεζάνα. Τα πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τμηματικά το ελαιόλαδο. Νοστιμίζουμε το πέστο μας με αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο. Αν μας φανεί πολύ πυκνό, το αραιώνουμε με 2-3 κουταλιές νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών.
  4. Ανακατεύουμε το πέστο με τα ζυμαρικά προσθέτοντας λίγο από το νερό τους, μέχρι να απλωθεί η σάλτσα ομοιόμορφα παντού. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση.
Σημειώσεις
Το καβούρδισμα των καρυδιών, αν και μπορούμε να το παραλείψουμε, αναδεικνύει τη γλυκιά και βουτυρένια γεύση των καρυδιών.
3.5.3208

 Πηγή συνταγής: Kouzinista

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 
   

Αφήστε το σχόλιό σας. / Filed In: Ζυμαρικά
Tagged: Βασιλικός, Λαχανικά, Λιαστές Ντομάτες, Παρμεζάνα, Σάλτσες, Σκόρδο, Σπανάκι

Δοκιμάστε επίσης:

Τραχανόσουπα με καραμελωμένα κρεμμύδια & μανιτάρια / Trahana soup with caramelized onions & mushrooms
Τραχανόσουπα με καραμελωμένα κρεμμύδια & μανιτάρια

Κοχύλια με μπρόκολο & σάλτσα τυριών / Pasta shells with gorgonzola & broccoli
Κοχύλια με μπρόκολο & σάλτσα τυριών

Σαλάτα ζυμαρικών με ψητά ντοματίνια / Roasted cherry tomato pasta salad
Σαλάτα ζυμαρικών με ψητά ντοματίνια

Ασιατικά λιγκουίνι με κοτόπουλο και λαχανικά / Asian chicken linguine
Ασιατικά λιγκουίνι με κοτόπουλο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Όλες οι νέες αναρτήσεις στο email σας;

ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΕΣ

  • Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    Εύκολη τούρτα μωσαϊκό με πραλίνα φουντουκιού

    22.07.2016
  • Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    Παγωτό κανταΐφι (χωρίς παγωτομηχανή)

    08.07.2016
  • Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    Γλασαρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με φρέσκα βερίκοκα

    30.06.2016
  • Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    Τρυπάτο σοκολατένιο κέικ ψυγείου

    24.06.2016
  • Blog
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Θέλετε να λαμβάνετε όλες τις νέες αναρτήσεις στο email σας;

Show me your love!

Facebook Pagelike Widget

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis · ©2016 kouzinista.gr · Design by kouzinista.